עבור לתוכן

התייעצות לגבי חשיפה ממושכת לשמש

Featured Replies

פורסם

לפני שבוע ויומיים נסעתי לכנרת לשלושה ימים. הייתי בשמש -המון- (במצטבר לפחות 10 שעות, והשמש הייתה חזקה מאוד ב10 שעות האלה). נוסף על כך אני לבן בטירוף, ולא נמרחתי כמו שצריך עם קרם הגנה. מהשלושה האלה לא קשה לצפות את התוצאה. כל הפנים שלי בערך נשרפו, וכל הפנים שלי התקלפו לאחר 3-4 ימים (כאשר בשלב הזה כבר העור בפנים שלי היה פיקס). בערך כשהפנים שלי סיימו להתקלף, התחלתי להתקלף מהאמצע של הגב בערך ועד הכתפיים.

היום שוב כמה חברים שלי נוסעים לכנרת ואני מתלבט אם ללכת מאוד. נהנתי מאוד ואני רוצה ללכת, רק שאני חושש מאוד לעבור שוב את הדבר הלא נעים הזה. אנחנו נוסעים היום וחוזרים בשבת, ומה שטיפה מדאיג אותי זה שאני מתגייס לתותחנים ביום שלישי הקרוב.

אני לא יודע עד כמה באמת אני אצליח למנוע את הכוויות אם אני אמרח בכל מקום שנשרפתי ובכמויות. הבעיה היא שהעור עוד בטח רגיש ולא הספיק לחלוטין להשתקם, ובאזורים מסויימים יש לי עור שאמור להתקלף ועוד לא התקלף (קצת בגב, כתפיים). עם זאת אדמומיות כבר אין ממש.

כשאני חושב על זה, אולי פעם שעברה הייתי יכול לצאת "בשלום", אבל הפעם העור שלי גם פגוע במובן מסויים ורגיש, ומבחינתי אין לי ממש טעם ללכת אם אני לא אהיה מסוגל להיחשף לשמש במשך כמה שעות טובות (זה בהתחשב בזה שאין לי בעיה להימרח כמו שצריך). אין לי זמן להתייעץ עם רופא עור כי אנחנו מתכננים לנסוע היום בערב.

כעת אני מרגיש בסדר וכבר לא כואב לי, אם כי טיפה מגרד לי באזורים שהעור עוד לא התקלף (נראה לי שזה טבעי) - אבל אני לא מגרד שם.

אם למישהו היה ניסיון דומה או יש לו ידע ויכול להגיד אם העור שלי יהיה בסדר עם הרבה שעות של שמש, אבל עם קרם הגנה (קניתי קרם SPF30 של ULTRASOL), זה יעזור לי להחליט. ואני מתגייס לתותחנים ביום שלישי, אם כי אני אקבל שחרור כי אחי מתחתן יום למחרת (רביעי).

תודה :)

פורסם

תלבש חולצה ארוכה +כובע שמחסה גם את הצוואר +קרם הגנה

פורסם

אני הייתי באילת חמישה ימים ושם השמש הרבה יותר חזקה

רק שאני הייתי חכם בשמש ולעומתך הלכתי עם משקפי שמש, כובע ועם שכבה עבה של קרם הגנה בפנים בכתפיים ובגב

וכשחזרתי הביתה אמרו לי שבכלל לא השתזפתי :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

בגב/כתפיים מספיק יחסית הרבה קרם הגנה? או שעדיף חולצה וזהו?

כל הקטע שנשרפתי בזמן שהייתי בים. זה מסתדר להיות בתוך הים של הכינרת (כן, אני אגיד את זה כך, כשמדברים על הכנרת לרוב מתכוונים לאזור ולא לים) עם משקפיים וכובע?

פורסם

חמש שעות בלי בגדים/קרם באשדוד גרמו להורים שלי לחשוב שנכנסתי לכור הגרעיני בדימונה. כשהסתכלתי במראה הבנתי למה - כל הגב שלי היה מלא בועות. עכשיו אני נראה כמו פיצה מהלכת, אבל זה מתקלף אז זה בסדר.

זה ימנע ממני לצאת לים כשהגוף שלי יפסיק להוריד שלג? לא. אני פשוט אהיה חכם יותר ואשים קרם הגנה.

פורסם

חשיפה ממושכת לשמש היא יותר מסוכנת משחייה ממושכת בבריכה מלאה פלאפונים מצלצלים.

פורסם
  • מחבר

עם השם משתמש שלך משהו אומר לי שאתה לא אובייקטיבי :lol:

כשעושים את זה במידה אין סיבה שתהיה בעיה. הפעם שתיארתי שנשרפתי הייתה בערך הפעם השלישית שנשרפתי (בלי הגזמה), והפעמיים האחרות היו בקנה מידה קטן בהרבה - בקושי התקלפתי.

חמש שעות בלי בגדים/קרם באשדוד גרמו להורים שלי לחשוב שנכנסתי לכור הגרעיני בדימונה. כשהסתכלתי במראה הבנתי למה - כל הגב שלי היה מלא בועות. עכשיו אני נראה כמו פיצה מהלכת, אבל זה מתקלף אז זה בסדר.

זה ימנע ממני לצאת לים כשהגוף שלי יפסיק להוריד שלג? לא. אני פשוט אהיה חכם יותר ואשים קרם הגנה.

הייתי דווקא יותר שעות בשמש. בועות - לא היו לי. סתם היו לי כמה אזורים אדומים מאוד (בעיקר השכמות והפנים), בנוסף יש לציין שאותם אזורים אשכרה פלטו חום. אחרי שהייתה לי שם מגבת חצי דקה בערך נגעתי בה והיא הייתה דיי חמה. ולא חום כזה שאפשר לבלבל אותו עם חום גוף טבעי.

פורסם

חשיפה ממושכת לשמש וביחוד כזו שמביאה לשריפה מאוד לא בריאה, יש מחקרים שקושרים את מספר הפעמים שמשהו נשרף בשמש לסרטן עור בגיל מבוגר.

לגבי מה תעשה עכשיו אם השלפוחיות חלפו כבר עדיף לך להיות עם חולצה וכובע ככול שניתן כשאתה מחוץ למים וכמובן להימרח בקרם שיזוף בכל המקומות החשופים , אתה בחרת בקרם עם מקדם הגנה של 30 המשמעות היא שאתה צריך להמרח כל שעה שעתיים מחדש (כי הוא מחזיק פחות) ביחוד אם אתה יוצא ונכנס למיים , דבר חשוב הוא לבקש ממשהו שימרח אותך גם במקומות שאתה לא מגיע אליהם לבד כמו בגב אחרת תשרף שם , אם תעשה את זה לא תשרף . לגבי הצבא - בצבא מקבלים קרם שיזוף עם מקדם הגנה של 15 כדאי כמובן להמרח בו גם במהלך טירונות ובהמשך או להביא מהבית (בצבא יש מדים ארוכים אז נשרפים בפנים ובידיים).

בכל מקרה בהצלחה.

פורסם

בתותחנים אתה תהיה חשוף לשמש לא מעט. (מנסיון)

היו אצלינו אנשים מאוד בהירים, והם איכשהו הסתדרו. אתה יכול לארגן לעצמך גם פטורים כאלו ואחרים.

אבל תעשה לעצמך טובה גדולה, ואל תשאל שאלות בנושא רפואי בפורום של מחשבים.

מקסימום, תפשיל שרוולים ותדאג להסתובב עם כובע עליך כל הזמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים