עבור לתוכן

על איזה דגים אתם ממליצים?

Featured Replies

פורסם

אנחנו קונים דגים ישירות מדייג. פעם במספר ימים הוא מתקשר אלינו (בערך ב-6:00 בבוקר כי הוא חוזר מהים בשעות הבוקר המוקדמות) ומציע את הסחורה. אתה לא תאמין איזה דגים נדירים וטעימים הוא דג. בחיים לא תראה אותם בסופר.

בגדול דג טרי שהוכן כראוי אוכלים בלי שום רוטב. הדג שומר על טעמו הטבעי והמיץ. דגים מסויימים צריך להכין בתנור, דגים אחרים עדיף בטיגון עמוק. אם אתה מתעניין בתחום ורוצה להעשיר את הידע מבחינת שיטות הכנה קיימים עשרות ספרים מעולים באנגלית ב-Amazon במחירים טובים.

• תגובות 37
  • צפיות 8.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
נניח חריימה אם אתה אוהב חריף, ואם יש לך סבתא מרוקאית - עוד יותר טוב). אני, אגב, די אוהב דג דניס.

כחצי טרביזי -חרימה זה בעיקר הרוטב והמאפה (הלחם\או חלה וכו) -החשיבות של הדג עצמו הרבה פחות חשובה במאכל הזה

כי רוב הטעם זה בפועל מהרוטב והמאפה -הדג עצמו יותר למלאות את הבטן שלא תיהיה רעב אחרי זה

ראשית, קצת מידע לגבי מה שאתה קונה בסופר אם חשובה לך גם הבריאות ולא רק המראה/טעם...

ב-99% מהמקרים הסלומון שתקנה בכלל לא גדל בטבע אלא בבריכות דגים עם המון חומרי הזנה נחותים, רעלנים שמקורים בבריכות ופיגמנטציה מלאכותית. 90% מהיתרונות התזונתיים שלו אינם והוא אינו עולה בהרבה על כל דג אחר. סלומון נורווגי/איסלנדי וכדומה בריא בהרבה ובעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.

דג סלומון טרי בארץ ב-100% גדל בבריכות אלא אם מדובר ביבוא אישי של מסעדת יוקרה למשל.

דג "נסיכת הנילוס" גם כן גדל בבריכות וכל קשר בינו לבין משהו בריא, מלכותי או נהר הנילוס מקרי בהחלט. מדובר באחד הדגים הנחותים, השומניים והפחות בריאים שיש בארץ.

מומלץ מאוד לקנות דגים טריים כמו פורל / דניס /בורי שקל להשיגם במחירים שפויים ויש להם טעם מצויין גם בלי להטביע אותם ברוטב.

גם האמנון קל להשגה אבל הוא דג "נחות" תזונתית והרבה פחות טעים לטעמי (ולכן לרוב מטגנים אותו למוות ברוב המסעדות).

יש גם את הבס/מוסר/לברק אבל אותם קשה יותר להשיג.

את כולם גם מגדלים בבריכות אבל פחות בעייתיים מנסיכת הנילוס ולדעתי ניתן להשיג גם "טבעיים" שבריאים בהרבה.

http://www.dagim.org.il/inner.asp?page=%E4%EE%E3%F8%E9%EA%20%EC%F7%F0%E9%E9%FA%20%E3%E2

הדגים בבריכות ניזונים מ"ממזון עשיר בקמח דגים"... אני משאיר לכם לדמיין מה הם באמת אוכלים לעומת המזון עליו הם גדלים בטבע ומה זה אומר על הזבל שאנחנו מכניסים לגוף בגלל העצלנות שלנו לקפוץ עם צידנית פעם בחודש לנמל, לקנות טרי ולהקפיא (וכמובן בגלל שורת הרווח של המגדלים).

אני לא טוען שאסור לאכול דגי-בריכה אבל תהיו מודעים להבדלים הלא מבוטלים כלל בינם לבין היתרונות התזונתיים (וגם הטעם כמובן) של הדגים האלה במקור.

אם תוכל למצוא, סרדינים או ברבוניות מומלצים מאוד לטיגון זריז או אפילו על האש (לא לתנור).

בסופר ניתן למצוא פילה טונה קפוא לא רע בכלל. לא מתאים לתנור אבל טיגון קל עם עשבי תיבול או צריבה מהירה על מחבת/מנגל עושים לו פלאים בתוספת מלח גס לימון/חומץ/שבבי שום טרי ושמן זית. פילה טונה אדומה טרי עולה ~170 ש"ח לקילו בעוד הקפוא בסופר עולה בערך 50-60 ש"ח לקילו. זה לא אותו דבר כמובן אבל עדיין מנה מצויינת, בריאה במיוחד , קלה מאוד להכנה ומעל הכל - טעימה מאוד.

מומלץ לאכול אותו נא-למחצה במרכז ולא לייבש אותו - ראה הוזהרת! הטונה מאוד דל שומן (בניגוד גמור לסלמון), טעים מאוד ובעלת תכולת חלבון גבוהה במיוחד.

ומתי אתה מזמין אותי לארוחה ? :smile1: :smile1: :smile1:

חרא בגללך אני רעב כרגע :pissed:

פורסם
  • מחבר

עשיתם לי חשק חזק להתחיל ללמוד לדוג...

ומה שטוב, יש לי חוף במרחק של 10 דקות הליכה ברגל...

בעקרון, זה "הרוטב" שאני משתמש בו:

שמן זית/חמאה.

עשבי תיבול (פטרוזיליה, בזיליקום וכד')

לימון סחוט

פלפל

מלח

רוטב פשוט וקל להכנה.

פורסם

אנחנו קונים דגים ישירות מדייג. פעם במספר ימים הוא מתקשר אלינו (בערך ב-6:00 בבוקר כי הוא חוזר מהים בשעות הבוקר המוקדמות) ומציע את הסחורה. אתה לא תאמין איזה דגים נדירים וטעימים הוא דג. בחיים לא תראה אותם בסופר.

מה למשל?

פורסם

^

+1

אם הוא תופס מוסר/טונה/ברבוניות/סרדינים גם אני אבוא לקנות... שיתקשר גם אלי ;)

פורסם

לא צריך יותר משום, לימון ורוזמרין בשביל דג מוצלח בתנור. כמובן קצת שמן זית איכותי.

פורסם

מה אם אני תופס דגים בים ואוכל אותם? אין רעלנים וכל שאר החרא..

פורסם

^

+1

אם הוא תופס מוסר/טונה/ברבוניות/סרדינים גם אני אבוא לקנות... שיתקשר גם אלי ;)

כן. לפעמים גם תמנונים (מאד טעים) ודגים כל כך נדירים שאנחנו צריכים לפתוח ספרים כדי להבין איך להכין אותם. הדגים הנדירים (באזור שלנו לפחות) מגיעים דרך תעלת סואץ מהאוקיינוס ההודי.

פורסם

לך לשוק בנתניה בסופשבוע, יש שם מספיק סוחרי דגים עם סחורה טרייה.

פורסם

כן. לפעמים גם תמנונים (מאד טעים) ודגים כל כך נדירים שאנחנו צריכים לפתוח ספרים כדי להבין איך להכין אותם. הדגים הנדירים (באזור שלנו לפחות) מגיעים דרך תעלת סואץ מהאוקיינוס ההודי.

תמנונים זה סוף הדרך :xyxthumbs: מנה מאוד ים תיכונית...

איפה אתם פוגשים אותו?

פורסם

לך לשוק בנתניה בסופשבוע, יש שם מספיק סוחרי דגים עם סחורה טרייה.

איפה אתה אומר ? בישן , בחדש? או בכביש ביינהם?

פורסם

ומה עם הירושלמים שבין באי הפורום... איפה אנחנו אמורים למצוא דגים איכותיים?

פורסם

בי-ם

(הייתי חייב, מצטער :smile1:)

פורסם

^ אם אתה אוהב לאכול דגים מקופסאות שימורים. נסה לאכול מקרל בשמן זית. הרבה יותר מוצלח מסרדינים ומטונה, לטעמי.

זה היה במנות קרב בתקופת שירות הסדיר שלי, אוגוסט 88.

איך אהבתי את המקרל במנת קרב, נראה לי שהיום כבר לא מספקים אותו במנות קרב?

פורסם

קבל ממני המלצה חמה על לברקים דג מצויין כמו כן אני גם ממליץ על הבורי שהוא על הכיפק.

דרך הגב בורי גם גדל בבריכות לא חייב בים.. נכון שהוא פחות טעים אבל גם על הכיפק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים