עבור לתוכן

מחשב לא עולה עם שני סוגים שונים של זכרון..?

Featured Replies

פורסם

שלום רב

למחשב שבבעלותי יש שני סטיקים של 2GB זכרונות של OCZ על פי המדבקה הם נקראים: PC26400 2GB DUAL CH

Reaper X edition

והוספתי היום עוד שני סטיקים של זכרון הפעם של קינסגטון הנקראים: 4GB PC2 8500 CL5 240

ברגע שכל הארבע סטיקים פןעלים המחשב נדלק ונכבה עוד לפני שהמסך עולה.

ברגע שאני שם 2 סטיקים של או סי זי או של קינגסטון המחשב עולה רגיל.

ניסיתי לשלב גם סטיק אחד מכל חברה גם המחשב לא עולה

מישהו יכול לעזור לי בעניין?

תודה מראש,

דימה

פורסם

אני מניח שבדקת מראש שלוח האם בכלל תומך בכמות הזכרון הכוללת שאתה מנסה לשים (גם בכללי וגם פר ערוץ)? אם כן, תנסה להעלות את הBIOS בכל מצב בו המחשב עובד, ושם בהגדרות המערכת תשנה את הגדרות הזכרון מAUTO (או איך שזה נקרא בביוס שלך) להגדרה ידנית של המהירות האיטית מבין שני הסוגים (800) והתזמונים האיטיים מבין שני הסוגים (הCL הגבוה יותר), ואז לכבות, לשים את הזכרונות המשולבים ולנסות להפעיל.

פורסם
  • מחבר

תודה!

אבל אממ אני די מסתבך בהגדרות

אז אם תוכל לעזור לי מה בדיוק לשנות אני אשמח.

אלה התמונות של הביוס שלי:

http://img713.imageshack.us/i/003xv.jpg/

http://img836.imageshack.us/i/004gv.jpg/

ואלה הזכרונות שלי:

ocz (הישנים יותר)

EPP 4-4-3-15/(CAS-TRCD-TRP-TRAS)

800MHz DDR2/Unbuffered

2.1 Volts/ 240 Pin DIMM

ואלה קינגסטון:

מספר דגם Part Number KHX8500D2K2/4G

נפח (Capacity Kit 2 x 2048MB (4096MB

סוג Type DDR2

תדר frequency 1066MHz

מהירות Speed PC2-8500

תזמונים Timing 5-5-5-15

וכן הלוח אם תומך בגדלים הללו של זכרונות

תודה רבה על העזרה שלך,

דימה.

פורסם

מסך ראשון מבין שני הלינקים: תבחר 2.00D

מסך שני: עקרונית אמור לעבוד גם עם המספרים הללו, אבל כדי להיות בטוח שהם לא משתנים כאשר מכניסים זכרונות אחרים, תבחר ידנית 5-5-5-18.

בנוסף, ואת זה לא הזכרתי קודם (לא ידעתי את הרכיבים המדוייקים), הזכרונות דורשים מתחים שונים במקצת. כיוון המתח אמור להיות באותו התפריט, כנראה בתחתית. אם זה מכוון על זיהוי אוטומאטי, תשאיר את זה ככה ונסה להפעיל רק עם השינויים לעיל.

אני גם חוזר על השאלי שלי ממקודם: בדקת שהלוח שלך תומך ב4GB לערוץ (לא לסלוט), 8GB סה"כ? בדקת בחוברת לוח האם מהי מדיניות האכלוס במובנים של SS\DS?

נייק, הזכרונות אמורים לעבוד מצויין גם במתח נמוך יותר (המתאים לסט הזכרונות השני) בתזמונים 5-5-5-18. חבל סתם לתת מתח יתר.

פורסם

צודק, שכחתי שהזיכרונות הראשונים עובדים בתזמונים פחות טובים ועקב זאת יכולים לעבוד במתח נמוך יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה רבה לשניכם :) עכשיו זה עובד מצוין.

אגב כשהכנסתי את הנתונים ידנית הופיע לי למטה שורה מהבהבת אדומה שהמתח אינו אופטימלי. לעשות עם זה משהו או להשאיר את זה כך?

ושאלה לידע כללי כמסך בו בחרתי את התדר מה משמעות האותיות?

ושוב תודה רבה לשניכם, פחדתי שקניתי לחינם זכרונות :)

דימה.

פורסם

זה לא שהמתח גבוה או נמוך מידי, פשוט כל זמן שאתה לא קובע את המתח על Auto אז יהיה רשום שהוא אינו אופטימלי. בקיצור, זו רק אזהרה משום שמתח גבוה מידי לאחד מהרכיבים בלוח עלול לגרום לנזק.

עכשיו כשהמערכת עולה תריץ Memtest בערך כשעה בשביל לראות שכל הזיכרונות באמת יציבים בעבודה יחדיו. אמנם פתחת את הדיון משום שהמערכת בקושי עלתה אבל עכשיו עצם שהמערכת עולה אינו סיבה למסיבה, עליך להריץ תוכנה שתעמיס על הזיכרונות ותנטר שגיאות במהלך התהליך.

ועל אילו ראשי תיבות אתה שואל בדיוק?

פורסם
  • מחבר

הרצתי ממטסט ללא ארורס, עבד סבבה לגמרי..

תאכלס סתם הרחבתי זיכרון לא באמת היה לי סיבה אני בעיקר משתמש במחשב שלי בשביל בלוריי ובשביל לקרוא..וסטארקרפט 1..

הראשי תיבות שדיברתי עליהם אם תכנס לתמונה הראשונה שהעלתי מלפני כמה הודעות תראה שם מיספרים ובסוף אותיות אז פשוט שאלתי מה ההבדל בינהם

ושוב תודה על הכל!

פורסם

ה-A/B/C/D הם כיוונון של תזמונים פנימיים של ה-NB, פשוט תתאים לפי תדר ה-FSB שבו אתה משתמש מאחר ושלא טמון בהגדרה הזו רווח כלשהו בביצועים.

והמספרים עצמם הם המכפלה שקובעת את תדר הזיכרון, למשל עם FSB 400 ומכפלה 2 התוצאה תהיה 800, למרות שבפועל הזיכרון פועל רק בתדר של 400MHz

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים