עבור לתוכן

המלצה לזיכרונות DDR3 עבור מערכת AMD

Featured Replies

פורסם

אני מרכיב מחשב חדש מבוסס AMD AM3, מחפש זיכרונות מתאימים, נפח 4GB, תקציב: עד 700 ש"ח גג, כמה שפחות, יותר טוב.

אני מתכנן לקנות את PII 555 ולעשות לו OC עד 3.6-3.8GHZ.

מעדיף זיכרון 1600MHZ.

יש המלצות?

פורסם

1. לא ציינת את דגם לוח האם.

2. המעבד שלך הוא BE ולכן הזיכרון לא מגביל אותך ב-OC כך שכמעט ואין חשיבות לתדר שלו.

3. קנה פשוט את ערכת הזיכרונות (או צמד מודולים בודדים) הזולה ביותר שתמצא בחנות ממנה אתה קונה בתדר שעון 1333 או 1600 (ואפילו 1066 בתנאי שהלוח תומך).

פורסם
  • מחבר

1. לא ציינת את דגם לוח האם.

2. המעבד שלך הוא BE ולכן הזיכרון לא מגביל אותך ב-OC כך שכמעט ואין חשיבות לתדר שלו.

3. קנה פשוט את ערכת הזיכרונות (או צמד מודולים בודדים) הזולה ביותר שתמצא בחנות ממנה אתה קונה בתדר שעון 1333 או 1600 (ואפילו 1066 בתנאי שהלוח תומך).

1. לא חושב שזה רלוונטי אבל הלוח הוא asrock 890GX extreme3

2. אתה צודק, אבל רק אם אני עושה OC בהגדלת המכפיל בלבד. אני מעדיף לעלות גם את תדר הבסיס (איך זה נקרא מימינו במערכות AMD?)

3. בגלל סעיף 2 אני מעדיף 1600MHZ ולהריץ אותו בזמן OC כ- 1333 או אפילו 1066 (ואולי לקבל תזמונים נמוכים יותר).

פורסם

מה ש-about:blank רשם עדיין רלוונטי, אין סיבה לבזבז 700 שקלים על קיט DDR3 4GB, חפש זיכרונות זולים ב-500-550 שקלים (ערכה או בודדים).

אגב למה דווקא הפנום כפול הליבה ולא איזשהו אתלון משולש/מרובע ליבות? מה השימושים במערכת?

פורסם
  • מחבר

למה זה עדיין רלוונטי? אם אני מתכוון לעלות את תדר הבסיס אז גם התדר של הזיכרונות ישתנה. הכוונה שלך היא שאני יכול לשנות את המכפיל של הזיכרונות ולהוריד אותם למהירות נמוכה יותר?

בדקתי את השוואה הזו, בגלל זה אני מכוון דווקא ל-1600

http://www.tomshardware.com/reviews/phenom-ii-ddr3,2319-8.html

פורסם

אתה יכול לראות גם בהשוואה אליה קישרת שממש אין הבדל בין 1333 ל-1600. ההבדל בא לידי ביטוי בעיקר בבנצ'מרקים סינטתיים (וגם שם די קטן) שממש לא מעידים על הפרש הביצועים בפועל.

כך או כך, בין אם תבחר בזיכרון בתדר שעון 1333/1600 (הרבה פעמים ההפרש במחיר הוא קטן מאוד) ההמלצה נשארת בעינה, קנה את הערכה (או צמד בודדים) זול ביותר מחברה ידועה כי ממש אין טעם להוציא עוד כמה מאות שקלים על זיכרון שממותג כאחת מסדרות הפרימיום (ביצועים, Gaming וכו') ולכן יקר יותר.

פורסם

ואמרתי שזה עדיין רלוונטי כי About:blank לא אמר שתקנה זיכרון 1333, הוא אמר שתקנה זיכרון 1333/1600 הכי זול שתמצא. בד"כ אין הפרש מחיר גדול בין שתי המהירויות הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם אותו הזיכרון הזול יותר יוכל לעמוד ב-OC קל שאני מתכנן עם תיזמונים נורמליים או שאני אצטרך להוריד אותו למהירות 1066.......

מה דעתכם על זה למשל:

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=22_571&products_id=11805

או זה:

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=6163

לא משהו מפואר אבל לכאורה יעשה את העבודה

פורסם

למה שלא יעמוד? אתה מתכוון לדחוף אותו לתדר גבוה מ-1600?

פורסם
  • מחבר

אממממ.......לא, אין כוונה כזו, אבל כן מעל 1333 כנראה

פורסם

לא תהיה לזיכרון "זול" יותר שום בעיה בהשוואה לזיכרון יקר יותר, בשניהם זה כמובן תלוי בכך שאתה נשאר קרוב לערכי העבודה (תדר ומתח כתלות בתזמונים) שקבע היצרן ולא מנסה לדחוף את הזיכרון לתחומים אליהם הוא לא מיועד.

פורסם
  • מחבר

מה ש-about:blank רשם עדיין רלוונטי, אין סיבה לבזבז 700 שקלים על קיט DDR3 4GB, חפש זיכרונות זולים ב-500-550 שקלים (ערכה או בודדים).

אגב למה דווקא הפנום כפול הליבה ולא איזשהו אתלון משולש/מרובע ליבות? מה השימושים במערכת?

בעיקר שימושים שמוגדרים כשימושים משרדיים אבל גם קצת משחקים (למשל MW2, כנראה black ops, סטארקראפט2) ובהתאם למשחקים אני קובע את המפרט.

פורסם

ובאיזו רזולוציה אתה משחק?

אני מסכים להמלצה ל-Athlon IIx3/4, אבל זה גם מאוד תלוי ברזולוציה שאתה משחק בה, לכן ניתן יהיה לענות לך יותר טוב אחרי שתענה על השאלה הזאת.

פורסם
  • מחבר

1680X1050

לא רואה הרבה הבדל בישומים שרלוונטים אליי בין כפולי ליבה למרובעי ליבה. במשחקים, זה כבר תלוי במשחק, עד כמה הוא מותאם לריבוי ליבות.

פורסם

כן, זה נכון שהיום שני המעבדים מציגים ביצועים קרובים מאוד במשחקים (יתרון לכאן או לכאן כתלות במשחק, הגדרות וכרטיס מסך. ה-Phenom II לרוב מצליח להשיג עוד כמה FPS בתצורה נתונה ברזולוציות נמוכות-בינוניות). אך בגלל שברזולוציה הזאת המעבד הוא עדיין צוואר בקבוק ומכיוון שמגמת שוק התוכנה, ובכללה משחקים, היא לכיוון ניצול ריבוי ליבות אני בהחלט רואה טעם בקניית מעבד אחר, אך גם ה-Phenom IIx2 הוא בסדר גמור כמובן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים