עבור לתוכן

זכרון DDR למחשב ישן

Featured Replies

פורסם

הי,

בימים האחרונים מחשב ישן שלי מודיע על בעיית זיכרון ע"י שלושה צפצופים בהדלקה.

מאחר שנסיונות רבים לנקות את כרטיס הזיכרון והתושבת לא הצליחו, אני שוקל לקנות זיכרון חדש.

הבעיה היא שמרוב שלוח האם ישן אז אני לא מצליח למצוא כרטיס זיכרון שעונה על הדרישות ב-manual שלו:

"The mainboard accommodates two 184-pin, 2.5V DDR DIMM sockets with a total capacity of 2GB system memory."

השורה הבעייתית יותר היא: "Supports DDR up to 200/266MHz memory bus"

העניין הוא שגם כרטיסי ה-DDR המעטים שמצאתי עובדים בתדר 400MHz לפחות, יותר ממה שמוגדר.

השאלה היא האם כרטיס של 400MHz יעבוד על לוח האם הנ"ל?

(בנוסף האם עלי להתייחס לערך ה-CL?)

דרך אגב, אם יש הצעות לעוד נסיונות לתקן את בעיית "שלושת הצפצופים" זה יהיה הכי טוב...

תודה רבה.

פורסם

1. תציין בבקשה את דגם לוח האם.

2. בעקרון לא צריכה להיות שום בעיה עם רכישת מודול חדש, פשוט תדר השעון יוגבל על ידי הלוח.

3. ניסית את מודול הזיכרון בשני חריצי הזיכרון?

4. אין לך מה להתייחס במיוחד לערך ה-CL (פרטים בסטיקי שבראש פורום זה).

פורסם
  • מחבר

1. Elite P4VMM2

3. כן, ניסיתי גם בשני וגם יש שלושה צפצופים. זה מחזק את האפשרות שהבעיה היא בכרטיס עצמו?

אז לדעתך הצעד הבא הטוב ביותר יהיה לרכוש כרטיס זיכרון חדש ולבדוק אותו?

האמת היא שכל כמה חודשים הבעיה הזאת חוזרת ואני לא מצליח לתקן אותה ואז רגע לפני שאני הולך לקנות חדש אז זה מסתדר לכמה חודשים...

תודה רבה.

פורסם

יכול להיות זיכרון תקול, לוח אם תקול, או ספק כוח תקול.

אם הבעיה מופיעה ונעלמת לא הייתי תולה אותה דווקא בזיכרון עצמו.

קשה להגיד בוודאות ממה היא נובעת. הייתי מתחיל דווקא בספק הכוח. מה הדגם שלו? אם יש לך אפשרות להשיג ספק חלופי לבדיקה, תנסה את זה בשלב הראשון.

פורסם
  • מחבר

זה ספק די פשוט, אני רואה שרשום עליו: tzag elita kc380s-380W-P4

אין לי ספק חלופי, דווקא הבדיקה הזאת נראית לי הכי בעייתית...

אז למה יש שלושה צפצופים אם זה יכול להיות הספק? הזיכרון נבדק ראשון בעלייה?

פורסם

זה ספק ג'נרי. בכלל לא יפתיע אותי אם הוא המקור לכל הצרות.

הצפצופים יכולים לנבוע מכמה סיבות:

1. זיכרון תקול. לא בטוח בכלל שזאת הבעיה כי אתה אומר שהבעיה מופיעה ונעלמת.

2. לוח אם תקול, משהו במערכת החשמל או באלקטרוניקה של נתיבי העברת הנתונים לא עובד כשורה ולכן הזיכרונות לא מקבלים מספיק מתח ו/או "לא מזוהים" עם עליית המחשב, מה שגורם לתהליך ה-POST להתייחס כאילו אין זיכרון מותקן.

3. ספק כוח לא יציב - בדומה לסעיף 2. לא מספק מספיק זרם ללוח שבתורו לא מספק מספיק זרם לזיכרונות.

בתור בדיקה ראשונית, תבדוק חזותית את לוח האם לאיתור קבלים שפוכים/פגומים או כל נזק אחר.

אתה יכול לקנות מודול זיכרון חדש ולבדוק, רק שבגלל שלא לגמרי ברור מה מקור הבעיה, אין כאן וודאות שאכן הבעיה תיפתר כתוצאה מכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים