עבור לתוכן

טמפרטורת מעבד - בתחום הנורמאלי?

Featured Replies

פורסם

שלום רב עם גל החום הזה שמתי לב להאטה במחשב שלי, כל מני תוכנות נתקעות , מתכבות והמחשב לא רוצה לעשות ריסט. כאלה . לא ניקיתי את המשחב מבפנים כשנתיים וחצי, ורציתי לדעת האם הטמפרטורות הבאות הן תקינות, או שאולי הן יכולות לגרום לבעיות:

CPU Name String: Intel® Core2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz

CPU Name: Intel Core 2 Duo E7200 (Wolfdale-3M)

CPU Speed: 2266.70MHz (266.67 x 8.50)

הטמפרטורות:

TI MAXl: 105

core#o: 75

core#1: 57

נמדד באמצעות CORE TEMP , כאשר העומס על המעבד היה נמוך. נורמאלי או לא ? ומה ה TI MAX?

פורסם

תשנה את הכותרת בהתאם לחוקי הפורום אם אתה מצפה שיתייחסו לשאלה שלך ברצינות.

פורסם
  • מחבר

WTF - מה זה היה ?

מצטער, תוקן.

פורסם

על נושא מדידת הטמפ' במעבדי Core 2 תוכל למצוא פרטים בסטיקי שבראש הפורום (סעיף 2.5).

אחרי שתקרא את הנושא, תפרסם פה את הטמפ' המעודכנות.

גורם נוסף אפשרי לבעייה הוא ספק הכוח. תאר יותר בפירוט את אותן איטיות ותקיעות שאתה חווה.

פורסם
  • מחבר

על נושא מדידת הטמפ' במעבדי Core 2 תוכל למצוא פרטים בסטיקי שבראש הפורום (סעיף 2.5).

אחרי שתקרא את הנושא, תפרסם פה את הטמפ' המעודכנות.

גורם נוסף אפשרי לבעייה הוא ספק הכוח. תאר יותר בפירוט את אותן איטיות ותקיעות שאתה חווה.

קודם כל תודה על התשובה!

קראתי את הנושא האמור בסטיקי ולא מצאתי בפירוט את הE7200 שברשותי, אז אני מניח שזה זה :

E8000 and E7000 series 100°C

תוכל להגיד לי איך אני מכוון את הTI MAX?

פורסם

מריץ RealTemp ולוחץ על הכפתור Settings, שם יש אפשרות לקבוע TJMax.

סביר להניח שלא תצטרך לקבוע TJMax אם תוריד גרסה עדכנית של התוכנה כי זה בטח יזהה את המעבד וידע מה הערך הנכון.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הורדתי את הream temP והטמפ' דומה בשתיהם המעבדים ( הבדל של 3 4 מעלות ). האם זה תקני או שאני חייב לתפוח ולנקות?

פורסם

לפתוח ולנקות באופן תקופתי זה תמיד רעיון טוב.

אם המדידה נכונה הטמפ' בהחלט גבוהה למצב מנוחה.

איך הסירקולוציה במארז שלך? כמה מאווררים ואיפה הם ממוקמים? אתה משתמש בקירור סטוק (אני מניח)? החלפת משחה תרמית מאז שהמערכת אצלך?

פורסם
  • מחבר

זה המהארז שליX-Telstar_JR_120mm-Silver250mm-Fan.jpg

יש אבק על המארז אין ספק. לא החלפתי משחה כי אני פוחד להרוס (יש לי מדבקה שרשום שאם אני סמיר אותה נגמרת לי האחריות - למרות זאת נראהל י ששהיא כבר נגמרה כי עברו שנתיים). בקיצור אתה אומר לפתוח לנקות אבק ואז לראות אם צריך גם להחליף משחה ? תוכן לכוון אותי לטווח נורמאלי? ד"א שים לב שממש חם ואולי זה משפיע.

מה יכולות להיות ההשפעות הכי רעות של הטמפרטורה הזו?

פורסם

טווח טמפ' נורמאלי במנוחה יכול להיות 45-55 מעלות. 70 מעלות לליבה אחת במנוחה זה קצת מוגזם (תמיד קיים סיכוי שהמדידה פשוט לא נכונה).

כל מה שאתה מתאר נשמע יותר כמו בעיה שאינה דווקא תלוית טמפ'. בבעיות טמפ' המחשב בדרך כלל מפעיל עצמו מחדש או כבה עקב חימום יתר באופן אקראי או לאחר זמן מה.

אם נגמרה תקופת האחריות אני ממליץ לך לפתוח את המחשב ולנקות אותו. תבדוק איזה מאוורים (גודל, 8, 12 ס"מ), כמה מאוורים קיימים בו ואיפה הם ממוקמים. התמונה של המארז לא אומרת לי הרבה כי אני לא מזהה אותו.

תיאור הבעיה שלך אופייני יותר לבעיית תוכנה ו/או ספק כוח (או שילוב של השניים) ולאו דווקא הייתי תולה את זה בטמפ' המעבד. אך כמובן שטמפ' גבוהה מדי לא תורמת במיוחד בלי קשר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך באמת תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים