עבור לתוכן

מה עדיף אינטרנט דרך כבלים או ADSL???

Featured Replies

פורסם

מבחינת הכל.

יש איזה אתר שמשווה בין מהירויות הגלישה הורדה וכו' בין שני אופני החיבור?

איך לדעת מה שנותנים לי זה באמת המהירות בה אני גולש?

(התיחסות בעיקר ל 750 K).

פורסם

בכבלים אתה שותף של כל השכונה ואם השכונה מעמיסה על הרשת אזי הגלישה איטית כמו כן אם הכבלים משדרים תוכניות למנויים שמשלמים עבור התוכנית הדבר בא על חשבון מהירות הגלישה , אבל אם אתה גר בבני - ברק ששם הרשת של הכבלים פנוייה לחלוטין מהירות הגלישה שתקבל היא אסטרונומית.

פורסם

א. בעיות ברשת הכבלים יכולות לנבוע מטמטום בלבד!

אומנם אתה "חולק" את הקו של הגלישה עם כל השכונה, אבל זה לא אומר שאם הרבה מחוברים ביחד אז תהיה לך מהירות נמוכה.

מהירות נמוכה יכולה לנבוע כתוצאה מניהול לא נכון של הרשת בלבד!

ב. אומנם ברשת הADSL הקו הוא פרטי, אך עד המרכזיה בלבד!

לאחר מכן הנתונים הם "משתופים" של כל השכונה..

ככה... שזה לא ממש משנה :-\

פורסם

קח את ההצעה הזולה ביותר. לרוב זה כבלים, אבל לפעמים יש מבצעים של בזק+YES - שווה לבדוק

אם אתה מתחבר לבזק, קח מודם שמתחבר לכרטיס רשת (לא להתפשר על USB / מודם פנימי)

לגבי הטענה של itamarz - אני גר באיזור שיש בו הרבה מנויי כבלים ("דיגיטליים") ואין שום בעיית מהירות. לפעמים אני מקבל אפילו "עודף מהירות" בחיבור בארץ ;)

פורסם

למה עדיף מודם דרך כרטיס רשת ? תסביר ?

פורסם

את המשך הטענות המוזרות של ITAMARZ ניתן לקרוא פה : http://images.maariv.co.il/channels/13/ART/563/849.html

אז עוד הפעם כמו שאמרתי, זה יכול להיות כתוצאה מניהול מטומטם של הרשת.

ובקשר למודם: מודם דרך כרטיס רשת מתחבר דרך כרטיס הרשת, ולכרטיס רשת יש בקר נפרד, והוא אינו משתמש במעבד כמו המודם דרך הUSB.

פורסם

הבנתי ! אז ללכת לבזק ולהחליף ?

פורסם

אם הכל עובד טוב לא הייתי ממהר

אבל... אם פעם יהיו בעיות תדע את מי להאשים ;)

פורסם

אני הייתי ממליץ על ADSL אני מחובר לא מעט זמן ואני מאוד מרוצה ממנו.

אבל מעבר לטענות בנושא הכבלים והמים במקלחת אני ממליץ בגלל השירות.

נכון, נהוג לשנוא את בזק המונופול האכזר אבל מי שניסה לעבוד פעם עם המוקדים שלהם (ואני עושה את זה הרבה) ועם המוקדים של חברות הכבלים יודע על מה אני מדבר.

הכבלים הם מונופול לא קטן בזכות עצמם ויש להם שירות לקוחות מזעזע - ואני מדבר מניסיון שלי ושל כל מי שדיברתי איתו.

בבזק השירות היה מקצועי ומצויין בכל ההזדמנויות שדיברתי איתם ועם כל הכבוד לכבלים רמת המקצועיות שלהם שואפת לאפס (אם הם בכלל עונים לך..)

צריך לזכור שהחיבור זה לא רק המחיר (שגם ככה די דומה) אלא גם השירות.

אני רק רוצה להגיד אגיד שאלו דיעות שלי שמבוססות על הניסיון שלי ושל האנשים איתם דיברתי, יכול להיות שאנשים נתקלו במציאות שונה ואני לא אומר שהם טועים.

תבחן, תשאל, תבדוק ותזכור שבסוף תמיד אפשר להחליף...

פורסם

" זה יכול להיות כתוצאה מניהול מטומטם של הרשת"

מה זה משנה מאיזו סיבה החיבור דפוק , האם כתוצאה מניהול שגוי או כתוצאה מעכברים שאוכלים את החוט , העיקר שהחיבור דפוק כשיש עומס על המערכת!

פורסם

זאת הייתה פעם ראשונה ששידרו את המשחקים בתשלום, וחברות הכבלים לא היו ערוכות

אז נקווה שזה היה חד פעמי ::)

פורסם

א. לא היה עומס על כל הרשת (אני למשל לא הרגשתי עומס)

ב. להזכיר לך את בעית הרדבקים הדפוקים של בזק?

אתה לא יכול לקבוע ע"פ מקרים כאלה מי יותר טוב, וזה נוגע לשני ספקי התשתית. ההחלטה צריכה לבוא אחרי שאתה בודק השוואת מהירות, כמו אלה למשל:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=20&msgid=22220964

יש להם שרשור כזה בכל יום בשעות העומס, ואפשר ללמוד מזה הרבה. וכמו שאתה רואה בקישור, אין הרבה הבדל בין מחוברי כבלים למחוברי ADSL

משהו ששכחתי: בגלל שרוב הספקים עברו לשימוש בחייגן בלבד (או מתכוונים לעבור) יש בעיה לעבוד עם נתבים (ראוטרים) ברשת שלהם. זו נקודה שצריך לקחת אם רוצים להתחבר עם נתב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים