עבור לתוכן

דיון על מערכת הבריאות הפרימיטיבית בישראל

Featured Replies

פורסם

אומרים לנו שאנחנו מדינה מערבית

אומרים לנו שיש לנו את הרופאים הטובים בעולם

אבל מה קורה שאזרח רוצה לקבל עזרה ראשונה בשעה ה"מאוחרת מאוד" 12 וחצי בצהרים בעיר "עניה" כמו רעננה ?

סיפור שקרה כך קרה

אדם פלוני אלמוני שנכנה אותו קרירין -עבד בגינה שלפתע ניכנס לו איזה חומצה בעין מאיזה צמח מזדין

הקרירין הזה הרגיש שזה לא איזה יתוש ומשהו והץ רץ לקבל עזרה ראשונה

הגיע לקופת חולים וביקש עזרה ראשונה -אך אבוי הפקידות אמרו לו שאין לא רופא ולא אחות בשעות כאלו לתת עזרה ראשונה

אז שאל בתמימותו איכן אפשר לקבל טיפול ברעננה ? -באף מקום

מבינים חברי לעזרה ראשונה צריך בשעות כאלו לנסוע לבית חולים מאיר שבכפר סבא או במקרים חמורים יותר לטלפן לאמבולנס

יש עיר של עשרות אלפי תושיבים ועיר עשירה שאפשר לצפות שיהיה רופא תורן 24 שעות ביממה למקרים כאלו -אבל אין פשוט אין

במילים אחרות צריך לתת עוד עומס על הרופאים במאיר שגם ככה מוצפים עבודה

למרות שחלק מהמקרים קלים ורופא כללי תורן יכל לפתור אותם לבד ורק מקרים שחשודים כקשים לשלוח למאיר

עכשיו למי ששואל מצבי כרגע בסדר

קניתי טיפות עינים ללא צורך במרשם שאחי המליץ לי וגם שטפתי טוב והרוב עבר ואני בסדר

אבל לכו תדעו כמה נידפקו מזה -רק כי מתקמצנים על עמדה של עזרה ראשונה

ואני לא מדבר פה על טימטום כמו שאני עושה חיסוני אלרגיות במאיר כבר כמה שנים

ובקופת חולים רשום בדיקת רופא וכל 3 חודשים צריך לשלם ולקחת תופס 17 מהקופת חולים במקום לשלם הכל פעם אחת

בקיצור אולי יש לנו את הרופאים הטובים בעולם

אבל שרות לאזרח לפעמים מרגיש כמו עולם שלישי -אפילו יותר גרוע כי באיזה ארץ עניה באפריקה היתי יכול למצוא איזה שאמן או משהו ;D

פורסם

תמסור לבחור ההוא קרירין שכך עובדת מערכת הבריאות בארץ - מקרים דחופים למחלקת מיון בבית חולים , אז פעם הבאה שאתה גוזם תרכיב משקפי מגן ואם לא חס וחלילה למיון .

פורסם
  • מחבר

יש לי משקפים ככה שלהרכיב משקפי מגן זה לא פרקטי

ותגיד לי אתה באמת חושב שאזרח פשוט תמיד יודע מה דחוף ומה לא ? -באותו הרגע זה ניראה לי גבולי -פשוט לא ידעתי

בגלל זה רופא תורן היה יכול לבדוק ולהחליט -למה להעמיס על בתי החולים ? לא כדי שהם לא יצתרכו לבדוק מי הגיע לטיפול קל

ויגשו ישר לאלו שצריכים טיפול דחוף ?

פורסם

דחוף ?

למה לא אמרת ?

גש לחדר מיון שקוראים לו גם רפואה דחופה !

קופות החולים הם טיפול בקהילה שאיננו דחוף , אלא טיפול שוטף .

זה שהבחור הזה קרירין לא ידע זאת , זה לא אומר שצריך לשנות את מערכת הבריאות , לא יותר זול לשנות את דעתך דעתו ???

פורסם
  • מחבר

תיראה ביקשתי עזרה ראשונה מה צריך יותר מיזה ?

ולא אמרו לי יש ברחוב כזה או כזה ברעננה חדר מיון

בתאוריה הייתי אמור לנסוע עד מאיר

למה אין מקום ברעננה ? עיר לא מספיק גדולה ?

מה קורה בערים אחרות ? אני מנחש שאותו הדבר

פאקינג עזרה ראשונה -אני מצפה שבכל עיר של עשרות אלפי תושבים יהיה פאקינג רופה תורן -בפועל אפילו אחות לא הייתה

לא מצפה לאיזה מנחת מסוקים מפואר -פאקינג חדר ורופא וכלים לעזרה ראשונה -ובמקרה וצריך לחצן לאמבולנס

פורסם

קרירין - עזרה ראשונה במקרה שלך = לשטוף את העין טוב במים. מה אתה מצפה מעמדת עזרה ראשונה שתעשה בדיוק, מעבר לזה?...

רופא מקצועי אשר יוכל לבדוק את העין ולתת טיפול רציני יותר, תמצא במיון בבי"ח או בקופת חולים בשעות הפעילות.

פורסם

הוא קיווה שגרגורי האוס עושה השתלמות בקופה"ח ברעננה וינתח את זירת האירוע.

פורסם
  • מחבר

קרירין - עזרה ראשונה במקרה שלך = לשטוף את העין טוב במים. מה אתה מצפה מעמדת עזרה ראשונה שתעשה בדיוק, מעבר לזה?...

רופא מקצועי אשר יוכל לבדוק את העין ולתת טיפול רציני יותר, תמצא במיון בבי"ח או בקופת חולים בשעות הפעילות.

לעשות בדיקה ראשונית -ולתת לי הוראות איך להמשיך -זה הכל

לא צריך רופא עינים לזה -זה מה שניקרא "טראומה" בניגוד ל"מחלה"

במקרה שכן היה צריך רופא עינים אותו רופא תורן יכל להגיד לי את זה -זה הכל

בעניין גרגורי האוס -היו לו לפעמים טעויות שעלו לחולה ביוקר -לא בטוח שאני רוצה אותו כרופא ;D

פורסם

בישראל לעזור זה לתת עצה .

או כמו ההוא שבא אל הפרסי לבקש נדבה ואמר לו :" אחי אתה יכול לעזור לי ב 5 שקל ?" אמר לו הפרסי :" למה 5 שקל אחי ? אני מוכן לעזור לך בחינם !"

פורסם

העיקר שבסופו של דבר הצלחת לעבור את עשרות הקילומטרים שמפרידים בין רעננה לכפר סבא.

פורסם

איזה קופ"ח? אגב, מאיר הוא פרקטית כמעט בתוך רעננה ולכן לא בונים מרכז לרפואה דחופה ברעננה (כמו קופ"ח דרום בהרצליה לדוגמא).

פורסם
  • מחבר

העיקר שבסופו של דבר הצלחת לעבור את עשרות הקילומטרים שמפרידים בין רעננה לכפר סבא.

לא הלכתי למאיר -אבל מה הקשר לעזאזל ?

אין בארץ בדיוק תחבורה ציבורית נורמלית ובמצב שהייתי גם לא הייתי כשיר לנהוג

אחרי האכזבה מקופת חולים אחי לקח אותי הביתה והמשיך לעבוד

איזה קופ"ח?

שואלי

אגב, מאיר הוא פרקטית כמעט בתוך רעננה ולכן לא בונים מרכז לרפואה דחופה ברעננה (כמו קופ"ח דרום בהרצליה לדוגמא).

לא הוא לא ומי בדיוק ביקש מרכז שלם ? -מרכז כזה אולי אתה צריך שיש פיגוע או מלחמה ואז יש אמבולנסים ובתי חולים שדה

מה ביקשתי פאקינג ליראות רופא ? -פשוט לא היה אף אחד תורן כי כניראה אין להם נוהל כזה וחוסכים בכסף

מאיר עצמו אולי בקוו אווירי קרוב לרעננה

אבל בדרך כלל החניה לא קרובה ולפעמים יש פקקים -לחניה קרובה אתה משלם

ולהגיע מהר מרעננה צריך או רכב פראטי או מונית או אופנים -שבמקרה כזה חוץ ממונית אתה חיב מישהו שיקח אותך ברכב

פשוט כי אתה לא במצב לנהוג

ככה שאו שתשלם את הכסף לפאקינג בדיקה או שתדפוק מישהו להסיע אותך

אני באמת לא מבין למה אתם מגינים אליהם ? לדעתכם ככה צריכה להראות מערכת בריאות במדינה מערבית ?

פורסם

ראבק, יש מקומות בכפר סבא שנמצאים יותר רחוק ממאיר...

זה שבית חולים אחד משרת 600,000 תושבים, זה לא מפריע לך? העיקר שקרירין המסכן צריך לנסוע עוד 20 מטר?

איזה סדר עדיפויות דפוק.

פורסם

לא הלכתי למאיר -אבל מה הקשר לעזאזל ?

אין בארץ בדיוק תחבורה ציבורית נורמלית ובמצב שהייתי גם לא הייתי כשיר לנהוג

קח מונית, בכיין. תשלם 50 ש"ח אם זה מספיק דחוף לך בשביל שתצטרך רופא.

פורסם

וזה שבאשדוד אין בית חולים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים