עבור לתוכן

זקוק לייעוץ בנוגע למפרט למחשב חדש - כ 4500 שח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש מחשב חדש בתקציב של כ 4500 שח עם חריגה של 10% לכל כיוון.

המחשב ישמש בעיקר לעבודה מאומצת באינטרנט וביישומי אופיס, צפייה בסרטים ומוזיקה וכן גם לעיתים למשחקים חדשים שיוצאים.

המפרט שחשבתי עליו:

מעבד I7 920/930

זכרונות 3*1 גיגה 1333 קינגטון - האם כדאי לקחת 2*3 ולעבור בשל כך למערכת הפעלה 64 ביט?

דיסק קשיח 1 טרה WD

לוח אם גיגהבייט GA-X58A-UD3R

צורב LG

כרטיס מסך גיגהבייט GT 240 - האם יש טעם לחכות ליציאת ה 450 החדש?

מארז - THERMALTAKE ELEMENT T

ספק - HEC 600W WIN600+

לגבי המארז והספק זה מאוד חשוב לי שהם ייצרו שילוב של שקט , כלומר שלא ייצא רעש כתוצאה מפעולת המחשב כ הוא דולק אצלי 24/7 אז אם

יש המלצות לשילוב טוב יותר אשמח לשמוע

תודה מראש לעונים

פורסם

חסרים פרטים. ציין נתוני גיימינג (אילו משחקים אתה הולך לשחק) ומה הרזולוציה הטבעית של המסך שלך.

בעיקרון המפרט שלך לא טוב בכלל. אני לא רואה שום צורך מעבר ל-ATHLON מרובע ליבה עם לוח אם במחיר שפוי ו-4GB זיכרון.

כמו כן, כדאי לך לשקול את הדברים הבאים:

דיסק קשיח: עדיף SAMSUNG, לרוב.

כרטיס מסך: כרטיס הנסך הזה לא משהו. אם אתה רוצה אחד דל תקציב עדיף לקחת אחד של ATI.

מארז לא כ"כ טוב, ויש מארזים זולים יותר ושקטים יותר.

ספק אובריל לחלוטין ואם אתה לא מתכוון לבצע OC אין שום סיבה בעולם לקחת ספק עם הספק כזה גבוה. עדיף ספק של SEASONIC בהספק נמוך (400W) שהוא איכותי יותר ושקט יותר, וגם זה ייצא לך הרבה יותר זול.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

המשחקים יהיו בסדר גודל של GTA FIFA NBA ודומיהם. רזולוציה 1440 על 900.

חשבתי על מעבד I7 מתוך ראייה לטווח ארוך - כלומר אינני מתכוון להחליף מחשב בשלוש שנים הקרובות ואף מעבר

כמו כן אני רוצה זכרון DDR3 מתוך אותה ראייה קדימה ולכן השילוב וגם הלוח אם.

האם יש אלטרנטיבה טובה יותר?

מדוע סמסונג עדיף על WD בדיסקים קשיחים? יש לי ניסיון טוב עם WD לאורך שנים. האם יש תקלות בסדרות החדשות?

כרטיס מסך אני מכוון לאחד באזור ה 500-600 שח ורק של נוידיה - מה מומלץ?

יש לך המלצה למארז וספק? לא אבצע OC. האם 400W יעמוד בעומס גבוה??

תודה

פורסם

אין לך כל הצדקה שבעולם ל-I7 אלא אם תגלה לנו משהו שאנחנו לא מנחשים על ה"שימושים הכבדים" שלך. ודאי לא לגיימינג ולרזולוציה הזו.

הסמסונג מהיר מעט, שקט במיוחד וחסכוני בהספק.

אם אתה מתעקש על NVIDIA בתקציב הזה - GTS250. אם אתה יכול תמיד כדאי לחכות - ה-GTX460 הוכיח את עצמו כעסקה מאוד משתלמת בשוק הגבוה.

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 - TRAY ₪977

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55M-UD2 ₪563

זיכרון:

[..] TRANSCEND 2048MB DDR3 1333MHZ CL9 ₪252

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] TWINTECH GTS250 XT OC EDITION 1GB DDR3 HDMI - TT-GTS250-1GD3E - RETAIL ₪666

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪113

מארז:

[..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪345

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAIL ₪368

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225

קרור למארז:

[..] NOCTUA NF-S12B-FLX 120mm - זמין במלאי ₪85

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 - זמין במלאי ₪341

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0

מחיר סופי: ₪4187

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

* יש לך תקציב לעלות ל-GTX460-768M אבל הוא אוברקיל לרזולוציה של המסך שלך.

* אפשר ללכת על מעבד 4X965BE עם לוח 760G זול בהרבה ולקבל ביצועים דומים במחיר זול יותר (בעיקר הלוח).

אפשר גם בלי בעיה לרדת במעבד ל-4X945 או אפילו ל-3X440 - יספיקו בהחלט למשרדי ולא יגבילו את הכרטיס הנ"ל.

אם רוצים לחסוך, I3 גם כן יספיק מעל ומעבר למשרדי וגיימינג (כפול ליבה), וגם חסכוני וחזק יותר מה-4X635 המקביל לו.

הבעיה שלוחות H55 יקרים למדי, אלא אם לוקחים את הפשוטים ביותר וגם אז הם יקרים בהשוואה לפשוטים של AMD

פורסם
  • מחבר

הרזולוציה הזו היא הרזולוציה שאני משתמש כרגע במחשב הישן. המקסימלית היא 1680 על 1050.

שאלות לגבי המפרט שהצעת:

האם המעבד הזה יגרום לזכרונות לעבוד בתדר 1156?

מדוע הזכרונות באים בזוג למרות שהם DDR3? עד כמה שידוע לי DDR3 בא בשלישייה נניח 1*3

לגבי כרטיס המסך - החברה TWINTECH אינה מוכרת לי. האם לא עדיף ללכת על גיגהבייט או על מותג מוכר אחר?

האם ישנה אפשרות לקחת כרטיס מסך עם קירור פסיבי בילט אין ולא בעל מאוורר?

מארז+ספק כוח - האם המארז והמאווררים שבתוכו שקטים(זה חשוב לי במיוחד)? ראיתי אותו באתר של ANTEC והוא נראה די קטן במידות יחסית ל MID TOWER.

קרור למעבד - האם הכרחי קרור מיוחד או שאפשר להסתפק במקורי של אינטל? מי יותר שקט מביניהם?

קרור למארז - האם המארז לא מגיע בילט אין עם שני מאווררים אחד קדמי ואחד אחורי? אם כן אז מה זה הקירור הנוסף?

בשורה התחתונה הייתי רוצה מחשב שיחזיק מעמד טוב מאוד 3 שנים לפחות ושלא ארגיש בעוד שנה שנתיים שהוא מקרטע.

תודה על ההתייחסות

פורסם

הרזולוציה הזו היא הרזולוציה שאני משתמש כרגע במחשב הישן. המקסימלית היא 1680 על 1050.

אז GTS250 מתאים לך מצויין, אם כי משחקים כבדים במיוחד (METRO/CRYSIS) על הגדרות מקסימליות עדיין לא ירוצו חלק לחלוטין.

שאלות לגבי המפרט שהצעת:

האם המעבד הזה יגרום לזכרונות לעבוד בתדר 1156?

אין כל קשר - 1156 זה מספר הפינים בתושבת המעבד.

מדוע הזכרונות באים בזוג למרות שהם DDR3? עד כמה שידוע לי DDR3 בא בשלישייה נניח 1*3

לא ידוע לך נכון - אין כל קשר. רק מעבדים בתושבת 1366 עושים שימוש ב-triple-channel והפרש הביצועים זניח.

לגבי כרטיס המסך - החברה TWINTECH אינה מוכרת לי. האם לא עדיף ללכת על גיגהבייט או על מותג מוכר אחר?

לא ממש - מדובר בגרסה מומהרת עם קירור חזק ושקט יותר מהסונדרטי במחיר לא רע בכלל.

האם ישנה אפשרות לקחת כרטיס מסך עם קירור פסיבי בילט אין ולא בעל מאוורר?

תמיד יש אבל זה מייקר מאוד את הכרטיס ולא ממש מעשי עם כרטיסים חזקים וחמים.

מארז+ספק כוח - האם המארז והמאווררים שבתוכו שקטים(זה חשוב לי במיוחד)? ראיתי אותו באתר של ANTEC והוא נראה די קטן במידות יחסית ל MID TOWER.

אפשר לעלות עוד ברמת השקט אבל הסונטה3 מהווה פשרה לא רעה בכלל בין מחיר לבין רמת שקט/איכות/יכולת קירור.

קרור למעבד - האם הכרחי קרור מיוחד או שאפשר להסתפק במקורי של אינטל? מי יותר שקט מביניהם?

הכרחי אם חשובה לך רמת השקט. יש את ה-CM TX3 שזול בהרבה ושקט מאוד על LOW אבל בעל יכולת קירור נחותה משמעותית (ועדיין עדיף על הסטוק).

קרור למארז - האם המארז לא מגיע בילט אין עם שני מאווררים אחד קדמי ואחד אחורי? אם כן אז מה זה הקירור הנוסף?

מגיע עם מאוורר אחד ולכן הוספתי עוד אחד - איכותי ושקט במיוחד. לא חובה ו99% שאין צורך ביותר מזה.

בשורה התחתונה הייתי רוצה מחשב שיחזיק מעמד טוב מאוד 3 שנים לפחות ושלא ארגיש בעוד שנה שנתיים שהוא מקרטע.

קרא פה (אם כי המצב השתפר פלאים בשנים האחרונות):

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=334563.msg2889972#msg2889972

חבל שלא עזרת לנו מראש לעזור לך - עדכן שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - בדגש על OC, שקט, תוכנות בשימוש, שקט ונתוני גיימינג. להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

יש לא מעט אפשרויות בתקציב שלך וחסר לנו הפירוט הנ"ל.

למשל, I5-750 הוא אוברקיל אדיר לעבודה משרדית ב-90% מהמקרים וגם לגיימינג על הרזולוציה שלך הוא לרוב חזק ללא צורך.

מצד שני, בתקציב שלך אפשר לבנות מכונת גיימינג חזקה בהרבה על חשבון דברים אחרים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת.

לגבי המארז - חשבתי ללכת על CM 590 או 690. ה 690 הבנתי שסובל מרעשים. האם ה 590 נחשב לשקט?

לגבי הלוח - שמתי לב שללוח הספציפי הזה אין קירור(מעין פייפ כזה שמולבש עליו) האם ישנו דגם אחר עם קירור ללא שינוי משמעותי במחיר?

כרטיס מסך - האם יש הצדקה להמתין כבר ל GF 450 שהוא תומך בDX11 (הבנתי שיוצא באמצע אוגוסט)?

תודה.

פורסם
  • מחבר

............

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים