עבור לתוכן

מעוניין להחליף את המקלדת ל- Logitech G15/MS X6/Razer Lycosa

Featured Replies

פורסם

יש עכשיו ברשותי את המקלדת Cordless Desktop® Comfort Laser, שהיא נוחה ומעולה למטרת הקלדה במעבד תמלילים, אך גרועה בכל דבר אחר.

אני מעוניין להחליף אותה למקלדת גיימינג מוארת, ושלושת הבאות בתקציב שלי (עד 500ש"ח) ומביקורות שונות הן מעולות (אתם מוזמנים להוסיף עוד אופציות).

Logitech G15

MS X6

Razer Lycosa

למיטב הבנתי רק ה- MS X6 היא עם עברית חרוטה ומוארת (?), כמה קשה להתרגל למקלדת ללא עברית ? האם מישהו התחרט שהוא קנה מקלדת ללא עברית ?

איזו מקלדת עדיפה מבין שלושתן (אני אישית נוטה לכיוון ה- G15, אבל העברית והמקלדת הנומרית המתפרקת מאוד קורצים לי ב- X6, יש לי מקום מוגבל למקלדת בגלל משטח קשיח של Razer) ?

פורסם

אני קניתי לאחרונה את ה-G15 ואני ממש מרוצה ממנה.

אני מקלידה עליה עברית בשיטה עיוורת בלי שום בעיה (ללא מדבקות או חריטה).

לדעתי היא מקלדת מצויינת.

חשבתי שזה יפריע לי שאין אותיות בעברית אבל מסתבר שאני מסתדרת ממש טוב בלי זה.

פורסם

אני עם ה G15 - קצת קטנה לכפות ידי, אך מאחר ואני מקליד עיוור וזריז, אין לי כל צורך בעברית חרוטה (מבחינתי כמה שפחות קשקושים על המקלדת, כך עדיף). אם אתה כבר מקליד עיוור, סביר מאוד להניח שלא תזדקק לעברית.

נתקלתי בפתרון של DAS, אשר לא מכיל על המקלדת אותיות/סימנים כלל, אבל לגבות 129$ בשביל דבר כזה, זה קצת מוגזם. מה שבטוח - לא הייתי מתנגד לאחת כזו יד"ש. :cool2:

http://www.daskeyboard.com/model-s-ultimate

פורסם
  • מחבר

אני אומנם יודע הקלדה עיוורת, אך באופן חובבני ועדיין מעוניין בעברית במקשים המוארים אם זה ניתן להשגה מבלי להתפשר על מראה המקלדת ונוחות המקשים.

מה לגבי פתרונות חריטת אותיות שקופות בעברית כגון PCGraph או למשל ההצעה המשתלמת הזו - http://www.saletech.co.il/46931/LOGITECH-G15-GAMING-KEYBOARD כדאי להתעסק עם זה או שהחריטה אינה נראית אוטנטית ?[br]פורסם בתאריך: 07-08-2010, 21:14:14

קראתי המון ביקורות (ודעות חברי הפורום) וירדתי לבחירה של G15 vs X6 (מבין כל דגמי ה- Razer והלוגי'טק וכו').

שתיהן מוארות אך יתרון קטן ל- X6 (תאורה חזקה ומפוזרת יותר טובה עם אפשרות לכיוונון העוצמה).

שתיהן לא חזקות ב- Anti-Ghosting (לדעתי Overrated).

ל- G15 יש את המסך LCD שמספק מידע רחב בזמן אמת.

ה- X6 נראת פחות מצועצעת (לדעתי).

ל- X6 אפשרות לנתק את הפד הנומרי, ולחבר בצד השני.

כ- 30 תוכניות מאקרו ל- X6 לעומת 18 ב- G15 (קריטי ב- RTS).

המקשים ב- X6 בנויים כמו מקשי לפטופ, נראה לי נוח מאוד לעומת ה- G15 שאין בה משהו מיוחד בתחום הזה.

לא נשכח שה- X6 באה עם עברית במקשים, ה- G15 לא.

ל- X6 יש 3 שנים אחריות ול- G15 רק שנה.

קראתי הרבה תלונות על ה- X6 שלאחר כמה חודשים של שימוש חלק מהמקשים לא תמיד נרשמים, לפעמים מפסיקים להגיב בכלל.

ה- G15 בהחלט עברה את מבחן הזמן בלי כל בעיה חריגה.

שמתי לב שלוג'יטק הכריזו על מקלדת חדשה - G510 אבל מהתרשמות ראשונית נראה כי זו ה- G15 V1 עם עוד כמה פיצ'רים חדשים, הרי את ה- G15 המקורית לא אהבו בגלל הגודל ולכן הוציאו את ה- G15 V2 הקטנה יותר, למה הם חזרו שוב על אותה טעות ?

מה שכן, איפה אפשר להשיג את העכבר החדש - G700 ? סוף סוף עכבר שנותן כל מה שצריך...

פורסם

+1 על העG15

אני עובד עם 2 הדגמים (ישן וחדש \ כחול וכתום) לא מעט זמן.

מבסוט עד הגג..

אני דווקא קניתי אותן כי אין להן עברית :silly:

פורסם
  • מחבר

נקנתה היום G15 חדשה, נבחן אותה קצת ונעדכן מסקנות רוב תודות לכולם. :xyxthumbs:

טוב זה קצת שוק בהתחלה להקליד ללא מקשים בעברית, אבל אני רואה את עצמי משתלט על זה די מהר ועל הדרך משפר את ההקלדה העיוורת שלי...

פורסם

אני כ"כ מאושר מהלייקוסה MIRROR שלי, ולקח לי כולה יום להתרגל למיקומים של האותיות הלא-רגילות (למשל ת' או ז'). אני כותב על עיוור בעברית כמו כלום. מומלצת בחום!!!

פורסם
  • מחבר

ההחלטה כבר נפלה (ראה תגובה קודמת). בדיוק נפתחה X6 בחנות שקניתי ממנה, אז יצא לי לשחק איתה קצת ולבסוף יצאתי משם עם ה- G15.

ה- Lycosa נשללה בשלב מוקדם יותר, עכשיו אני כבר לא זוכר למה, היות ולא ניתן לבדוק את כל המקלדות פיזית, קראתי ים של ביקורות מקצועיות ושל משתמשים רגילים בנט בשביל לקבל תמונה כמה שיותר ברורה.

אני מקנא בצרכנים באירופה וארה"ב, כל הזמן אתה קורא תגובות כמו...

I tried the X for a week. Didn't like it so I retured it for the Y

אני רוצה גם להוסיף שה- G15 נוחה מאוד, אך עדיין לא ברמה של ה- Logitech Wireless Comfort Laser בהקלדה במעבד תמלילים. מה שכן היא בדיוק מה שציפיתי ממנה, כך שאני מאוד מרוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים