עבור לתוכן

שאלה| בחירת לוח אם,הבדלים בין SATA2 לSATA3

Featured Replies

פורסם

שלום, :bash:

אני מתלבט בין בחירה בדיסק קשיח פנימי של WD 1TB SATA3

לבין WD 1TB SATA2 ,ההתלבטות היא בהבדלים ביניהם והמחיר ביניהם,מה עדיף יותר,יש הבדלים בביצועים,במהירות ובכללי מה ההבדלים בין S2 ל וS3 והאם הם מורגשים.

ובנוגע ללוח אם:

אם אני ייקח sata2 האם GA-P55A-UD3 של Gigabyte יספק אותי,לקחת אחר זול יותר או שעדיף להשאר עם Sata3

ולקחת לוח אם Gigabyte GA890XA-UD3

מה ההבדלים ביניהם ומי יותר כדאי?

תודה לעוזרים :)

פורסם

תקן SATA מייצג את רוחב הפס להעברת נתונים מ, ואל הכונן הקשיח. אין לזה שום קשר לביצועים של הכונן עצמו שנגזרים מנתונים שונים לחלוטין.

אם אתה קונה כונן קשיח מכאני אין טעם להשקיע בכונן בממשק SATA 6 Gb/s מכיוון שהכוונים האלה גם לא מנצלים את תוכן ה-SATA 1.5 Gb/s ופשוט חבל על הכסף.

בקשר ללוח האם, אם ההפרש במחיר משמעותי אז לא שווה להשקיע בבקר SATA 6Gb/s מכיוון שעד שכוונים המנצלים את רוחב הפס הזה יהיו זמינים כנראה שכבר תחליף לוח או תתחיל לחשוב כבר על החלפת המערכת הקיימת. אם ההפרש במחיר זניח מבחינתך אז לא יזיק.

בקשר ללוחות אם נתת פה שתי לוחות לשתי פלטפורמות שונות. אחד מתאים לתושבת 1156 של Intel, השני מתאים לתושבת AM3 של AMD לא פרטת אם כבר יש לך מעבד או אם החלטת איזה מעבד אתה קונה ולכן יהיה אפשר להמשיך לענות לך רק אחרי שתבהיר את הנקודה הזאת (ובכלל זאת שאלה שמתאימה יותר לפורום מעבדים, לוחות אם וזיכרונות).

פורסם

תודה About:blank

אני מתכנן לקנות מעבד של AMD איזה מבין השניים הוא זה שתומך בו? ה-P55A או GA890XA..

באמת שלא ידעתי איפה לשאול את השאלה הזאת כי לא ידעתי בדיוק לאיזה תחום היא משתייכת.

אז לפי מה שאמרת לבשאר עם תקן SATA2 הוא העדיף יותר,הבנתי נכון?

פורסם

ה-GA890XA הוא זה המתאים לפלטפורמת AMD ובכלל לא בטוח שהוא המתאים או המשתלם ביותר עבורך. בשביל זה אתה צריך לפרט מהן הדרישות שלך מהלוח (סוג חיבורים, כמות חיבורים) אם ישנן, מהו המעבד המיועד, מהם השימושים במחשב והאם מתוכנן OC, ואם כן, אז באיזו דרגה.

בקשר ל-SATA. אמרתי שאם ההפרש במחיר של שני לוחות שנבדלים רק בהימצאות הבקר הזה הוא משמעותי אז לדעתי לא שווה להשקיע את הכסף בשביל לקבל תמיכה ב-SATA 6Gb/s. אם ההפרש במחיר קטן (כמה עשרות שקלים לכל היותר) אז אין סיבה שלא לקנות לוח התומך בממשק הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים