עבור לתוכן

מחפש מסך 3:4 בין 21" ל- 25"

Featured Replies

פורסם

הי,

דרוש מסך עבור אישה מבוגרת וכבדת ראייה שישמש לעיבוד תמלילים וקצת גלישה באינטרנט (למעשה רק לטקסט...). המחשבות שלנו עד כאן היו שעדיף מסך ביחס 3:4 בין 21" ל- 25".. לפני יומיים הזמנו את ה- Samsung 943BMP 19" פשוט בגלל שלא מצאנו 3:4 בגודל הנ"ל. מה דעתכם? אשמח לקבל המלצה לדגמים בתקציב של עד 2000 ש"ח (עדיין יש אפשרות לבטל את ההזמנה). בנוסף, מקריאה בפורום בשרשורי עבר אני לומד שפאנל TN לא הכי מומלץ לעבודה עם טקסט. האם עדיין רלוונטי למסכים בימינו?

תודה לעוזרים :)

פורסם

הפסקתי לקרוא אחרי "לפני יומיים הזמנו...". מה התכלית של הדיון אם כבר הזמנתם?

פורסם
  • מחבר

כאמור, עדיין אפשר לבטל את ההזמנה. אני פוחד שעשינו טעות נוראית. כבר עשיתי טעות אחת: הדגם שהזמנו הוא B1940MR ולא כמו שכתבתי... :kopfpatsch:

פורסם

תבדוק אם זה זמין (פאנל S-IPS):ץ

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=704710

מעבר לגודל הזה אין יותר מסכי 4:3.

עם זאת, שים לב שדווקא למסך ה-19" יהיה גודל נקודה גדול יותר (וטקסט גדול יותר) ברזולוציה הטבעית.

פורסם
  • מחבר

תבדוק אם זה זמין (פאנל S-IPS):ץ

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=704710

מעבר לגודל הזה אין יותר מסכי 4:3.

עם זאת, שים לב שדווקא למסך ה-19" יהיה גודל נקודה גדול יותר (וטקסט גדול יותר) ברזולוציה הטבעית.

תודה אני אבדוק...

אמנם הזכרתי 3:4, אבל אני לא סגור על זה, בעקרון נראה לי שמה שחשוב זה שהוא לא יעייף את העיניים ויאפשר להציג כמות של טקסט בפונט גדול. אגב, עוד שאלה - מה עדיף בשביל להגדיל את הטקסט: להקטין את הרזולוציה או להשתמש בתוכנה? שוב תודה על העזרה... דבר אחרון, שכחתי לומר שרמקולים מובנים מבחינתי זה יתרון

פורסם

במסכי LCD עדיף לא להקטין את הרזולוציה. עדיף להגדיל פונטים בתוכנה (כל דפדפן מודרני תומך בזה בצורה טובה). במעבד תמלילים זה לא רלוונטי, כי גודל הכתב מותאם לגודל המסך.

בשימוש נכון, שום מסך לא מעייף את העיניים.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין למה אני לא מוצא reviews מקצועיים על דגמים שאני מחפש בגוגל???.. דיברתי עם סמסונג שוב, שאלתי ספיציפית על עבודה עם טקסט והם ממליצים בחום על ה- B1940MR. למישהו יש נסיון עם הדגם הזה או יכול לומר אם הוא באמת מוצלח כפי שהם טוענים?

במסכי LCD עדיף לא להקטין את הרזולוציה. עדיף להגדיל פונטים בתוכנה (כל דפדפן מודרני תומך בזה בצורה טובה). במעבד תמלילים זה לא רלוונטי, כי גודל הכתב מותאם לגודל המסך.

בשימוש נכון, שום מסך לא מעייף את העיניים.

סבבה.
פורסם

תלוי איך מגדירים מוצלח.

מצד אחד הוא מבוסס על פאנל TN מה שלפחות מבחינה קטלוגית הופך אותו לפחות "איכותי" (חסרונות הפאנל הם אובייקטיבים אין איזה פתרון קסם).

מצד שני, גודל הנקודה שלו גדול יחסית, בגלל גודלו הקטן יחסית ובהנחה שהמשתמשת תשב בעיקר מולו כמשתמשת בודדה ולא תצפה בו מזוויות שונות אז חסרונותיו האובייקטיביים של הפאנל ממוזערים וכנראה שנסבלים לאור האילוצים (גם בהנחה שאין דרישה למכלול צבע מלא יותר), הוא (כך לפי אתר היצרן, אבל חשוב מאוד לוודא מול הספק כי לפעמים יש תת גרסאות של דגמים ובדרך כלל לארץ מגיעים הדגמים היותר זולים ונטולי הפיצ'רים הארגונומיים) לספק ארגונומיה חלקית אבל חשובה, היכולת לכוונן את גובה המסך כך שמכרזו יימצא בגובה העיניים של המשתמשת, כך שבסך הכל לאור האילוצים הקיימים אני לא חושב שתמצא מסך 19" יותר טוב ממנו בשוק היום. שאר מסכי ה-19" שעדיין קיימים גם הם מבוססים פאנל TN ולדעתי לא מכילים אפילו את הארגונומיה החלקית הזאת.

הקפיצה ההגיונית הבאה (עקב זמינות) תהיה ל-2209WA או LG 2220P שהם מבוססי פאנל IPS.

אם גודל הנקודה קטן אז כמו שכבר נאמר יש פתרונות ופתרון נוסף יהיה להגדיל את ה-DPI במערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה, היא נקראה בעיון והגענו להחלטה לבינתיים.

היו שם מושג או שניים שעברו לי מעל הראש. רק מתוך סקרנות, ב"להגדיל את ה-DPI במערכת ההפעלה." הכוונה להקטין את הרזולוציה?

ובעצם אם אני מבין נכון, במקרה הנדון (כובד ראייה) אנחנו צריכים לשאוף לגודל נקודה גדול יחסית?

אכן, המשתמשת תשב ליד המסך לבדה...

תודה על העצה לבדוק מול הספק...

אם זה היה תלוי רק בי, הייתי בהחלט בוחן אפשרויות נוספות של מסכים יותר גדולים ו/ או בעלי פאנל יותר מתאים, אבל לאור המלצתך, לאור זה שהמפרט של המסך נראה יחסית סבבה, לאור ייתרונותיו, לאור זה שהזמנו כבר ומעל לכל לאור רצונה של בעלת המסך לעתיד וקוצר רוחה, החלטנו בשלב הזה להשאר עם הסמסונג B1940MR.

פורסם

גודל הנקודה משפיע על גודל יחידת הבסיס של התצוגה, הפיקסל (זה כמובן לא לגמרי נכון, אך לשם ההפשטה). ככל שגודל הנקודה יהיה גדול יותר כך ברזולוציה נתונה יהיה פחות שטח עבודה על המסך אך טקסט וסמלים ייראו גדולים יותר. לכבדי ראיה כנראה שעדיף גודל נקודה גדול ככל האפשר.

ה-DPI אינו שינוי רזולוציה. זאת פשוט שיטה (ב-XP היא עובדת אך בצורה לא מושלמת - אם כי זה נתון לוויכוח, ב-Vista ו-7 היא כבר עובדת בצורה יותר חלקה) להגדלת התוכן המוצג על המסך מבלי לשנות את הרזולוציה וכך לשמור על החדות (גם זה לא לגמרי מדויק, אבל שוב לצורך ההפשטה). הכי פשוט זה לנסות ולבדוק אם זה עובד ועוזר. הסבר לאיך לעשות זאת תוכל למצוא כאן.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה את השיטה של ה- DPI למרות שהמחשב מריץ XP... תודה רבה על ההסברים והכל! :xyxthumbs: ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים