עבור לתוכן

לוח INTEL או GIGABYTE?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

רציתי לשאול באמת, איזה חברה עדיפה יותר, איזה לוח איכותי יותר ואיזה אמין יותר?

האם אינטל או GIGABYTE?

אני לא מדבר על OVERCLOCKING ועוד דברים אחרים, אלא בכלל מבחינת איכות החומרים ואמינות הלוח, מה יותר אמין INTEL או GIGABYTE? אני שואל למרות שכאן ממליצים הרבה על GIGABYTE, כי אני מאמין שתתנו לי תשובה אמיתי וכנה.

תודה רבה רבה מראש לכולם.

פורסם

קראתי איפה שהוא שלוחות אינטל ירודים באיכות הבניה מלוחות מובילים כמו GB / ASUS וכדומה

לא הייתי מתקרב ללוח אינטל...

פורסם

אני חושב שבלוחות הזולים דווקא אינטל אמינים יותר. עבדתי בארגונים עם המון לוחות כאלו (הדגמים הזולים) והם לא מתקלקלים הרבה.

בלוחות היקרים היתרון עובר לאחרים, שאז לא חוסכים בדבר.

גם אני לא הייתי נוגע אישית באינטל. מכיוון שאני לא קונה לוחות זולים פרטית (כשאני קונה בעובדה זה שונה) אלא בדרך כלל ממוצעים פלוס, ושם תמורת המחיר אתה מקבל הרבה יותר מהאחרים.

פורסם

שאלה שחוזרת על עצמה פעם אחר פעם בפורום.

התשובה היא שאין תשובה כי לא ניתן להגדיר איכות. איך אתה מגדיר איכות? מה מבחינתך נחשבת איכות? האם לוח שמוגדר איכותי יותר (על ידי היצרן) הוא בהכרח עמיד/אמין יותר?

קודם כל, הלוחות של כל היצרנים עוברים בקרת איכות, זה לא שיצרן אחת דואג לכך ויצרן אחר משחרר לשוק כל לוח שיצא מפס הייצור. לכל יצרנית יש דגמים מוצלחים יותר ומוצלחים פחות, אין פה איזו הגדרה גורפת. לוחות אם נחלקים לפלחי שוק שונים, רמת כניסה, שוק ביניים, ושוק ה-Extreme. לוחות ל-OC לדוגמה מורכבים בדרך כלל מרכיבים חשמליים איכותיים יותר כדי לתמוך ב-OC והם גם יקרים יותר (גם עקב ריבוי הפיצ'רים לרוב). בלוחות רמת כניסה ושוק ביניים ניתן לרוב פחות דגש על מערכת החשמל (שוב, בהכללה די לא מדויקת) אך זה לא אומר שהם פחות אמינים או פחות "איכותיים". הלוח בנוי לשרת את המטרה שלו.

בקיצור, אין מניעה לקנות לוח של אף אחת מהיצרניות, עדיף ורצוי להתמקד בדגם ספציפי וכמות התכונות שהלוח מציע ביחס למחיר של לוחות מקבילים של המתחרים, תנאי האחריות וכו' ולא בשם היצרן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים