עבור לתוכן

מבקש המלצה על לוח אם + זכרון + מעבד לגיימינג ללא OC - תקציב 2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני הייתי רוצה לקבל המלצה על איזה חלקים לקנות בשביל מחשב למשחקים?

ברשותי תקציב של משהו כמו 2500 ש"ח פחות או יותר.

מה כדאי לקנות?

ומה ההבדלים בין מעבדי AMD ל-INTEL?

תודה מראש.

פורסם

ההבדלים הם שחלק מהמעבדים מיוצרים על ידי AMD ואחרים על ידי Intel כל סדרת מעבדים בארכיטקטורה משלה. מבחינתך כמשתמש כל זה לא משנה בכלל וצריך לבחור את המעבד ולוח האם המתאימים בצורה הטובה ביותר לצרכים שלך במסגרת התקציב.

כדי שיהיה אפשר לעזור לך כמו שצריך תפרט בבקשה באיזה רזולוציות אתה נוהג (או מתכנן) לשחק. מהם השימושים האחרים במחשב?

האם יש לך דרישות מיוחדות מלוח האם (לסוג חיבור מסוים, לכמות חיבור מסוימת)?

כמו כן, התקציב הוא רק לשלושת הרכיבים הללו או למחשב כולו? אם למחשב כולו תציין בבקשה מהו התקציב לשלושת הרכיבים הללו בלבד.

פורסם
  • מחבר

רזולוציה - 1680 על 1250.

הכרטיס מסך שאני מתכנן לקנות הוא GTX 460.

אין לי שום העדפות לחיבורים מיוחדים, כמו-כן אני לא מתכנן OC והתקציב שציינתי הוא אך ורק לשלושת החלקים.

השימושים הנוספים של המחשב הם גלישה באינטרנט אבל לא נראה לי זה רלוונטי, לכן מה שרלוונטי זה גיימינג.

פורסם
  • מחבר

תוקן.

פורסם

ברזולוציה הזאת המעבד עדיין מהווה צוואר בקבוק (ואתה בטח שמשתלם לקנות את הכרטיס הזה עבור הרזולוציה הזאת?).

לכן לדעתי כדאי לבחור ב-Core i5-750 או Phenom IIx4 955.

עבור ה-i5 מכיוון שאין לך דרישות מיוחדות ואינך מתכנן OC תוכל להסתפק בלוח כמו H55M-USB3. זיכרון תקנה את הזיכרון DDR3 הזול ביותר בתדר 1333/1600 מחברה ידועה (פרטים בסטיקי שבראש הפורום) שעובד במתח של עד 1.65V (כולל).

עבור ה-Phenom IIx4 תוכל לקנות לוח כמו MA785GMT-UD2H ושוב, את הזיכרון הזול ביותר שתמצא.

הנה Benchmark שמשווה בין שני המעבדים, תסתכל בעיקר על ההשוואה במשחקים (לכיוון תחתית הרשימה), תוכל לראות שהם כמעט זהים.

אם אתה מתכוון בעתיד הקרוב לעבור לשחק ברזולוציות גבוהות יותר, אפשר אפילו לרדת במעבד לכיוון ה-Athlon IIx4 מכיוון שברזולוציות גבוהות הכרטיס מסך הוא זה שמהווה את צוואר הבקבוק.

אם יש לך חנות ספציפית ממנה אתה מתכנן לקנות יהיה אפשר לבדוק את עלות הרכיבים בפועל.

פורסם
  • מחבר

החלטתי שאני אקח את ה-I5 750.

יש לי רק כמה שאלות.

-ראיתי שיש מעבד CORE I5 760 ועולה כמה שקלים יותר, האם כדאי לקחת דווקא אותו?

-הלוח אם שהצאת מכיל כ.מסך מובנה, זאת-אומרת הוא צריך להיות יקר יותר מהאלו בלי הכרטיס מסך מובנה. לא כדאי במקרה הזה לקחת לוח אם אחר?

-אם יש אפשרות לקחת זכרון עם מהירות של 2000 MHZ כדאי?

-ושאלה כללית. כמה ג'יגה של זכרון פנימי צריך להספיק?

פורסם

1. ההפרש ביניהם הוא בתדר השעון של המעבד (בסך הכל הפרש של 140 Hz). אפשר לדוגמה לקנות את הזול יותר מבין השניים ובעזרת OC קליל לפצות על הפרשי התדר. אם אתה לא מתכוון בכלל להתעסק עם OC, ההפרש במחיר לא משמעותי עבורך ותזכה ליותר שקט נפשי בידיעה שיש לך את המעבד עם התדר הגבוה יותר, אז אין מניעה עקרונית לקנות אותו. פשוט כל ההבדל מסתכם בתדר השעון ולא בשום דבר אחר.

2. הלוח לא מכיל כרטיס מסך מובנה. בסדרת מעבדי Clrarkdale (סדרות Core i3, Core i5-6XX ו-Pentium G6XXX) הליבה הגראפית מובנית בתוך המעבד כך שבשילוב עם ערכות השבבים H55/H57/Q57 מקבלים יכולת גראפית מובנית. לוח האם עצמו אינו מכיל ליבה גראפית כך שבמקרה של המעבד שלך, ה-i5-750 שאינו מכיל ליבה גראפית מובנית, הם לא יהיו שמישים. זה אחד הלוחות הזולים והמשתלמים ביותר לפלטפורמה הזאת.

3. אין שום טעם בזיכרון בתדר 2000Mhz. כאמור, קחת את הזיכרון DDR 1333/1600 הזול ביותר שתמצא.

4. למערכת גיימניג מומלצים 4GB זיכרון RAM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים