עבור לתוכן

התאמת לוח אם GIGABYTE עם USB3 למפרט

Featured Replies

פורסם

שלום שוב כולם,

אני עומד על סף קניית מחשב ואני עדיין מתלבט בקשר ללוח אם, זהו שאר המפרט שלי (הדברים שחשבתי שחשובים לציין בבחירת לוח אם):

מעבד INTEL CORE i7 S1156 2.93GHz 870

סט זיכרונות G.SKILL Ripjaws 4GB 1333MHZ DDR3 DUAL CHANNEL

כ.מסך SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5

מארז ANTEC P182-B w/o PSU

ספק כוח ENERMAX ECO80+ 500W : EES500AWT

נראה לי שחשוב לציין שאני לא מתכוון לעשות OC.

חשוב לי שיהיו יציאות USB3, ואני מעדיף שיהיה יציאת eSata.

המליצו לי על הלוח GIGABYTE GA-P55-USB3 שעולה 662 ש"ח

http://www.skypc.co.il/pl_product~950240~10~0.htm

ומצאתי את הלוח GIGABYTE GA-P55A-UD3R שעולה 831 ש"ח

http://www.skypc.co.il/pl_product~950204~10~0.htm

ניסיתי לחפש, אבל חוץ מיציאת ה eSata שאני רוצה, לא שמתי לב להבדל משמעותי ביניהם. האם זו הסיבה להפרש של 150 שקל?

והאם היציאה הספציפית הזו שווה 150 שקל? או שאולי יש לוח אם יותר טוב לדרישות שלי שלא חשבתי עליו?

פורסם

לוח נוסף שעונה על הדרישות שלך (לפחות על אלו שציינת) וזול יותר משתי האפשרויות הנ"ל הוא GA-H55-USB3.

בנוגע להשוואה בין הלוחות, תיכנס לאתר של GB ותשווה בין שלושתם כדי לוודא שיש בלוח שאתה בוחר בדיוק את סוג וכמות החיבורים להם אתה זקוק.

ומה השימושים במחשב? לרוב מעבד Core i7 אינו משתלם עבור רוב המשתמשים (כולל גיימרים).

פורסם
  • מחבר

תודה על תגובתך, הלוח שהבאת נראה גם טוב מאוד, אך ההבדל היחידי שמצאתי הוא הchipst.

זה נכון לשאול מה יותר טוב P55 או H55? ראיתי טבלאות שמשוות ביניהם אבל לא הבנתי כמעט כלום. לאיזה קהל מיועד כל אחד?

אני לא גיימר כבד, אך אני מתעסק מידי פעם בחישובים עם תוכנות מתמטיות, ובנוסף, אני מרבה להשתמש בהרבה יישומים במקביל, לכן הi7.

פורסם

אי אפשר לשאול בדיוק איזה ערכת שבבים יותר טובה, כי אין לערכות השבבים השפעה ישירה על הביצועים.

ערכות השבבים בעיקר מגדירות את סוג וכמות החיבורים בהם יתמוך הלוח (כאשר לפעמים היצרן מוסיף שבבים נוספים כדי להוסיף תמיכה בחיבורים, מספר או סוג, בהם ערכת השבבים לא תומכת באופן טבעי) ובאיזה מעבדים יתמוך הלוח.

לכן, אין טעם לבדוק מהי ערכת השבבים, אלא לוודא שהלוח תומך במעבד שאתה מתכוון להשתמש בו, בכמות הזיכרון המרבית שאתה צריך ושיש בו את כל החיבורים (סוג וכמות) שאתה זקוק להם. ברגע שיש לוח כזה, עדיף לקנות את הזול ביותר שעונה על כל הדרישות.

לפי התיאור שלך וללא פרטים נוספים, עושה רושם שהמעבד Core i5-750 יהיה משתלם הרבה יותר (ואולי אפילו מערכת מבוססת AMD). אם אתה משחק ברזולוציות גבוהות אז גם ככה לכרטיס המסך יש יותר השפעה.

בנוגע לתוכנות החישוב, זה מאוד תלוי בהיקף השימוש (לדוגמה אם זה שימוש אקראי אז חבל להשקיע המון כסף במעבד שחוסך עוד מספר שניות לא משמעותי) ובתוכנה עצמה (האם יש עדיפות לתדר או ריבוי ליבות). אם תפרט מהן התוכנות הללו יהיה אולי אפשר לדעת יותר.

בנוגע לריבוי משימות, אם אתה מתכוון לעבודה כללית עם דפדפן, נגן מדיה ותוכנות נוספות במקביל, אז ממש אין צורך במעבד כמו ה-i7-870. כל מעבד כפול ליבה מודרני יתמודד עם המשימה ללא בעיה. לשימוש כזה דווקא חשוב יותר נפח זיכרון גדול (כאשר בדרך כלל גם 2-3GB הם מעל ומעבר). אם הכוונה במספר תוכנות במקביל לתוכנות מסוג אחר, אנא פרט יותר בנושא.

פורסם

שלום רב,

אני עומד לפני רכישה של מערכת מאוד דומה, שמטרתה העיקרית תהיה לעבודה גרפית (פרנסה) בתוכנות Photoshop & Illustrator.

כבר הבנתי כי למעבד תהיה השפעה רבה יותר מאשר לכרטיס הגרפי, לכן אשמח לדעת האם לסטות מההמלצות שקיבלתי ל- i5-750 וללכת לכיוון של i7 סדרה 800, מתוך הסתכלות קדימה ל- CS5.

פורסם

אני באופן אישי לא חושב.

לפי הבנצ'מרקים השונים ההבדלים הם שניות בודדות (וזה גם כמובן תלוי מה בדיוק אתה עושה), לא חושב שהפרש של שניות מחייב או מצדיק את ההפרש במחיר בין המעבדים.

הנה שני בנצ'רמקים המייצגים עבודה עם PS (הפעולות המדויקות מופיעות בגוף ההשוואה):

Adobe Photoshop CS4 - Retouch Artists Speed Test

Adobe Photoshop CS 4 Image Processing

כמובן שאם יש שימוש יותר ספציפי אפשר לחפש בנצ'מרקים שישקפו אותו (אם קיימים) לשם כך יעזור אם תגיד מה הפעולות הכי נפוצות שלך בשימוש בתוכנה. ככלל, עד כמה שאני יודע (ואני לא עובד עם התוכנות אז הידע לי מוגבל לפן התיאורטי) עדיף להשקיע בכמות גדולה של זיכרון ואולי אפילו בכונן SSD כדי לשפר את מהירות העבודה (כתלות בשימושים כמובן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים