עבור לתוכן

התלבטות לזכרונות בתקציב עד 650 ש"ח

Featured Replies

פורסם

1.אני מתלבט בין 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel ל 2x2GB Mushkin Stiletto Edition Dual Channe

2.האם יש הבדל גדול בין תזמון 9-9-9-24 לבין 7-8-7-24?

3.יש הבדל משמעותי בין זכרון שעובד על 1.5V לבין 1.65V?

4.לגבי 555 PHENOM 2 מה ההבדל בין הגירסא הרגילה לBE?

5.מה זה תמיכת זכרונות XMP?

6.מה ההבדל בין 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel לבין 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel יש להם אותו תזמון ואותו מחיר רק הם עובדים בוולט אחר?

תודה

פורסם

התשובות לרוב השאלות בסטיקי שבראש הפורום. אתה מוזמן לקרוא ולחזור לפה אם עדיין נותרו לך שאלות.

3. ההבדל הוא מתח העבודה. יש מעבדים שמומלץ שהזכרונות שעובדים איתם יעבדו עד מתח מסוים ולא יותר כדי לא לגרום נזק. במקרה שלך זה לא משנה.

4. BE = Black Edition המעבד הוא עם מכפלה פתוחה מה שמקל (במידת מה) על ביצוע OC אם מתוכנן כזה.

והמלצה כללית לסיום. קנה את הזיכרון בתדר עבודה 1333/1600 הזול ביותר שתמצא.

פורסם

והמלצה כללית לסיום. קנה את הזיכרון בתדר עבודה 1333/1600 הזול ביותר שתמצא. מחברה מוכרת ואיכותית!

פורסם
  • מחבר

1.אני מתלבט בין 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel ל 2x2GB Mushkin Stiletto Edition Dual Channe

או אפילו 2x2GB G.Skill ECO Edition Dual Channel

2.אם אני יעשה להם OC זה נותן הבדל משמעותי בביצועים?

3. לגבי 555 PHENOM 2 אני צריך להשתמש עם מתח מסוים של זכרונות כדי לא לגרום נזק?

פורסם

לא. כל העניין הוא לקנות זיכרון מראש שלא יגביל אותך ב-OC למעבד זה הכל. אם אתה קונה מעבד בגרסת BE (או מכפלה פתוחה באופן כללי) אז הזיכרון כלל לא יגביל אותך.

כמו שכבר נאמר, תקנה את הזיכרון הזול ביותר שתמצא שלא יגביל אותך.

מה בדיוק ההתלבטות בין שני הזיכרונות שציינת?

פורסם

^ +1

ומה לא ברור ב"תקנה את הכי זול שתמצא"? משמעות המשפט היא שלא תקבל יותר ביצועים אם תקנה זיכרון שעולה 100 שקלים יותר או 400 שקלים יותר, לכן תקנה את הכי זול שתמצא כי חבל על הכסף.

ולא, במקרה של AMD אין "מתח מומלץ", אם כי מן הסתם מתח קטן יותר הוא תמיד עדיף.

פורסם
  • מחבר

1.ההתלבטות היא שה מושקין עולה 50 ש"ח פחות אבל התזמון שלו יותר איטי לעומת הgskill תזמון מהיר יותר השאלה אם זה הבדל גדול בביצועים?

2.אם אני לא משתמש במעבד BE אז ישנם זכרונות שכן יכולים להגביל אותי בOC למעבד?

3.אם הבנתי נכון אין חשיבות רצינית להבדלים בין התזמונים השונים של הזכרונות נכון?

פורסם

1. לא משמעותי בכלל.

2. כן. תדר הזיכרון מגביל את ה-OC למעבד שאינו בעל מכפלה פתוחה מכיוון שב-OC למעבד כזה יש "לשחק" עם תדר הבסיס כדי להגיע לתדרים גבוהים. שינוי תדר הבסיס משפיע גם על תדר העבודה של הזיכרון. אם לדוגמה תקנה זיכרון בתדר עבודה נמוך מדי, הוא עלול להגביל אותך ב-OC מכיוון שלא תוכל להעלות את תדר הבסיס מעל ערך מסוים בצורה יציבה. זיכרון 1333/1600 לא יגביל אותך במקרה שלך.

3. הבדלים יש, הם פשוט לא משמעותיים וניתן להגדירם כזניחים עד לא קיימים. בקיצור, הבנת נכון וגם ענית לעצמך על שאלה 1.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים