עבור לתוכן

למה ענקיות הטכנולוגיה לא מפתחות מוצרים שחסר בהן תחרות?

Featured Replies

פורסם

סתם משהו שעניין אותי...

למה אפל לא מוציאה מעבד? הרי יש רק שתי מתחרות בשוק הזה, ויש לאפל את האנשים שיכולים לפתח מעבד טוב, לא?

למה סמסונג לא משיקה מערכת הפעלה שתתחרה בwindows?

למה אינטל לא משיקה...אממ...דפדפן? :P

הבנתם את הכוונה שלי...

החברות הללו יכולות להביא את האנשים שיפתחו את הדברים האלה, ומשום מה הן לא עושות את זה.

יכול להיות שיש הסבר הגיוני והשאלה שלי מאוד טיפשית, אבל חשבתי על זה, ולא ברור לי למה.

פורסם

כי יש סיכוי דיי טוב שאם הן יכנסו לשוק חדש עבורן הן יעופו ממנו מהר. מה גם שהחברות האלא לא ממש זקוקות לסיכון הזה, הן מקבלות רווח מצויין מהשווקים שהן נימצאות בהן.

פורסם

כי זה לא כזה פשוט. לגרום לעולם שלם של אנשים (לפחות 80% אני מעריך) שמשתמשים בוינדוס

לעבור למערכת הפעלה אחרת זה לא ישים, ולא יקרה לעולם.

מה יש לאינטל להרוויח מדפדפן שהיא משווקת? למה, אתה שילמת משהו על Firefox או Chrome?

אפל פעם השתמשה במעבדים משלה (ובכן, לא בדיוק משלה. היא קנתה אותם, אבל לפחות רק היא השתמשה בהם)

היום (וכבר כמה שנים) שהמחשבים שלה פשוט משתמשים במעבדי אינטל סטנדרטיים (ולכן ניתן גם להתקין OSX על מחשבי PC)

פורסם

ל-Morphine,

1. אפל לא מוציאה מעבד כי היא לא יכולה לייצר מעבד, אין לה את הידע, האנשים ולא מפעלים. מדובר בחברת תוכנה ומחשבים.

2. סמסונג לא מסוגלת להוציא מערכת הפעלה בסדר גודל של WINDOWS, אבל היא כן הוציאה סוג של OS לפלאפונים (וגם תירס לשעבר, סתם לידע כללי).

3. אינטל יודעת לייצר מעבדים, היא לא יודעת לייצר דפדפנים, היא יכולה לייצור דפדפן, אבל לא כזה שיתפוס כמו Firefox... גם מדובר בחברת אלקטרוניקה, לא תוכנה.

אתן לך דוגמה למה שאתה מתכוון ולמה זה לא אפשרי.

לאפל נגיד יש 5000 עובדים ולאינטל 5000 עובדים.

אינטל חברת אלקטרוניקה, יש לה 1000 מהנדסי אלק', 2000 עובדי ייצור ו-2000 עובדי תחזוקת תוכנה, IT, ומנהלה ומכירות.

אפל חברת תוכנה, יש לה 2000 מהנדסי תוכנה, 1000 עובדים לבדיקות תוכנה וכו', 2000 עובדי תחזוקת תוכנה, IT, מנהלה ומכירות.

אף אחד לא יכול לייצר את המוצר של השני בצורה יעילה מספיק.

דוגמה טובה לכך זה אינטל וכרטיסי המסך שלה.

NVIDIA והמעבדים שלה...

כמו שעובד נגריה לא יתחיל פתאום לטפל באינסטלציה (אם כי יש לו כנראה את הכלים הדרושים).

פורסם

"כמו שעובד נגריה לא יתחיל פתאום לטפל באינסטלציה (אם כי יש לו כנראה את הכלים הדרושים)." - נכתב ע"י DIMKA

הוצאת לי את המילים מהפה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ל-Morphine,

1. אפל לא מוציאה מעבד כי היא לא יכולה לייצר מעבד, אין לה את הידע, האנשים ולא מפעלים. מדובר בחברת תוכנה ומחשבים.

2. סמסונג לא מסוגלת להוציא מערכת הפעלה בסדר גודל של WINDOWS, אבל היא כן הוציאה סוג של OS לפלאפונים (וגם תירס לשעבר, סתם לידע כללי).

3. אינטל יודעת לייצר מעבדים, היא לא יודעת לייצר דפדפנים, היא יכולה לייצור דפדפן, אבל לא כזה שיתפוס כמו Firefox... גם מדובר בחברת אלקטרוניקה, לא תוכנה.

אתן לך דוגמה למה שאתה מתכוון ולמה זה לא אפשרי.

לאפל נגיד יש 5000 עובדים ולאינטל 5000 עובדים.

אינטל חברת אלקטרוניקה, יש לה 1000 מהנדסי אלק', 2000 עובדי ייצור ו-2000 עובדי תחזוקת תוכנה, IT, ומנהלה ומכירות.

אפל חברת תוכנה, יש לה 2000 מהנדסי תוכנה, 1000 עובדים לבדיקות תוכנה וכו', 2000 עובדי תחזוקת תוכנה, IT, מנהלה ומכירות.

אף אחד לא יכול לייצר את המוצר של השני בצורה יעילה מספיק.

דוגמה טובה לכך זה אינטל וכרטיסי המסך שלה.

NVIDIA והמעבדים שלה...

כמו שעובד נגריה לא יתחיל פתאום לטפל באינסטלציה (אם כי יש לו כנראה את הכלים הדרושים).

נכון, אבל אני לא חושב שלחברות האלה יש בעיה להקים צוות פיתוח למוצרים אחרים.

פורסם

כי אין להן מניע מעשי

פורסם

תפסת מרובה - לא תפסת.

לחברות שהזכרת יש מומחים בנושאים מסויימים שנותנים להן את היתרון על החברות האחרות. מומחה ב-X לא יכול לתרום הרבה ביצור Y.

פורסם

זה לא קשור ליכולים או לא יכולים

בסוף זה מסתכם במשתלם או לא משתלם

יצירת מוצר לא מהתחום שלך אומר פתיחת מחלקות חדשות, הוצאת כספים אדירה על מו"פ ועוד מליון הוצאות קשורות

הסיכוי שזה ישתלם הוא נמוך וגם אם זה כן התמורה תיהיה עוד זמן רב מידי

בנוסף במקרה שזה לא יצליח זה יכתים את החברה כולה וזה בהחלט לא משהו שהם מעוניינים בו

הסיכון פשוט לא שווה

פורסם

אחד הת'רדים היחידים שאפשר לומר עליו אחרי שקוראים את נושא ההודעה "התשובה בגוף השאלה"

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים