עבור לתוכן

עיכוב גדול בצו ראשון - האם יש השפעה?

Featured Replies

פורסם

אני אוטוטו בן 17 (עוד חודש וחצי), ועוד לא קיבלתי צו ראשון. כל החברים שלי קיבלו את הזימון כשהיו בני 16 ורבע בערך (וניגשו כשהיו בני 16 וחצי, מקסימום).

אני יליד '93 וחבר אחר שלי, שנולד כמעט חודש לפני, הלך לצו ראשון כבר לפני חודשיים.

עכשיו בתחילת שנה היה לנו יום פתוח בנושא צה"ל (שערך תצוגות וכאלה במרכז הקונגרסים בחיפה), ונרשמתי שם לגיבוש חובלים ושייטת 7. לא שלחו לי אף זימון לשום גיבוש, הסקתי שזה היה בגלל שאין לי צו ראשון עוד אז אין לי פרופיל ואני לא רשום כ"קיים" בצבא (נכון?).

השאלה שלי היא כזאת: היות ואני יעבור צו ראשון רק בי"ב, הגיוס שלי כנראה יהיה באוגוסט (ב-5?). האם יש מספיק זמן מהגיבושים עד לגיוס? מתי בד"כ נערכים הגיבושים בקיץ? אם אני לא טועה זה צריך לצאת די צמוד - זה אומר שייתכן והגיוס שלי ידחה (כי בגיבושים הבנתי שמסמנים את מי שמתאים יותר ופחות, ויש טפסים פסיכולוגיים וכאלה, אז לוקח זמן עד שהמידע מתעבד במערכת הצה"לית)? אם כן, מתי המועד גיוס הקרוב ביותר שיכול להיות שיגייסו אותי בו?

תודה רבה וסליחה על השאלות המרובות.

פורסם

הכי פשוט זה להתקשר ללשכת הגיוס ולשאול, אין לך מה לסמוך פה על אף אחד.

ובכל מקרה, כדי להתקבל לגיבושי שייטת וחובלים ללא יום סיירות אתה אמור לעבור גדנ"ע. אני יודע שבימים האלה מתקיימות גדנ"עות של שייטת, אז סביר להניח שתתמיין לסבב הבא. בכל מקרה, הכי טוב זה להתקשר ולשאול.

בהצלחה!

פורסם

וואו ילד,לאט לאט. הכל בסדר ויהיה טוב. סמוך על הצבא,הוא כבר יגיע אלייך ובבום.

מן הסתם שלא יתנו לך שום זימון לפני שתעשה צו ראשון,פשוט כי אין לצבא נתונים עלייך (בעיקר פרופיל וקב"א שעל פיהם הוא ממיין)

לקביעה שלך שתתגייס באוגוסט אין ביסוס. הצבא יגייס אותך לפי המיונים או במידה ולא תתמיין ליחידה אז לפי המכסות. באותה מידה תוכל להתגייס באפריל בלי לעבור שום מיון. ד"א אנשים שחוגגים יומלדת מאוחר מתגייסים בד"כ בנובמבר ולא באוגוסט.

הגיבושים (הקרביים ) מתחילים ביום סיירות בגדול שנערך בינואר ויולי. אחרי זה יש את האחרים הנערכים בשלושה מועדים בשנה (לפחות האלה שנמצאים ב"שרשרת המיונים הרגילה) באפריל יולי ואוקטובר. גם לזה יש חריגות אבל המועדים האלה הם בפלוס מינוס חודש לכל כיוון לשאר המיונים האחרים.

חשוב לציין שברגע שאתה מתמיין ליחידה X אולי תקבל תאריך גיוס אבל הוא לא רלוונטי במידה ותתקבל. בכל מקרה תתכונן לזה שאם אתה מתמיין אתה תקבל הרבה שינויים לתאריכי גיוס.

בכל אופן אני ממליץ שלא תרתום את הסוסים לפני העגלה,תהיה רגוע,תעשה את הצו הראשון ותמתין לזימונים שיגיעו. ברגע שהעניינים יתחילו לזוז אתה תדע יותר טוב מתי הסבירות שיגייסו אותך.

פורסם

מה זה 16 ורבע.. 16 ושליש... מה נסגר

אתה עדיין בן 16 וזה הגיל שמקבלים בו את הצו הראשון, אז יכול להיות שתקבל עוד כמה ימים\שבועות בהתראה קצרה

פורסם

הצו הראשון נשלח לפי התאריך העברי, אז כנראה נולדת אחרי א' בתשרי (וכנראה שתקבל צו ראשון ממש בקרוב). וכן, עד שאתה לא מסיים את העניינים שקשורים בצו הראשון (=יש לך פרופיל רפואי וקב"א) אתה לא "קיים" מבחינת הצבא, אבל זה לא ב-100% (תקרא עד הסוף ותבין).

קח בחשבון שאתה לא יחיד בקטע הזה, ונניח 10% בכל שנתון מקבלים צו ראשון מאוחר, וכנראה שהצבא מצא לזה סידור - אבל (!!!) אל תסמוך רק על זה. תחפש באתר של "עולים על מדים" מה קורה עם מלש"בים שצעירים בשנתון ביחידות שמעניינות אותך. יש יחידות בהן משל"בים שצעירים בשנתון עושים משהו לפני הצו הראשון כדי שיוכלו להתמיין אליהן, ויש כאלה שלא.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם =]

פורסם

למה לא להתקשר ללשכת הגיוס ופשוט לשאל.

פורסם

אולי הם שכחו אותך.... NOT!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים