עבור לתוכן

שאלה על רפטינג

Featured Replies

פורסם

אני וכמה חברים אוהבים לעשות ראפטינג ולא ממש מרוצים מהמחירים בארץ העלנו רעיון לקנות סירה ולעשות הכל בעצמנו..

לאחר בדיקה סירה סבירה עולה כ 3000 ש"ח יוצא 750 לאדם מתאים לנו

נשאר רק חשש אחד ..

האם יכול להיות מצב שאני מגיע לחלק מנהר הירדן שבו אחת החברות מפעילה ראפטינג משלה ולא יתנו לנו להשתמש בנהר או משהו כזה...

איפה ניתן למצוא מידע על חוקים בנושא הם מותר לעשות דבר כזה האם אני צריך להצתייד במשהו כמו חגורות הצלה חובה או כל מיני דברים כאלו ...

יש למישהו רעיון איפה אפשר למצוא מידע בנושא??

פורסם

למה אתה צריך אישור "להשתמש" בנהר?

הוא לא של אבא שלהם, הם בסך הכל הביאו למקום ציוד שלהם ומשכירים אותו לאנשים למסלול מסויים..

מה שכן הייתי ממליץ לכם ללמוד את הנהר קודם, שלא תגיעו לאיזה מחסום או משהו בדרך :lol:

וכמובן חגורות הצלה, משוטים ושאר שטויות :)

פורסם

אני חושב שהרעיון שלכם הוא הרעיון ההכי מטומטם ששמעתי אי פעם.

יש סיפור על איך שתמיד בישיבות עם הצוות, ביל גייטס, על כל רעיון שלא העלו בפניו, היה אומר: "thats the most stupid fucking idea ive ever heard". מדובר היה במבחן, לראות מה מעלה הרעיון יגיד. איך הוא יגיב. הבנאדם לא המשיך - הרעיון שלו אולי לא היה משהו. הרעיון היה משהו - בנאדם שככה מתייאש לא צריך להריץ כזה רעיון. הבנאדם ממשיך למרות הקטילה - הוא עבר.

לרוע מזלך, אני לא ביל גייטס.

זה באמת הרעיון ההכי מטומטם ששמעתי אי פעם.

מילא השאלה הקצת מוזרה (הגיונית אבל מוזרה), אבל אם אתם צריכים לעשות רפטינג לבד, לא היה צורך בבירור מחירים ובטח שלא היית צריך לשאול בפורום כמו זה מה צריך להביא איתך. אם אתה לא יודע את הדברים האלה בנושא הזה, ואתה מכל המקומות, בא לשאול כאן, אתה ללא ספק לא צריך להמשיך עם הרעיון.

במקרה וכן תמשיך - עשה טובה ותכין צוואה, ואם אתה יכול להוריש לי את המחשב - שאפו.

פורסם

למי שמעליי אתה אידיוט. אין לך דבר חכם להגיד אל תגיד.

לגבי רפטינג תדע שמדובר בעסק מאוד יקר. לא מספיק סירה,אלא צריך משוטים,חליפות הצלה,קסדות וכו'. זה לא נגמר איפה שאתה חושב. חוץ מזה איזה סירה ראית ב-3000 ש"ח,תראה בבקשה את הדגם כדי שאוכל לחוות עליו דעה.

בכל אופן לפני שאתה קופץ על הרעיון תסביר לנו בבקשה מה זה "רפטינג" בשבילך. מבחינתי זה שיט בנהר ברפידים 2-3 ומעלה. אם אתה חושב שללכת לקיאקי כפר בלום ולשוט ב2 מפלים הללו זה רפטינג,אז אני מציע שתרדו מרעיון הסירה. אפשר לעשות את זה במקום על אבוב (שעולה 50 שקל לחתיכה) או קיאק קטן (שמגיע במקרה הכי גרוע לכמה מאות שקלים).

אם אתה מדבר על שהיה של כמה פעמים בשנה בירדן ההררי (מבחינתי,צפון לגשר צינורות) אז אתה צריך לעשות חושבין כמה פעמים אתם עושים ראפטינג בשנה,אם יותר מ5 פעמים אז אולי כדאי לכם.

ללא קשר אתה שוכח שמדובר פה בקניית ציוד עזר כמו שהזכרתי,אוטו גדול שיקח את הכל והכי חשוב זה מאוד מסוכן. ראפטינג בירדן ההררי יכול להגיע עד רפידים 5 בקיץ כשאין מים. זה מאוד אבל מאוד מסוכן. לא סתם אנשים מתים כל הזמן בראפטינג ברחבי העולם,וזה שהירדן זה לא האפורימאק לא הופך ראפטינג שם לבטוח (מספיק שתקרא את הסיפור על לוחם המודיעין שנסחף אל מותו שם). כדאי מאוד שמישהו יעבור קורס משיטי סירות ראפטינג (אני לא יודע אם קיים בארץ,אני מניח שכן) ועדיף מישהו שמכיר את התוואי היטב ומישהו שמכיר עזרה ראשונה.

אני לא אומר לך את הדברים סתם,רצוי וכיף לעשות ספורט אקסטרים אבל לא עושים שום דבר על חצי רגל. ככה אנשים מתים ונפצעים.

לשאלתך השנייה אין כזה דבר שטח פרטי בירדן. אני אישית עושה את הירדן ההררי או הרגיל (מעיין ברוך) על קייאקים או אבובים כבר הרבה שנים ואין שום בעיה.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור.

פורסם

עוד לא למדת שקללות ועלבונות רושמים רק בהודעות פרטיות פה :bash:

פורסם
  • מחבר

לגבי רפטינג תדע שמדובר בעסק מאוד יקר. לא מספיק סירה,אלא צריך משוטים,חליפות הצלה,קסדות וכו'. זה לא נגמר איפה שאתה חושב. חוץ מזה איזה סירה ראית ב-3000 ש"ח,תראה בבקשה את הדגם כדי שאוכל לחוות עליו דעה.

בכל אופן לפני שאתה קופץ על הרעיון תסביר לנו בבקשה מה זה "רפטינג" בשבילך. מבחינתי זה שיט בנהר ברפידים 2-3 ומעלה. אם אתה חושב שללכת לקיאקי כפר בלום ולשוט ב2 מפלים הללו זה רפטינג,אז אני מציע שתרדו מרעיון הסירה. אפשר לעשות את זה במקום על אבוב (שעולה 50 שקל לחתיכה) או קיאק קטן (שמגיע במקרה הכי גרוע לכמה מאות שקלים).

אם אתה מדבר על שהיה של כמה פעמים בשנה בירדן ההררי (מבחינתי,צפון לגשר צינורות) אז אתה צריך לעשות חושבין כמה פעמים אתם עושים ראפטינג בשנה,אם יותר מ5 פעמים אז אולי כדאי לכם.

ללא קשר אתה שוכח שמדובר פה בקניית ציוד עזר כמו שהזכרתי,אוטו גדול שיקח את הכל והכי חשוב זה מאוד מסוכן. ראפטינג בירדן ההררי יכול להגיע עד רפידים 5 בקיץ כשאין מים. זה מאוד אבל מאוד מסוכן. לא סתם אנשים מתים כל הזמן בראפטינג ברחבי העולם,וזה שהירדן זה לא האפורימאק לא הופך ראפטינג שם לבטוח (מספיק שתקרא את הסיפור על לוחם המודיעין שנסחף אל מותו שם). כדאי מאוד שמישהו יעבור קורס משיטי סירות ראפטינג (אני לא יודע אם קיים בארץ,אני מניח שכן) ועדיף מישהו שמכיר את התוואי היטב ומישהו שמכיר עזרה ראשונה.

אני לא אומר לך את הדברים סתם,רצוי וכיף לעשות ספורט אקסטרים אבל לא עושים שום דבר על חצי רגל. ככה אנשים מתים ונפצעים.

לשאלתך השנייה אין כזה דבר שטח פרטי בירדן. אני אישית עושה את הירדן ההררי או הרגיל (מעיין ברוך) על קייאקים או אבובים כבר הרבה שנים ואין שום בעיה.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור.

תודה רבה על תגובה עניינית בניגוד לאחר.... :)

מבחינת סירה זה הכיוון..

http://www.seaspeed.co.il/index.php?option=com_content&id=108&task=view

מבחינת מקום לא חשבנו על קטע מסויים אלא בכללי דיברתי על האזורים שבהם כבר מופעלים כל מיני אתרי קייקים ואני גם הייתי באותו ראש של הנהר של כולם והכל רק רוצה לוודא סה"כ מדובר בהשקעה לא קטנה...

Jim Steele - אם אין לך משהו ענייני באמת שלא חייבים להגיב...

פורסם

JIM STEELE,התגובה שמעליי הייתה כולה נוטפת ארס ושנאה. אין לי שום ריב איתו ,רק שיענה בצורה סבירה. פותח הת'רד לא עשה שום דבר שמגיע לו פוסט שנאה כזה.

לפותח הדיון,שוב,אתה לא מסביר לי איפה אתם רוצים להתחיל. הסירה אומנם נראית סבבה אבל היא תשרת אתכם נאמנה רק אם אתם מתחילים מקטע מוקדם של הנהר. בקטעים שדיברת עליהם (כל הקטעים של קייאקי כפר בלום,הגושרים וכו') לא צריך סירה כזאת,היא לגמרי OVERKILL,או בשפה פשוטה יותר ממה שצריך לסיטואציה. גם סירת גומי רגילה יכולה להחזיק יפה בירדן,והיא תעלה פחות.

פורסם
  • מחבר

תודה על הטיפים...

אני מאמין שנרצה להגיע גם לירדן הררי אבל לא על ההתחלה ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים