עבור לתוכן

מבקש את עזרתכם בבחירה בין 2 אופציות של לוח+מעבד+זיכרון למחשב HTPC

Featured Replies

פורסם

היי,

מתלבט בין 2 אופציות של לוח+מעבד+זיכרון למחשב HTPC שאני מתכוון לבנות.

המחשב ישמש לצפייה בסרטים (גם 1080p), ללא משחקים.

תודה מראש לכל העוזרים :)

איזה מבין ה-2 עדיף?

מבוסס AMD:

========

מעבד AMD Athlon II X4 635 Box

₪543

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX635WFGIBOX

לוח אם Gigabyte GA-880GM-UD2H

₪459

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950800

זיכרון Kingston DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27

₪251

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23752

מבוסס אינטל:

========

מעבד Intel Core i3-540 Tray

₪551

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i3-540ay

לוח אם Asus P7H55-M Pro

₪569

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ASM55H100

זיכרון Kingston DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27

₪251

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23752

תודה!

פורסם

המערכת המשתלמת יותר תהיה מערכת מבוססת AMD מכיוון שהיא זולה יותר בסך הכל ומספקת את אותם ביצועים בפועל.

אולם, המפרט מבוסס AMD שפרסמת איננו משתלם במיוחד מהסיבות הבאות:

1. המעבד קצת מוגזם לצרכים. אין מניעה לקנות את ה-Athlon IIx4 620/630/635 (נבדלים זה מזה בתדר בלבד ולצרכים שלך להבדלים בתדר אין משמעות) לכן עדיף לקנות את הזול מביניהם או לבחור במעבד הכי משתלם כיום, ה-Athlon IIx3 440 (גם מעבד כפול ליבה יותר ממספיק לצורך העניין, אבל בגלל הפרשי המחיר פחות משתלם).

2. לוח אם משתלם יותר (מכיוון שאתה מקבל את אותו הדבר בכמה עשרות שקלים פחות) יהיה Gigabyte MA785GMT-UD2H.

הזיכרון בסדר.

גם המערכת של Intel טובה אך היא יקרה יותר מבלי תמורה אמיתית להפרש (מלבד העובדה שצריכת ההספק שלה נמוכה יותר). אם בכל זאת תבחר בה אז לוח אם משתלם יותר יהיה ה-GA-H55-USB3.

פורסם
  • מחבר

המערכת המשתלמת יותר תהיה מערכת מבוססת AMD מכיוון שהיא זולה יותר בסך הכל ומספקת את אותם ביצועים בפועל.

אולם, המפרט מבוסס AMD שפרסמת איננו משתלם במיוחד מהסיבות הבאות:

1. המעבד קצת מוגזם לצרכים. אין מניעה לקנות את ה-Athlon IIx4 620/630/635 (נבדלים זה מזה בתדר בלבד ולצרכים שלך להבדלים בתדר אין משמעות) לכן עדיף לקנות את הזול מביניהם או לבחור במעבד הכי משתלם כיום, ה-Athlon IIx3 440 (גם מעבד כפול ליבה יותר ממספיק לצורך העניין, אבל בגלל הפרשי המחיר פחות משתלם).

2. לוח אם משתלם יותר (מכיוון שאתה מקבל את אותו הדבר בכמה עשרות שקלים פחות) יהיה Gigabyte MA785GMT-UD2H.

הזיכרון בסדר.

ההבדל במחיר בין ה-635 ל-620 הוא כ-20 ש"ח... ה-440 כבר באמת משמעותי - כ-130 ש"ח. אז כדאי לקחת את ה-440 במפרט של ה-AMD?

לגבי הלוח - לא כדאי כבר להוסיף 30 ש"ח ולקחת לוח עם chipset מתקדם יותר וכרטיס מובנה מתקדם יותר (hd4200 <-> hd4250) או ששניהם די זהים בביצועים?

גם המערכת של Intel טובה אך היא יקרה יותר מבלי תמורה אמיתית להפרש (מלבד העובדה שצריכת ההספק שלה נמוכה יותר). אם בכל זאת תבחר בה אז לוח אם משתלם יותר יהיה ה-GA-H55-USB3.

צריכת זרם נמוכה יותר - זה חשוב למחשב HTPC לא? ההבדל הוא 95W מול 73W, כמה זה משמעותי?

לגבי הלוח שהצעת - הוא יקר יותר (כ-600 ש"ח) מהלוח שאני כתבתי. אתה מתכוון שמשתלם להוסיף את ה-30-40 ש"ח הפרש?

פורסם

1. אין מניעה עקרונית לקנות מרובע ליבה אם זה נכנס במסגרת התקציב (ובעקרון אין שום משמעות לתדר במקרה הזה), אבל אם המחשב מיועד לשמש אך ורק כ-HTPC ואולי גם כמחשב לשימושים כלליים אז ה-Athlon IIx3 יותר ממספיק.

2. ההבדלים בין ערכות השבבים הם זניחים עבורך כמשתמש ואני ממש לא רואה טעם להשקיע בלוח היקר יותר אלא אם כן יש בו משהו שמחינתך חסר ב-MA785GMT-UD2H. זה שערכת השבבים בעלת מספר גבוה יותר לא אומר שאתה מקבל משהו בתמורה וכנ"ל לגבי השבב הגראפי, הם פשוט זהים.

3. צריכת הספק זה נחמד, לא בדיוק משמעותי עבור HTPC או כל מחשב ביתי אחר (הופך ליותר משמעותי כאשר נניח קונים לארגון מאות אם לא אלפי מחשבים). לדעתי זה לא מצדיק את ההפרש במחיר בין הפלטפורמות. גם פלטפורמת AMD תהיה קרירה וחסכונית יחסית כמחשב HTPC.

4. ה-H55-USB3 מכיל שני חיבורי USB 3.0 ולדעתי אם כבר בוחרים בפלטפורמה היקרה יותר כדאי להשקיע בזה, אך זה לא חיוני.

אגב, לא ציינת אם כחלק מפעולותיו של ה-HTPC הוא יקודד תוכן ווידיאו.

פורסם
  • מחבר

זה המחשב השלישי בבית... הוא ישמש רק ל-HTPC.. אז כנראה שאקבל את המלצתך ללכת על athlon IIx3.

אני מניח שיתכן מצב שהמחשב יקודד תוכן וידאו, אך גם אם כן, לא בתדירות גבוהה ולא יהיה לחץ של זמן...

אגב, נראה לך שספק 250W של HEC יספיק לסחוב את המפרט הזה?

פורסם

שאלתי לגבי קידוד מכיוון שקידוד מנצל ריבוי ליבות וכאן יש למעבדים של AMD יתרון, בהתאם לצפי הקידוד כדאי לבחור ב-x3 או x4 בהתאמה. אתה אומר שקידוד יהיה משהו אקראי למדי אז אני עדיין חושב ש-Athlon IIx3 יהיה המשתלם ביותר.

לגבי הספק, בעקרון הוא אמור להספיק כי מדובר במערכת שבבסיסה היא די חסכונית. מכל מיני בדיקות שעשו ברשת אני לא חושב שהיא תצרוך בפועל יותר מ-150W במאמץ, אבל זה תלוי בכמה כוננים קשיחים יהיו במערכת, אם יהיו התקני USB שיוזנו ממנה, כמה מאווררים (בעיקר תקף אם מדובר מאווררי LED) ועוד.

וכמובן, זה גם תלוי בכמות האמפר שמספקות מסילות המתח (בעיקר זאת של ה-12V ו-5V).

כדי להיות בטוח אני ממליץ שתתייעץ בפורום ספקים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות :)

בדקתי קצת מחירים כדי להקל (?) על ההחלטה...

אז ככה:

intel core i3-540

489 ש"ח

gigabyte ga-h55m-usb3

610 ש"ח

בכדי להוזיל קצת עלויות אפשר לקחת: (מה אתה אומר?)

gigabyte ga-h55m-s2h

385 ש"ח

סה"כ: 1099 ש"ח או הזול יותר 874 ש"ח.

או:

AMD athlon IIx3 440

407 ש"ח

gigabyte ga-ma785gmt-ud2h

424 ש"ח

סה"כ: 831 ש"ח.

בסה"כ אין כ"כ הבדל בין המפרט ה"זול" של אינטל למפרט של AMD. אז מה מבין ה-2 יתן תמורה טובה יותר (בעיקר בשימושים של HTPC כמובן)?

פורסם

בשביל HTPC עדיף לך את המפרט השני ,חוץ מזה שכן יש הבדל ,מעבד שלוש ליבות לעומת 2 של הI3 , בנוסף מעבד גראפי טוב יותר

פורסם

מבחינת יכולת התמודדות עם השימושים שני המפרטים זהים.

בעקרון אין ספק שאם אתה משווה בין המערכות עולה התמונה שפלטפורמת ה-AMD משתלמת יותר מכיוון שבאותו סדר גודל של מחיר מציעה ליבה נוספת ולוח אם עשיר יותר בתכונות. כל זה נכון תיאורטית אולי הלוח העשיר יותר והליבה הנוספת ישמשו אותך, אולי לא.

סתם לצורך הדיון, אם מחפשים להוזיל עלויות למינימום ואתה יודע שאתה לא הולך להוסיף זיכרון למחשב וכל מה שאתה זקוק לו היא אפשרות להוספת כרטיס מסך בבוא העת, אז ניתן לרדת ללוח +AM2 (ובעקבות כך יש צורך בזיכרון DDR2) כגון MA78LM-S2H ולחסוך עוד כ-100 ש"ח (ההפרש בפועל תלוי בחנות ממנה אתה קונה) לפלטפורמת AMD.

אגב, המחירים של פלטפורמת Intel נראים לי קצת נמוכים יחסית למחיר השוק הממוצע של הפריט (לפחות עד כמה שאני יודע, זה לא שאני עוקב כל יום לראות מה ההתפתחויות במגמת המחיר). הכוונה בעיקר למעבד וללוח GA-H55M-S2H.

פורסם
  • מחבר

בשביל HTPC עדיף לך את המפרט השני ,חוץ מזה שכן יש הבדל ,מעבד שלוש ליבות לעומת 2 של הI3 , בנוסף מעבד גראפי טוב יותר

ה-ati 4200 טוב יותר מהמעבד הגרפי שב-core i3+לוח h55?

לאיזה שימושים היה עדיף המפרט השני? (סתם בשביל ההבנה...)

[br]פורסם בתאריך: 4.08.2010 בשעה 17:15:09

מבחינת יכולת התמודדות עם השימושים שני המפרטים זהים.

בעקרון אין ספק שאם אתה משווה בין המערכות עולה התמונה שפלטפורמת ה-AMD משתלמת יותר מכיוון שבאותו סדר גודל של מחיר מציעה ליבה נוספת ולוח אם עשיר יותר בתכונות. כל זה נכון תיאורטית אולי הלוח העשיר יותר והליבה הנוספת ישמשו אותך, אולי לא.

סתם לצורך הדיון, אם מחפשים להוזיל עלויות למינימום ואתה יודע שאתה לא הולך להוסיף זיכרון למחשב וכל מה שאתה זקוק לו היא אפשרות להוספת כרטיס מסך בבוא העת, אז ניתן לרדת ללוח +AM2 (ובעקבות כך יש צורך בזיכרון DDR2) כגון MA78LM-S2H ולחסוך עוד כ-100 ש"ח (ההפרש בפועל תלוי בחנות ממנה אתה קונה) לפלטפורמת AMD.

אגב, המחירים של פלטפורמת Intel נראים לי קצת נמוכים יחסית למחיר השוק הממוצע של הפריט (לפחות עד כמה שאני יודע, זה לא שאני עוקב כל יום לראות מה ההתפתחויות במגמת המחיר). הכוונה בעיקר למעבד וללוח GA-H55M-S2H.

המחירים של המעבד של אינטל והלוח GA-H55M-S2H הם מספק שאני עובד איתו, אלו לא מחירי שוק :)

כל שאר המחירים מ-skypc.

בדיוק בגלל זה כתבתי כאן את העלויות, כדי שתמליצו לי בהתאם למחיר גם...

אז אני מבין שגם אתה ממליץ ללכת על ה-AMD? גם בהתחשב במחירים המאוד דומים?

פורסם

גם עם המחירים האלו,עדיף ללכת על פלטפורמת הAMD . חוץ מזה המפרט השני עדיף לכול השימושים ,פשוט יש דברים שלא ממש תרגיש בהם הבדל .

פורסם

1. ה-ati 4200 טוב יותר מהמעבד הגרפי שב-core i3+לוח h55?

2. לאיזה שימושים היה עדיף המפרט השני? (סתם בשביל ההבנה...)

3. אז אני מבין שגם אתה ממליץ ללכת על ה-AMD? גם בהתחשב במחירים המאוד דומים?

1. ההבדלים זניחים, בטח שלשימושים כ-HTPC כך שזה לא צריך להוות שיקול (סתם כדי לסבר את האוזן, ה-4200 קצת יותר יעיל במשחקים מסוימים, כמובן שמדובר על איכות משחק בסיסית ביותר בהגדרות נמוכות, אך מכיוון ששתי הליבות הגראפיות לא מיועדות לכך מלכתחילה לא רואה טעם להתייחס בכלל לנקודה הזאת).

2. ה-Core i3 היה עדיף (גם זה ניתן לוויכוח) לעבודה עם יישומים שפחות מנצלים ריבוי ליבות ויותר מסתמכים על תדר שעון (ובהנחה שהמצב לא ישתנה בעתיד הקרוב-בינוני), אם מתכננים OC רציני או למי שיש לו העדפה אך ורק למעבדים מתוצרת Intel.

3. לדעתי פלטפורמת ה-AMD משתלמת יותר מהסיבות שפרטתי במהלך הדיון. יחד עם זאת אין בזה כדי להגיד שהפלטפורמה מבוססת ה-Core i3 אינה טובה, פשוט קשה להגדירה כמשתלמת לאור מגוון האפשרויות שמציעה פלטפורמת ה-AMD.

פורסם

אתה יכול להוזיל עוד יותר את העלויות: i3-530 במקום ה-i3-540 ו-X2 215 במקום ה-X3 440.

וכן, ה-215 יותר ממספיק לשימושים שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים