עבור לתוכן

זקוק לחומרה חדשה עד 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות - מעבד, לוח אם, מאורר רציני ללוח אם, וזיכרונות מתאימים.

חשבתי על:

Core I3

4GB זיכרון DDR3 כמובן

ומאוורר לוח אם אולי משהו של arctic

בסכום של עד 3000 ש"ח (נראה לי שזה באזור תקנו אותי אם אני טועה)

הבעייה שאני לא מבין יותר מידי בדגמים שיש היום בהבדלים בינהם ובאיזה חברה כדי לקנות כדי לקבל את התמורה הטובה ביותר לכסף.

אני מעוניין בהמלצות על דגמים וחברות כדי להרכיב לעצמי עסקת לכל אחד מהרכיבים ברשימה.

אגב אם מישהו חושב ויכול להסביר לי למה כדי לי דווקא core I5 אני פתוח להצעות.

פורסם

לא ציינת את הדבר הכי חשוב.

מהם השימושים שלך במחשב? אם משחקים אז ציין באיזו רזולוציה ואיזה כרטיס מסך יהיה במערכת.

למה אתה מסתכל רק לכיוון של Intel, אמנם ללא פירוט השימושים מה שאני אומר הוא לא לגמרי מבוסס, אבל לרוב המשתמשים (כולל גיימרים) עדיף לבחון גם מערכות מבוססות AMD.

פורסם
  • מחבר

אני לא גיימר ואני מקווה שה G-force יתפוס גם עם לוח האם החדש (למרות שהוא לא הכי חדש)

בגדול השימושים הם צפייה בסרטים גלישה באינטרנט ועיצוב גראפי.

ולגבי Intel / AMD זה דיון עתיק יומין עם טיעונים לכאן, עד עכשיו הייתי עם Intel והייתי מרוצה אז אני לא רואה סיבה לשנות את זה.

פורסם

אם אתה לא גיימר אין לך בכלל מה לקנות כרטיס מסך כי מעבדי Clarckdale מכילים ליבה גראפית מובנית שבשילוב עם ערכת שבבים מסוג H55 מהווה עבורך פתרון מצוין.

ציין בבקשה אם בעבודה גראפית הכוונה לפרנסה ובאיזה תוכנות אתה משתמש (ואם אפשר גם מה סוג העבודה העיקרי בהן, יכולה להיות לזה השפעה על דגם המעבד המשתלם ביותר).

למרות שאתה לא רוצה מעבד של AMD, ואני באמת לא מבין למה, אני אתן לך שתי הצעות כדי שתוכל להחליט בעצמך.

1. Core i3-530/540 + H55M-USB3 - לוח אם שיאפשר לך לנצל את הליבה הגראפית המובנית. לדעתי לא משתלם לבחור במעבדי Core i5-6xx ואם אתה רוצה לקפוץ למדרגה הבאה, אז בחר ב-Core i5-750 (מרובע ליבה) אבל אז תצטרך להוסיף גם כרטיס מסך ייעודי.

2. Athlon IIx4 630 + MA785GMT-UD2H מעבד מרובע ליבה ולוח אם עם כרטיס מסך מובנה שגם הוא מצוין לצרכיך ומבטל את הצורך בהוספת כרטיס מסך חיצוני.

3. שתי הפלטפורמות משתמשות בזיכרון DDR3 אז מהבחינה הזאת אין הבדל. קנה את זיכרון ה-DDR3 (ערכה או זוג מודולים בודדים) הזול ביותר שתמצא מחברה אמינה בתדר שעון של 1333/1600.

א. לא ציינת את דגם כרטיס המסך שלך אז קשה לדעת אם יתאים ללוח החדש או לא (מה עוד שכנראה לא יהיה לך בו צורך). צריך לדעת אם הוא בממשך AGP או PCI-E.

ב. אם תגיד באיזו חנות אתה מתכוון לקנות יהיה אפשר להכווין אותך לכיוון דגם זיכרון ספציפי. אם אתה עדיין לא בטוח, ההצעה שבסעיף 3 תקפה.

ג. לא ציינת אם מתוכנן OC (אני מניח שלא).

פורסם
  • מחבר

איזה חברה הכי מומלצת? האם זה משנה?

ראיתי למשל לוחות אם של ASUS / Intel / Gigbyte וכ"ו.

באשר לשאלות:

אני מעצב גרפי חובבן ובעיקר עובד עם photoshop ו flash אבל אני לא מתפרנס מזה, זה רק תחביב.

אין לי עדיין חנות ספציפית רציתי קודם להחליט על איזה רחיבים לקנות ואז לחפש ולהשוות קצת מחירים כדי שאני יוכל להחליט באיזה חנות הכי משתלם.

סליחה על הבורות אין לי מושג מה זה OC.

לגבי כרטיס מסך NVIDIA GeForce 6600 PCI

פורסם

1. החברות לא שונות זו מזו. לוח קונים לפי ערכת התכונות שהוא מציע ביחס למחיר ולא לפי שם היצרן. שני הלוחות שהצעתי מתאימים לך ומשתלמים.

2. תראה לדוגמה את ה-Benchmark הזה שבודק את ביצועי המעבדים ב-

Adobe Photoshop CS4 - Retouch Artists Speed Test (אולי עבורך יש למונח הזה יותר משמעות מאשר לי). ניתן לראות שההפרשים הם שניות בודדות, לדעתי לא משהו שמחייב קנייה של ה-Core i5-750 היקר יותר. אולם, מצד שני אני רואה טעם לקנות היום מעבד מרובע ליבה על פני דו-ליבתי, בעיקר מכיוון שהמגמה בשוק התוכנה היא לכיוון תמיכה בריבוי ליבות.

3. המשמעות של OC זה OverClock (המהרה) - פעולה להעלת תדרי השעון של המעבד והזיכרונות כדי לסחוט עוד קצת ביצועים מהמערכת.

4. אם הכוונה לממשק PCI-E (מה שאני מניח) אז הכרטיס יתאים ללוחות הנ"ל, אך ממש אין בו צורך מכיוון ששתי הפלטפורמות מציעות כרטיס מסך מובנה.

פורסם
  • מחבר

וכרטיס המסך on board שקול (או טוב יותר) מכרטיס המסך הנוכחי שלי ?

כמה יותר משתלם I5 750 למול דגם ה I3 שהמלצת לי ברור לי שיש לו יותר ליבות השאלה אם זה באמת משמעותי ושווה את ההבדל במחיר ?

האם יש יתרון ממשי ל AMD המומלץ לעומת ה I3 המומלץ או שהם די שקולים ?

פורסם

1. לצרכים שלך כרטיס המסך חסר משמעות (כלומר אין משמעות בין כרטיס High-End ו-Low End). מבחינת ניגון תכני ווידיאו לדוגמה, שני הכרטיסים המובנים תומכים בהאצת חומרה (לא שגם זה כל כך משנה) ולעומת זאת הכרטיס הנוכחי שלך לא. והכרטיס המובנה צורך פחות אנרגיה שגם זאת נקודה חשובה לדעתי.

2. יתרונותיו של ה-Core i5-750 נוגעים ליישומים וצרכים שונים משלך, לכן לדעתי לא משתלם לבחור בו ומצד שני לא משתלם גם לבחור ב-Core i3 כשיש לך את המעבדים משולשי או מרובעי הליבה של AMD באותו טווח מחיר.

3. לעבודה משרדית רגילה (גלישה ברשת, ניגון מוסיקה, ניגון תכני ווידיאו וכו') שני המעבדים שווים, למעשה גם כל מעבד דו-ליבתי הכי זול שתקנה יניב לך תפוקה זהה. ההבדלים ביניהם יכולים לבוא לידי ביטוי אולי בעבודה עם Flash ו-PS (חבילת התוכנות של Adobe עברה אופטימיזציה למעבדי Intel) אבל זה מאוד תלוי בסוג העבודה שלך איתן וכאן פירוט יעזור. היתרון של מעבד AMD הוא פשוט. הוא מעבד מרובע ליבה במחיר שווה (בהשוואה בין מעבדים) וזול יותר (בהשוואה בין פלטפורמות) ל-Core i3. ביישומים שמעדיפים תדר על פני ריבוי ליבות יש ל-Core i3 יתרון מסוים כיום (וגם הוא ברוב המקרים לא משמעותי - עד זניח), ביישומים שמעדיפים ריבוי ליבות על תדר (כמו קידוד, רינדור, אנימציה) יש ל-Athlon IIx4 יתרון. מכיוון שמגמת שוק התוכנה היא לכיוון שימוש וניצול של ריבוי ליבות, לדעתי הקנייה המשתלמת יותר במבט מסוים לעתיד היא Athlon IIx3/4. עבור על ההשוואה הבאה בין המעבדים כדי לקבל קצת נתונים מעשיים במטרה להמחיש קצת יותר את הנאמר כאן.

פורסם
  • מחבר

מה עם המלצה על מאוורר טוב למעבד

פורסם

פורום קירור..

מחליטים קודם על שילוש ורק אחר כך על קירור

פורסם
  • מחבר

כרטיס המסך שלי לא יספיק אם אני בוחר core I5 750 ?

פורסם

יספיק, אין משמעות לכרטיס מסך עבור השימושים שלך.

פשוט פלטפורמה מבוססת Core i5-750 לשימושים שהצגת היא ממש לא משתלמת. לא תרגיש בפועל שום הבדל בעבודה משרדית בינה לבין פלטפורמת Core i3 או AMD והיא עולה הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

נכון לעכשיו אני מסכים אבל אם פיתוח מתאים לריבוי ליבות אפשר להשיג שיפור משמעותי לא?

הנחת היסוד שנכון לעכשיו רוב האפליקציות לא מנצלות ריבוי ליבות לפחות לא בצורה אופטימלית ומכאן ההבדל המינורי אבל אני מניח שהטרנד הזה ישתנה ככל שריבוי ליבות יהיה נפוץ יותר.

במילים אחרות אם אני חושב קדימה והתקווה שלי שהמחשב החדש יספיק לי לכמה שנים טובות ושוב בטווח מחיר סביר האם אני טועה ?

פורסם

מה הכוונה בפיתוח?

וכן, מגמת השוק נוטה לכיוון ריבוי ליבות אך יש להכניס זאת להקשר. לשימושים משרדיים כלליים ריבוי ליבות לא יהיה משמעותי בטווח הנראה לעין (ואפילו הייתי מעז להגיד גם בטווח הרחוק) מכיוון שהחומרה כבר מספר שנים מספיק "חזקה" להתמודד עם כל שימוש כזה בלי בעיה. עריכת מסמכים, גלישה ברשת וכו' לעולם לא תזדקק או תנצל ריבוי ליבות כמו נניח תוכנות קידוד, רינדור, עריכת אודיו, משחקים ועוד.

תיתכן אופטימיזציה כזאת או אחרת של מערכות ההפעלה לריבוי ליבות, יתכן שגם של אותן תוכנות משרדיות, אך כל זה נעשה "מאחורי הקלעים" ואתה כמשתמש לא תרגיש זאת בפועל במיוחד או בכלל.

כמו שציינתי, אני חושב שנבון יהיה להשקיע במעבד מרובע ליבה על פני דו-ליבתי (מכל הסיבות הנ"ל), אך חושב שההשקעה ב-Core i5-750 אינה משתלמת עבורך. אתה יכול לנצל את התקציב בצורה טובה יותר אם תרכוש את מערכת AMD שהצעתי. תקבל ריבוי ליבות אמיתי (בניגוד ל-Core i3) במחיר שזול משמעותית מפלטפורמת ה-Core i5-750, ואם הרגלי השימוש שלך לא ישתנו ולא תהיה איזה קפיצת מדרגה בלתי צפויה בדרישות החומרה של התוכנות, כל מערכת כזאת שתקנה תוכל לשרת אותך נאמנה מספר שנים (כמה בדיוק? אין לדעת זה תלוי בהמון משתנים, חלקם נוגעים למשתמש עצמו).

אין כמובן שום מניעה לקנות מערכת מבוססת Core i3 או Core i5-750, שתיהן יספיקו לצרכים שלך ואפילו יותר, פשוט מבחינתי לא ניתן לקרוא לאף אחת מהן משתלמת עבורך מהסיבות שפרטתי.

פורסם
  • מחבר

החלטתי ללכת על Core I3.

עכשיו לגבי זיכרון DDR3 למה רק 1600MHZ ולא יותר?

ולמה דווקא לוח האם האם הזה? מה צריך להיות בלוח אם ומה ההבדלים בין הדגמים המתחרים העיקריים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים