עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Microlab X-23

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לווינטאג?

אם כן אין לי מושג ממש איזה דגמים לחפש ואיך מתעסקים עם זה

ובעיקר איך לבדוק אם הם תקינים (ב100% למרות שהסברת בערך איך)

וסיימתי לקרוא את המאמר המצויין שלך (בזמן שקופסת האשל המנגנת שלי המשיכה בניגונה הרגיל)

אני אשמח אם תוכל לתת לי כיוון

דרך אגב איך מגבר ווינטאג נקרא ביד 2? רסיבר ?

אני ממש בור בקטע הזה אז סלח לי חחח

ועוד שאלה ברשותך

לדוגמא אני רוצה לבדוק רמקולים - איך אני בודק אותם? אני צריך להביא מגבר משלי או משהו? ולהפך (לבדוק מגבר)

• תגובות 101
  • צפיות 12.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למרות שאפשר להדריך אותך, אני ממליץ שלפחות בפעם הראשונה תיעזר בחברה עם מעט ניסיון בתחום. יש גם כמה דיונים על ציוד שכזה כאן בפורום שתוכל לקרוא. אפשר גם לפעמים ציוד שבור (אני לפני שבועיים בערך רכשתי מגבר תקול ב-100 שקלים ותיקנתי אותו), אבל לאדם ללא ניסיון לא הייתי ממליץ על כך.

דגמים ספציפיים לא אוכל לתת לך כי אף פעם לא יודעים מה יש ביד שנייה, ויש גם כמות עצומה של דגמים. רשומים באותו הדיון כמה יצרנים מומלצים.

פורסם
  • מחבר

תגיד זה לא מסוכן לקנות דברים כאלה?

30 שנה + הם עבדו יכול ליהיות שהם יחליטו לא לעבוד יותר ואז לתקן אותם זה עוד הרבה כסף שלא בהכרח שווה את זה

אם אני אשקיע על זה את כל התקציב שלי ועוד כמה זמן הם יפסיקו לעבוד אני כבר יהיה בחובות

והנה תמונת מצב של השולחן עבודה(הקטן מאוד ) שלי:

http://www.siz.co.il/my.php?i=z2z5egjnyw4y.jpg

זה בעצם סוג של מעמד כזה בין 2 ארונות

הגודל הוא 72 ס"מ

יכול ליהיות שאני ואבא שלי נארגן משהו ונוציא את הארון השמאלי כך שיתווספו עוד 82 ס"מ. אבל עד אז שתבין עד כמה יש לי מחסור במקום

פורסם

שווה להשקיע בציוד ישן כזה או לא זו החלטה שלך. אפשר גם להסתכל על זה אחרת בצורה של "זה עבד 30 שנה, למה שלא יעבוד עוד 30?", ציוד מודרני כנראה שלא יחזיק 30 שנה :)

לי יש בבית לא מעט ציוד ישן. כרגע יש לי בחדר שני מגברים ישנים, הצעיר מבינהם נקנה מקולקל כפי שאמרתי ב-100 שקלים, והתיקון היה חינם (אם כי לקח לא מעט שעות עבודה מבחינתי). המגבר השני כבר בן 32 ועובד יפה. למעשה הוא נשמע מאוד טוב.

אגב, יש גם לא מעט ציוד חדש יותר ביד שנייה, אני קניתי כבר 5 מערכות רמקולים בנות בערך 10 שנים ביד שנייה, והכל במחירים מצוינים. כולם במצב טוב מאוד.

אם אתה נכנס לזה לבד כדאי להימנע מלחפש כאלה דברים כי אין לך ניסיון בשביל לבדוק או לבחור. אפשר להתייעץ כאן בפורום, אבל זה לעולם לא יחליף ניסיון אישי. כדאי לחפש חברים שמבינים במערכות (כאלה שבאמת מבינים ולא אידיוטים שהולכים לפי שם או לפי נתונים).

עריכה:

במקום שיש לך עכשיו, שום דבר לא ייכנס. תצטרך ללכת על משהו כמו X13. לדעתי הם יישמעו טוב יותר ממה שיש לך עכשיו (למשהו התבלבלתי, חשבתי שיש לך את המערכת הגדולה יותר של אלטק, יש לה שם דומה). אם תפנה מקום נוסף אפשר לשקול מערכת אחרת.

פורסם
  • מחבר

היחידי עם הידע הכי טוב בסאונד הוא אחי שבכלל אומר שלא שווה לזרוק בכלל שקל לכיוון וינטאג בגלל זה שהתיקון של זה יעלה לי יותר ממה שהוא עלה לי

והוא לא הכי מבין בדגמים ישנים אלא בחדשים והמודרניים

ומה אתה אומר לגבי המצב של המחסור במקום?

ודרך אגב הצצתי קצת לגבי מודעות ביד 2 (ירושלים) כל אחד שם סתם זורק איזה משפט של "רמקולים מפציצים של XYZ" בלי דגם בלי כלום

מה אני עושה עם מידע כזה?

פורסם

עם כזה מידע אין הרבה לעשות. או לשלוח מייל למפרסם ולשאול, או לנסות לזהות לבד.

פורסם
  • מחבר

http://www.yad2.co.il/Yad2/ViewImage.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=3578932&SalesCatID=8

אתה מזהה?

זה התיאור:

רסיבר onkyo 500ש"ח. 2 רמקולים אכותיים 3# kambridge sound wrk 500 ש"ח

התקשרתי והם לא יודעים את הדגם " אנחנו לא נמצאים שם - משהו כזה לא ברור כנראה הם עברו דירה.

יש גם את זה שלא עונה לי בטלפון בנתיים:

http://www.yad2.co.il/Yad2/ViewImage.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=3648412&Pic=1

yamaha +kef בארגז אחד. שופר מתכת של ימהה. יש כאלו היום רק ברמקולים מקצועיים להופעות , וופר עוצמתי של kef חברת איכות מאנגליה - שני רכיבים שיוצרים סאוד אדיר נקי ואיכותי בעוצמה של מאה ועשרים וואט

זוג רמקולים מיוחד בעיצובו ונהדר באיכות הצליל שלו. מכיל רכיבים איכותיים ונדירים

נ.ב

רמקולים כאלה צריכים מגבר נכון? אז איך אני הולך לבדוק אותם אם אין לי אחד?

פורסם

נראה לי שאתה ממעיט בגודלם של הרמקולים הללו. הם יתפסו לך את כל הארון :)

אלה רמקולים דיי ישנים ואז היה נהוג לעשות רמקולים רחבים מאוד, יחסית לא עמוקים, ועם גובה של 60ס"מ בערך או קצת יותר. דווקא רמקולים זה משהו שהייתי מחפש מעט חדש יותר, גם בגלל שעם השנים הם נהיו צרים יותר ברובם. אגב, אתה בטוח שאתה רוצה רצפתיים? אפשר לקחת זוג מדפיים ולתלות אותם על מדפים על הקיר. זה לא הפיתרון האופטימלי, אבל כשאין מקום אז אין מקום.

פורסם
  • מחבר

אמרתי בהודעה עם התמונה שיש מצב שאני אצליח להרחיב פה את כל העסק ואז יהיה עוד 80 סמ בערך נוספים

לא הבנתי - רמקולים כאלה לא נקראים מדפיים? רצפתיים זה לא אלה הגבוהים מאוד ואי אפשר לתלות אותם בכלל?

כי רצפתיים אני יודע שלא יהיה לי מקום לכאלה - למדפיים אחרי ההרחבה -כנראה שכן

מצאתי עוד משהו שנראה מעניין:

http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=3654974&SalesCatID=8&Code=cbf130d3e548050e12a1420e5fbb2bc5

למכירה רמקולים מדפיים של חברת KEF מסדרת CRESTA . רמקול איכותי מאוד בתמורה למחיר צליל מפורט ועשיר . אפשרות לחיבור BI AMP. היו בשימוש מועט במצב חדש לגמרי ללא שריטה מהסדרה היקרתית CRESTA10 למביני עניין...

1000 שקל

אני יודע שהמחיר יחסית גבוה אבל אם אני אמצע מגבר סביב ה 400 שקל יענו טוטאל של 1400 אני אחיה עם זה

פורסם

אכן רצפתיים הם גדולים מאוד, תשכל מתלייה על קיר. גם מדפי עדיף לשים לכל הפחות על מדף ולא להבריג לקיר (כבר ראיתי דברים מעולם).

ה-KEF הללו הם סבירים אבל לדעתי ב-1000 שקלים יש דברים טובים יותר. ב-1000 שקלים אפשר לרכוש את ה-Mini101 של אומגה חדשים והם ישמעו לדעתי טוב יותר. אם תצליח למצוא זוג Mini101 משומש אז אפשר למצוא גם ב-500 שקלים. לי יש זוג שכזה מהסדרה הישנה יותר ולדעתי הם רמקולים דיי טובים, הסדרה החדשה טובה עוד יותר (ולא, אני לא רוצה למכור :) אני את שלי מתכוון להוריש בקרוב לאח הקטן כדי שגם הוא ייכנס לזה לאט לאט).

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לתת לי מקום שמוכר את הOmega-Audio Mini-101 (חיפשתי ולא מצאתי)

הם צריכים הגברה רצינית?

אפשר לשים אותם על מדף סביר בלי שהם יפלו?

הם לא צריכים באס נפרד?

תודה :)

פורסם

פה יש תמונות של המערכת שלי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=373340.msg3229157#msg3229157

כפי שאתה רואה הם יושבים מאחור על מדף. עדיף לשים אותם מעט רחוק יותר מהקיר, אבל אם אין ברירה אז אין ברירה.

בנוגע למקום שבו אפשר לקנות אותם, הכי זול ישירות מהמפעל. לך לאיזור התעשיה של חולון, הבנאי 12 נדמה לי ותראה. יש להם גם אתר omega-audio.co.il

יש להם אותם במקום להדגמה אז תוכל להגיע ולהתרשם בעצמך. בנוגע לבאס, יש להם באס שמתאים לרמקולים בגודל כזה. זה לא ירעיד בניינים, אבל לדעתי כל עוד מדובר על מרחק לא גדול מהרמקולים הם אמורים להספיק לרוב האנשים. כמובן שזה תלוי מאוד בהעדפות הבאס שלך. אגב, אני ממליץ לעקוב קצת אחרי הלוחות, לעיתים מופיעים דברים מעניינים.

אם היה לך מעט יותר מקום אפשר היה לבדוק את ה-MLP503 שיש עכשיו בלוחות של יד2. לפני זמן מה רכשתי לקרוב משפחה MLP501 שנראים דומה מאוד בכ-500 שקלים (יחד עם מגבר) והוא מאוד מרוצה מהם. הם נשמעים טוב ויש להם באס שיכול למלא כל חדר פחות או יותר. אך במקרה שלך יש לך מקום רק למדפיים, וכרגע לא ראיתי משהו מעניין של אומגה או מורל בלוחות. יש בלוחות גם דגם של Morel DM606 שהוא מדפי אבל נראה לי שהוא גדול מאוד. הוופר שלו הוא משהו כמו 8-9 אינץ'. אני לא מכיר את הרמקול הזה בכלל אבל ייתכן והוא שווה משהו. שני הרמקולים הללו (גם ה-503) נראים כאילו הם נבנו בתקופה שבה מורל ואומגה היו למעשה אותו הדבר, או מעט לאחר מכן. לא מצאתי הרבה מידע על ה-606 המדובר, אבל כרגיל, אם יש לך חבר עם אוזן טובה שיודע איך לבדוק רמקול שווה לראות אם הרמקול מתאים לך. יש לו מעט יותר נפח מל-101 ולכן סביר להניח שהבאס שלו יהיה חזק ונמוך יותר (במיוחד שיש לו וופר יחסית גדול).

פורסם
  • מחבר

אחי באתר שלהם אין MINI 101 יש רק 105 אם זה מה שהתכוונת

אבל זה דיי בעיה - אני מירושלים וזה נסיעה דיי רצינית במיוחד בקטע כזה שאם אני לא יאהב את הסאונד וכו' אז כל הנסיעה לשווא וזמן + דלק זה גם כסף

הMLP503 בלוחות זה מפתח תקווה אז אותו דבר - ליסוע עד לשם לבדוק רמקולים - אבא שלי בחיים לא יסיע אותי עד לשם בשביל זה הוא יגיד לי לקנות פה בירושלים משהו חדש וחבל על הדלק והזמן

Morel DM606 - אין דגם כזה גם בגוגל .... :bash:(שלא נדבר על יד 2)

דרך אגב הMLP503 בגודל שלו זה לא כבר ריצפתי? אם שמים דבר כזה על מדף זה כבר לא משמיע לכיוון האוזניים אלה סתם לאוויר לגובה לא?

פורסם

ה-503 הוא רצפתי כמו שכבר אמרתי, אין לך מקום בשבילו.

אך במקרה שלך יש לך מקום רק למדפיים, וכרגע לא ראיתי משהו מעניין של אומגה או מורל בלוחות

בנוגע ל-101 אתה אכן צודק והם החליפו אותו מסיבה כלשהי ב-105 (הקטע המצחיק הוא שזה תמונה של ה-101), כנראה שסתם החליפו את השם בגלל ששינו משהו קטן בעיצוב/בצורה.

בנוגע ל-606 הנה קישור:

http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php?CatID=3&SubCatID=0&SalesID=3658998

אם יש לך בעיה לסוע לחפש רמקולים יד שנייה, הפיתרון היחיד שנשאר זה לקנות חדש. ב-1000 שקלים לא תצליח להכניס שום מערכת סטריאו חדשה, רק מערכות למחשב. לא שזה רע, אבל זה לא באותה הליגה. ייתכן ועדיף לך פשוט ללכת באמת על משהו בכיוון של מערכת למחשב. אם יש לך מקום למדפים תבדוק אולי את הסולו6, אם לא תחפש מערכת סטאליטים. אפשר ב-1000 שקלים להכניס את המערכות היותר יקרות של כל החברות כולל האלטק והלוג'יטק.

פורסם
  • מחבר

אין חנות בירושלים שתמכור את המיני 105? כחדשים הכוונה. נגיד יצא סביב ה1000

רסיברים טובים למצוא בירושלים יד שניה אני בטוח שזה אפשרי

לדוגמא ראיתי רסיבר ימאהה rxv-490 ב550 שקל. שווה?

ובקשר לSOLO6 קצת מפחיד אותי העניין של הבאס המובנה שם שלא הצליח לרדת כמו שצריך "ובלע " את שאר הסאונד . (למרות שזה היה רק בסרטים אבל עדיין אני שומע המון אלקטרו-האוס ככה שהם יתאמצו הרבה )

לגבי מערכות יקרות של לוגיטג ואלטק:

לאלטק היה פעם את ה(שהיה ממש שפיץ לדרישות שלי )MX5021. היום הם לא נמכרות ויש להם מחליף הMX6021. סלח לי אבל כזה דבר מכוער כמה טוב שהוא ישמע לחדר שלי הוא לא יכנס ואני יעדיף לשמוע עם אוזניות. ואני לא צוחק

ללוגיטק יש את הZ2300 שפשוט מזייף וצווח כמו לא יודע מה ברגע שעוברים את חצי הסקאלה - חפש ביוטיוב הרבה אנשים הראו את זה

עשיתי את הש.ב למערכות למחשב ולצערי לא מצאתי את הדגם הנורמלי שעומד בדרישות פשוטות כמו - לא להראות כמו פרמידה מוזרה או לזייף אחרי חצי מהעוצמה במוצר של 1000 שקל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.