עבור לתוכן

בעיות מתח בUSB והצעות לשדרוג (עד 3000 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

היי,

אפשר לראות את מפרט המחשב שלי בפרופיל, חלק הרלוונטי לנושא (לדעתי) הוא לוח האם והמעבד שלי:

GIGABYTE GA-965P-DS4

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB

מאז שקניתי את המחשב יש לי בעיות מתח ביציאות הUSB, מחוברים ליציאות (דרך מפצלים) כ 15 התקנים שונים אבל כל המפצלים שלי מחוברים במתח נפרד כך שאני לא בטוח למה יש לי בעיות בכלל. אני חושד שזה הלוח אם.

אם כבר אני צריך להחליף אותו חשבתי לשדרג גם את המעבד, ניראה לי שכל שאר החלקים שלי יתאימו ללוח אם ומעבד חדש.

אשמח לקבל דעה לגבי בעיות החשמל (מתבטא בעיקר בכך שלפעמים התקנים שונים לא מזוהים) והצעות ללוח אם ומעבד חדש בעד 3000 ש"ח (שנייהם ביחד).

תודה,

עמרי

פורסם

יש בעיות כשאתה לא משתמש בשום hub?

פורסם
  • מחבר

כן, גם שאני מחבר ישירות יש בעיות מתח

פורסם

בקשר לשידרוג,אני רואה שיש לך HD4870 ככה שאתה משחק במחשב .

ההיתי אומר שהPH2 X4 955 יעשה את העבודה מעולה , בקשר ללוח אם אני חושב אישית כבר עדיף להשקיע בלוח מהסדרה החדשה 8XX בסך הכול הפרש של מאה שקלים ,וזיכרונות DDR3

מעבד AMD Phenom II X4 955 Box

₪899

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDZ955FBGIBOX

לוח אם Gigabyte GA-880GA-UD3H

₪590

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=G880GAUD3H

זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-20 Gold

₪618

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ3410K

סה"כ מחיר לכל המוצרים:2107₪

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

פורסם
  • מחבר

היי

תודה על העזרה.

לגבי זכרונות, יש לי 8GB DDR2, זה לא מספיק טוב? מה ההבדל בניהם לDDR3?

לגבי המעבד והלוח אם - אני מעדיף אינטל באופן מסורתי (אין לי הסבר רציונאלי)

פורסם

זה טכנולוגיה שונה לגמרי ,כול הצ'יפסטים החדשים של AMD ,ה8XX והP/H/Q5X וX58 משתמשים בהם,ולא כוללים תאימות לאחור לDDR2

אם אתה לא רוצה לשדרג זיכרונות אז הפתרון היחיד שאני רואה הוא איזה Q9550 ולוח P43/5

או לחילופין את הPH2 X4 955 עם לוח 770

פורסם
  • מחבר

רגע, גם כל הצ'יפים החדשים של אינטל (i5, i7) גם לא תומכים בDDR2?

פורסם

תעשה לעצמך טובה גדולה ותפנה לפורום תמיכה טכנית בשביל שיעזרו לך לנסות לפתור את הבעיה.

אם אין הצלחה אז תחזור לכאן ותקבל המלצה בהתאם (ממש לא מה שהציע davkl95).

פורסם
  • מחבר

היי,

ההבנה שלי בתחום מאוד מאוד מוגבלת, אני ממש לא מבין בחומרה.

לגבי פתרון הבעייה, התייאשתי מזה, התייעצתי עם הרבה אנשים הרבה פעמים, כמה שאני מבין הבעייה בלוח אם ואני מוכן לבדוק את זה ולהחליף אותו ולכן אשמח להצעות לגבי מה כדאי לי.

תודה,

עמרי

פורסם

אז קנה לוח חדש או יד שנייה, בשביל מה להחליף את כל השילוש? אלא אם כן המערכת חלשה מידי בשבילך או שהמחיר של לוח חדש יחד עם סכום מכירת הרכיבים הנוכחיים ביד שנייה עולה או שווה לעלות של שילוש חדש.

אני מניח שיש לך ארבעה מודולים של זיכרון, כי אמרת 8GB ומודולים של 4GB אינם נפוצים (ובטח שלא משתלמים). אם כך אז פשוט תקנה את ה-LGA775 הכי זול שמגיע עם ארבעה חריצי זיכרון. אם יש לך דרישות נוספות ואם יש לך חנות מועדפת אז תציין וכך יהיה אפשרי להמליץ על דגם מסוים.

ואולי תפרט על הבעיה שלך עם חיבורי ה-USB. שאלות בסיס: כשאתה עובד בלי שום מפצלים (הכוונה ל-HUB), הרכיבים כלל לא מזוהים? אם כן, כולם או חלקם? הבעיה היא בחיבורים שבפנל האחורי או שגם בפנל הקדמי (במארז בד"כ)? תפרט כמה שיותר.

דבר פשוט ביותר שכדאי לנסות: תנתק את כל מה שמחובר ב-USB. חבר מקלדת בפנל האחורי, האם היא מתפקדת כשורה?

פורסם
  • מחבר

אז ככה, אתה צודק לחלוטין, 4 מודולים של זכרון (2GB כל אחד).

אני בד"כ קניתי עד עכשיו בIQPC (מה אתה אומר עלייהם?)

כשאני מחבר רק דבר אחד (לא משנה מה) הכל בסדר, כשאני מחבר יותר מאחד (בלי הHUB) מתחילות בעיות, ניסיתי לשנות כל מיני פרמטרים, זה פשוט הכמות לא התקן כזה או אחר (גם מאחורה וגם מקדימה).

לגבי השאלה למה להחליף?

אז זכרונות אני לא רוצה להחליף, אבל לוח אם והמעבד שלי בני יותר משלוש כבר וחשבתי שיהיה נחמד בלי קשר להשתדרג :)

פורסם

ראשית אני ממליץ לנסות את כל האפשרויות לפתרון הבעיה הנוכחית לפני שממשיכים בכיוון של שדרוג. למשל, ספק הכוח עלול להיות מקור הבעיה ולאו דווקא לוח האם.

אם בסוף יתברר שלוח האם הוא אכן הבעיה, עומדת לרשותך אפשרויות השדרוג הבאות:

1. החלפת לוח ומעבד בתושבת 775, כאשר המעבד ה"ביצועי" ביותר שתוכל לשדרג אליו הוא מרובע ליבה מסדרת Q9XXX.

2. למכור את החומרה הנוכחית (בהנחה שהלוח תקין) או לא למכור אותה, ובהתאם לתקציב החדש לקנות מערכת חדשה מבוססת Core i3/i5. לשאלתך, הפלטפורמות הללו משתמשות בזיכרון מסוג DDR3 ולא תוכל לנצל את הזיכרון הקיים אצלך כיום. התקציב שציינת בכותרת מספיק לרכישת מעבד לוח אם וזיכרונות גם מהפלטפורמות החדשות של Intel. אבל בשביל זה צריך שתפרט כמה שיותר על השימושים שלך במחשב, אולי אין בכלל צורך.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על התשובה המפורטת, בהחלט ענית לי על השאלה :)

תראה, הסיבה שאני לא רוצה להחליף זכרונות היא קצת פסיכולוגית. הבעייה לא כספית, אבל קניתי אותם רק לפני שנה, למה להחליף?

השימושים במחשב?

תכנות (VS), קצת גרפיקה (PHOTOSHOP) ומשחקים... במילים אחרות כל מה שטוחן את המחשב.

אני חי טוב עם הביצועים שיש לי היום (מה שמגביל אותי זה בכלל הארדיסיק, כשמחירי הSSD יהיו שפויים אני אקנה).

יכול להיות שבאמת כדאי לי להחליף גם את הזכרונות (כן, אני באמת משתמש בכל ה8 ג'יגה), אבל באמת יש צורך? אולי עדיף כמו שאתה אומר לקחת את הכי טוב שיש שתומך ב4 סלוטים של DDR2 ובשאר הדברים שיש לי (מפרט בפרופיל).

אשמח לקבל חוות דעת מה עדיף (להחליף גם זכרונות או לשדרד למקסימום שאפשר) ולמה עדיף לשדרג (דגמים וכו).

תודה,

עמרי

פורסם

בדקת את המפצלים שלך על מחשב אחר?

זה נשמע כמו מפצל שאינו מספק מתח

פורסם
  • מחבר

כן, כשאני אומר שבדקתי את כל האפשרויות, אז בדקתי :)

הגעתי ללוח אם לא מתוך הבנה מעמיקה בחומר אלא פשוט אלמינציה של כל שאר הרכיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים