עבור לתוכן

המלצה לזיכרונות DDR3 עבור מערכת AMD

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כן, זה נכון שהיום שני המעבדים מציגים ביצועים קרובים מאוד במשחקים (יתרון לכאן או לכאן כתלות במשחק, הגדרות וכרטיס מסך. ה-Phenom II לרוב מצליח להשיג עוד כמה FPS בתצורה נתונה ברזולוציות נמוכות-בינוניות). אך בגלל שברזולוציה הזאת המעבד הוא עדיין צוואר בקבוק ומכיוון שמגמת שוק התוכנה, ובכללה משחקים, היא לכיוון ניצול ריבוי ליבות אני בהחלט רואה טעם בקניית מעבד אחר, אך גם ה-Phenom IIx2 הוא בסדר גמור כמובן.

זו גם הגישה שלי, בגלל זה תיכננתי במקור ללכת על פנום 955 ואפילו אולי 1055. אבל בחנתי את הבנצ'ים שוב פעם, ההבדלים לא גדולים ביישומים רלוונטים אליי, ולדעתי תוספת ביצועים לא שווה את התוספת במחיר (אפילו שהיא לא גדולה).

לגבי האטלונים, הם מגיעים בתדר נמוך יותר, בלי קאש L3 ובלי מכפלה פתוחה ולכן ויתרתי עליהם. חוץ מזה, יש אפשרות לפתוח את 555 למרובע או משולש ליבות. אם יצליח, הרווחתי, אם לא, לא נורא. בכל מקרה, ה- 555 ניראה לי כפשרה הכי טובה בין המחיר לביצועים.

מזמן כבר הגעתי למסקנה שלמשתמש שפוי, בתרחישי העולם האמיתי, ההבדלים בין המעבדים לא ממש מורגשים. כיום, אני מסתדר טוב מאוד אפילו עם אופטרון כפול ליבה בסוקט 939 :xyxthumbs:

פורסם

1. הסיכוי לפתוח את הליבות במעבד נמוך (או לפתוח ולקבל מעבד יציב). זה ממש לא משהו לבנות עליו.

2. סדרת מעבדי ה-Athlon לעולם לא תהיה בתדר שווה או גבוה יותר מסדרת ה-Phenom מטעמי שיווק ומיתוג. אתה גם ככה מתכנן OC אז אני לא רואה בהפרש התדר עניין גדול. הימצאותו או חוסר הימצאתו של Cache מרמה שלישית לא מעיד על ביצועים. הכל תלוי ארכיטקטורה ושימוש. לא חושב שזאת סיבה לפסול את סדרת מעבדי ה-Athlon.

3. בנוסף, אמרת שאתה גם ככה מתכוון להעלות את תדר הבסיס ב-OC, אז עניין המכפלה הפתוחה לא כל כך משנה.

4. מבחינת מדידות נטו (ללא עניין הרגש של המשתמש) המעבד המשתלם ביותר לשימושים רב-תכליתיים (למעט שימוש מקצועי) הוא ללא ספק ה-Athlon II x3 440.

5. ההבדלים בין המעבדים לא מורגשים כי לרוב אנשים קונים מעבדים מוגזמים לעבודה משרדית מכל מיני סיבות לא ענייניות. זה לא אומר שאין הבדלים אמיתיים בין המעבדים. גם בהתייחסות לגיימינג, כיום המגמה היא לעבור לשחק ברזולוציות גבוהות בהן המעבד כבר לא מהווה צוואר בקבוק ולכן ניתן "לסחוב" תקופה יפה עם מעבד תוך שדרוג כרטיס מסך בעיתוי המתאים.

אבל אם תסתכל על הדברים במבט נרחב יותר, ותוך התעלמות מצרכים משרדיים, עבור משחקים עדיין יותר משתלם מעבד משולש או מרובע ליבה לטטוח הארוך, אלא אם כן אתה מתכוון תוך שנה-שנה שנתיים שוב לשדרג מעבד ואז זה כבר סיפור אחר.

בכל מקרה, תתחדש ותהנה.

פורסם
  • מחבר

1. לגבי הפתיחת ליבות, הבנתי שזה לא כזה נמוך. בכל מקרה, מבחינתי זה בונוס, לא המטרה.

2. לא ממש נכון, ראה את פנום סדרת 7XX. תוספת L3 כן מעלה ביצועים במצבים מסויימים, ראיתי את זה בבנצ'ים. ההתרשמות שלי היא שזה משפר את ה- responsiveness של המערכת. זו תכונה די חשובה לי אישית.

3. עדיין טוב שיש אפשרות לשינוי מכפיל, זה מקל את העניינים.

4. לא חשבתי בכיוון הזה, אני אבדוק אותו.

5. אני יודע שיש הבדלים בין המעבדים, לא אמרתי שאין. רק אמרתי שהוא מורגש הרבה יותר בבנצ'מרקים מאשר בשימושי העולם האמיתי. אני זוכר שכששידרגתי מ-Athlon XP 3000 ל-A64 3200, ממש לא נפלתי מהכיסא מהגדלת הביצועים. כבר אז החלטתי ששידרוג אני אעשה רק כשתהיה קפיצת מדרגה רצינית בביצועים, אחרת חבל על הכסף.

אני באמת כנראה אחליף מעבד עוד שנתיים בערך, זה בדיוק מה שעשיתי עם המערכת הנוכחית שלי. במקור קניתי את A64 3200, אחרי כשנתיים וחצי החלפתי לאופטרון כפול ליבה יד שניה, עשיתי גם OC ואני מרוצה עד עכשיו.

אחת הסיבות שאני הולך על מערכת של AMD זו האפשרות (התיאורטית בינתיים....) של שידרוג למעבד בולדוזר בעתיד.

תודה על העצות :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים