עבור לתוכן

אני מעונין בבקשת המלצה למעבד זיכרון ולוח אם לצורך משחקים בתקציב עד 1200 שקל

Featured Replies

פורסם

בס"ד

שבוע טוב ומבורך

יש לי כרגע ברוך השם מערכת כזאת :

מעבד: amd 4400+

ספק: 350w

לוח אם :ישן תומך זכרונות ddr2

זכרונות: 4gb ddr2

ושככתי לצין כרטיס מסך: hd 4670

רציתי אם אפשר בבקשה המלצה להחלפת המעבד הזיכרון והלוח אם בתקציב של 1200 שקל.

לצורך משחקים ושימושים כמו אינטרנט וסרטים וחנות מעודפת כרגע היא ksp ורזולוצית משחק לא הכי גבוה בנתים לפחות של מסך 19 אינץ אבל גם אם לוח אם שיתן לי אפשרות להחלפת חלקים אם אני ירצה בעזרת השם בלי נדר מתי שהוא

תודה רבה לעוזרים ושבוע טוב ומבורך :D

פורסם
  • מחבר

בס"ד

אני מקווה שעשיתי טוב כי לא כול כך הבנתי מה הבעיה בקוטרת

פורסם

^ 1+. תוסיף תקציב ותספק כמה שיותר פרטים על השימושים המיועדים (לדוגמה עבודה משרדית, משחקים - אם כן באיזו רזולוציה, עריכת ווידיאו וכו') כדי שנוכל לייעץ בצורה הטובה ביותר.

כמו כן, אם יש לך חנות מועדפת ממה אתה מתכוון לרכוש, ציין גם את שמה. כך נוכל להציע הצעות בהתאם להיצע החנות.

פורסם

בס"ד

אני מקווה שעשיתי טוב כי לא כול כך הבנתי מה הבעיה בקוטרת

פשוט תוסיף תקציב ושימושים לכותרת. למשל: "מעבד, זיכרון ולוח אם ב-2500 שקלים למשחקים"

פורסם
  • מחבר

בס"ד

שיניתי קצת את מה שכתבתי לפי מה שהבנתי שפחות או יותר ביקשו מימני ויש לי שאלה האם זה יתן לי שפור משמעותי ברגע שאני יחליף מעבד מבחינת המשחקים ?

פורסם
  • מחבר

בס"ד

סליחה שאני מקפיץ אבל למה לא עונים

פורסם

אתה עדיין לא מספק את כל הפרטים. מה הכוונה לדוגמה במשפט "לוח אם שיתן לי אפשרות להחלפת חלקים..."? לאיזה חלקים אתה מתכוון או יותר נכון מה הדרישות שלך מהלוח.

ברזולוציות שאתה מתכוון לשחק בהן המעבד נושא ברוב הנטל לכן יש לקחת מעבד מתאים במסגרת התקציב.

עומדות לרשותך שתי אפשרויות.

1. שדרוג של מעבד, לוח אם וזיכרון למשהו כמו:

Athlon IIx3 440, לוח אם Asus M4N68T-M ו-2 מודולים של 2GB Kingston.

2. אפשרות שנייה לקנות לוח בתושבת +AM2 מה שיאפשר לך להישאר עם הזיכרון הקיים אך יגביל קצת יותר שדרוג עתידי של זיכרון.

א) Athlon IIx3 440, לוח אם Gigabyte MA78LM-S2H (אפשר גם לוח מעט יותר זול אבל הלוח הזה יאפשר לך בעתיד כאשר תחליף למערכת משחקים יותר רצינית להשתמש במערכת הקיימת כ-HTPC).

ב) Athlon IIx4 630 ולוח Gigabyte MA78LM-S2H - יאפשר לך במסגרת התקציב לשדרג למעבד מרובע ליבה, שזה נחמד בעקרון ולא מזיק.

אלו שתי האפשרויות. כרגע אני די מתלבט מה עדיף, לא אמרת אם אתה מתכוון להחליף כרטיס מסך (ומסך, כלומר לשחק על רזולוציות גבוהות יותר) בעתיד, אם אתה מתכנן OC או לא, אבל הנטיה הראשונית שלי היא יותר לכיוון אפשרות מספר 2א.

ולשאלתך, התשובה היא כן. במשחקים ברזולוציה נמוכה כזאת השיפור יהיה די מובחן.

פורסם
  • מחבר

בס"ד

שכתבתי אפשרות לשדרג לעתיד זה מבחינת להחליף מעבד כאילו חיבור am3 ולהחליף כרטיס מסך ולהגדיל זכרון ?

וכרטיס מסך בדרך כלל צריך להחליף אחת לכמה שנים אז כן.

ויש לי שאלה המערכת שכתבתה תחזיק עם ספק של 350w ?

ולפי מה שאני חושב עדיף את האפשרות של המעבד של הארבע ליבות או שלו ?

ולא עדיף לוח אם של asus כמו M4A88T-M AM3, 880G, DDR3 1333, VGA ATI HD4250, PCI-E, CrossFireX שזה בערך אותו מחיר ?

תודה רבה לעוזרים

פורסם

1. תושבת AM3 תחייב אותך גם להחליף זיכרון ל-DDR3 מה שמייקר טיפה את כל העסק ופה דווקא כן ניתן לחסוך. מבחינת אופק שדרוג נכון שהיא מציעה אופק שדרוג ארוך יותר, אך אם לגשת לנושא הזה מבחינה עניינית, האם אתה מתכוון לשדרג שוב מעבד במהלך השנה (אולי שנה וחצי) הקרובה? אם התשובה היא לא, אז אופק השדרוג הזה הוא יותר תיאורטי ממעשי.

2. כל עוד כרטיסי מסך יגיעו בממשק PCI-E תוכל להחליף כרטיס מסך ללא בעיה - זה נכון לכל הלוחות שהוצעו.

3. זיכרון לא תוכל להוסיף בלוחות שהצעתי מכיוון שכל הלוחות האלה מכילים שני חריצי זיכרון בלבד. כאשר תרצה להרחיב זיכרון תצטרך להחליף את כל הערכה. אם האפשרות הזאת מאוד חשובה לך, אז ניתן לבחור לוח בעל 4 חריצי זיכרון ללא חריגה ממסגרת התקציב באמצעות בחירה באפשרות 2 בהודעתי הקודמת כאשר הלוח יהיה Gigabyte MA770-UD3 או אפילו MA785GM-US2H אם חשוב לך לקנות לוח שאחר כך יאפשר לך לנצל את המחשב הנוכחי כ-HTPC. לוח בתושבת AM3 בעל 4 חריצי זיכרון יגרום כבר לחריגה משמעותית בתקציב (לכיוון ה-1,500 ש"ח) מכיוון שיש להחליף גם זכרונות.

פורסם
  • מחבר

בס"ד

לפי מה שאני חישבתי בחנות ksp את זה : לוח אם : M4A88T-M AM3, 880G, DDR3 1333, VGA ATI HD4250, PCI-E, CrossFireX

זכרון: 2GB Kingston ddr3

מעבד: Athlon II x4 Quad Core 630 Socket AM3 2.8Ghz Box

יצא לי 1305 שח ואים אני לא טועה ללוח אם שצינתי יש 4 חריצי זכרון וגם אני יודע שלהגדיל ל 4g זכרון dd3 זה יגדיל את המחיר משמעותית לכן אני כרגע רוצה 2 ולא 4 .

ורציתי לשאול אם המערכת שכתבתי טובה ותספיק לספק של 350w ?

ואם נגיד והחלפתי את המעבד זה אומר שאים יש לי מערכת הפעלה 32bit והמעבד החדש תומך 64bit אני יצטרך להחליף מערכת הפעלה ?

תודה רבה לעוזרים :)

פורסם

אם כבר אתה הולך על תושבת AM3 ורק על 2GB זיכרון, אז לוח משתלם יותר יהיה MA785GMT-UD2H (לשני הלוחות יש 4 חריצי זיכרון).

כדי לחסוך עוד קצת בעלויות אתה יכול לבחור ב-Athlon II x 3 440 למרות שאני ממש לא נגד רכישת ה-Athlon IIx4 630.

ההספק תלוי בכרטיס מסך ובדגם הספק שלך. אם מדובר בספק ג'נרי אז הוא כנראה לא יספיק. מומלץ להתייעץ על זה בפורום ספקים או לפחות לפרסם פה את דגם הספק.

גם המעבד הנוכחי שלך תומך בסט פקודות 64 Bit כך שאין הבדל. תוכל להמשיך להשתמש במערכת הפעלה 32 Bit בלי שום בעיה.

פורסם
  • מחבר

בס"ד

יש לי ברוך השם את הספק הזה hec 400w זה יכול להספיק למערכת כזאת ?

ויש לי שאלה מעבדי intel במחיר כזה יכולים להיות יותר טובים ?

ומיבחינת ביצועים במשחקים איזה מעבד עדיך ארבע ליבות או שלוש ליבות ?

תודה רבה לעוזרים

פורסם

הספק אמור להחזיק ללא בעיה מיוחדת.

מעבדי Intel בטווח המחיר הזה לא יותר טובים. יש לך את ה-Core i3 שהפלטפורה שלו כולה יקרה יותר ומבט לטווח הזמן הארוך יותר, אני לא יודע אם הוא בחירה כדאית.

כיום במשחקים אין ממש הבדל בין 3 ו-4 ליבות. רוב המנועים מנצלים באופן אופטימאלי 3 ליבות כך שהרביעית "מיותרת". בעקרון זה לא כל כך משנה לכאן או לכאן, החלטה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים