עבור לתוכן

המחשב קורס כאשר משחקים במחשב. עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום,

שיצא call of duty החדש התקנתי אותו ואחרי 7 דקות משחק המחשב היה קורס ועושה הפעלה מחדש. הייתי בטוח שזאת בעיה תוכנה (פירמוט של ווינדוס ולכן דחיתי את הבעיה) לאחר פירמוט הבעיה נמשכה. בשבוע האחרון הבעיה גברה וגם במשחק שאני מכור אליו פרו אבולושין התחיל לעשות את הבעיה.

שמתי לב שבזמן האחרון המאוור של הכרטיס מסך התחיל לעשות רעשים חזקים וברגע שאני נוגע במאוור ועוצר אותו הרעשים מפסיקים והכל ניהיה שקט. ברגע שאני נכנס למשחק הרעש מהכרטיס מסך נהיה הרבה הרבה יותר חזק וכעבור זמן קצר המחשב עושה הפעלה מחדש.

עכשיו לשאלה: האם הבעיה יכולה להיות מהכרטיס מסך בלבד? או יכול להיות שהספק כוח שלי חלש מדי למחשב ולכן זה קורה?

אין לי כסף להוצאות מיותרות, לא רוצה לקנות כרטיס מסך סתם ואז לדעת שבכלל הספק כוח הייתה הבעיה ולכן אני מתייעץ איתכם.

המפרט שלי:

x1950 pro כרטיס מסך

core2due e6300

כרטיס זיכרון 2 GB

2 דיסקים קשיחים של WD. אחד של 640 ג'יגה ואחד של 160 ג'יגה

לוח אם intel d946GZIS

וספק כוח: sweex ba00060 400w (זה מה שכתוב על הmodel. אם טעיתי תקנו אותי)

אשמח לעזרה, תודה מראש...

פורסם

יכול מאוד להיות שהרטיס מסך שלך מתחמם ועושה ריסט בשביל להגן על עצמו.

תתקין תוכנה כמו GPU-Z שאם אני זוכר נכון יכולה לעשות LOG של הטמפרטורה בקובץ טקסט, ואז תתן למחשב לקרוס, ושיעלה מחדש תבדוק אם הטמפרטורה היא מספר עגול שמובן שהוא בשביל הגנה על הכרטיס. אפילו תתן לו לקרוס עוד פעם או פעמיים כדי לראות אם הוא קורס תמיד באותה טמפרטורה.

פורסם

עריכה:נושא לא נכון*למחוק

פורסם
  • מחבר

בדקתי ב EVERST וזאת הטמרטורה בלי הרצת משחקים:

GPU Ambient 59 °C (138 °F)

עכשיו לגבי התוכנה CPU-Z אני יבדוק ויעלה את התוצאות לכאן.

פורסם

תבדוק מה הטמפרטורות עם הרצת משחקים, מה קורה בidle לא משנה כלום

תעשה לוג ל2 הטמפרטורות וככה ברגע שהמחשב יתקע זה יעצור את הלוג ואז תוכל לדעת מה היו הטמפרטורות בזמן הקריסה ואם זה הבעיה.

פורסם
  • מחבר

זאת הפעם ההראשונה שאני משתשמש בתוכנה, אז לא עשיתי את מה שצריך אז אל תכעסו :)

זה הנתון האחרון שמופיע לי כאשר המחשב קרס:

15:42:00 , 580.5 , 702.0 , 62.0 , 89.3 , 82 ,

[br]פורסם בתאריך: 31.07.2010 בשעה 15:50:09

ד.א זה הנתון הראשון בלוג:

Date , GPU Core Clock [MHz] , GPU Memory Clock [MHz] , PCB Temperature [°C] , GPU Temperature [°C] , Fan Speed [%] ,

2010-07-31 15:40:34 , 580.5 , 702.0 , 62.0 , 84.0 , 82 ,

ככה שיש עלייה בטמפרטורה, תקנו אותי אם אני טועה

פורסם

הטמפרטורה קצת גבוהה, מה שיכול לגרום לבעיה (ועוד אתה אומר שהמאוורר עושה רעשים)

מצד שני הספק כוח גם לא שווה הרבה

זה יכול להיות 2 הדברים באותה מידה

לפני שהתחילו הרעשים במאוורר אז היה לך אותו כרטיס מסך וספק ולא היו קריסות? אם לא היו זה אומר שהספק כוח מספיק חזק.

תנסה לנקות את המאוורר ולשמן אותו, או לשים מאוורר נוסף צמוד לקיים, ככה אם בטמפרטורה יותר נמוכה הוא יחזיק מעמד אז תדע שהמאוורר זה הבעיה ותחליף רק אותו.

פורסם
  • מחבר

אנסה, תודה על הכל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים