עבור לתוכן

זקוק להמלצה על מעבד+לוח אם עבור מחשב חדש

Featured Replies

פורסם

על איזה מן המעבדים כדאי לבסס מחשב חדש המיועד לרמת גיימינג נמוכה (NBA2K, FIFA 2010)+ זקוק להמלצה ללוחות המתאימים למעבדים.

Intel QUAD CORE , Q 8300

או

Intel Core i3 -530

תקציב מעבד+לוח כ-1000 ש"ח

אשמח לשמוע את דעתכם

פורסם

פלטפורמה משתלמת יותר תהיה מבוססת על AMD Athlon II x3/4.

יש לך דרישות מיוחדות מהלוח (חיבורים - סוג ומספר)? מתוכנן OC, אם כן, באיזו דרגה? מה בנוגע לזיכרון, לא ציינת אם יש או שעבורו יש תקציב נפרד.

פורסם
  • מחבר

אין דרישות מיוחדות מהלוח, לא מתוכנן OC, לזיכרון יש תקציב נפרד, אני קונה מחשב חדש ומתלבט על איזה מעבד + לוח לבסס אותו, האם יש סיבה למה לא להשתמש במעבדים שציינתי מעבר לתקציב?

פורסם

בהודעה קודמת שכחתי לשאול לדבר הכי חשוב, מה השימושים האחרים במחשב מלבד גיימינג? או שזאת מטרתו היחידה? ובאיזה רזולוציה אתה נוהג לשחק?

הסיבות בגללן המעבדים שציינת אינם משתלמים הן:

1. Q8300 - פלטרפורמה מיושנת וגם כשהייתה עדיין עדכנית, המעבד הספציפי הזה לא היה משתלם במיוחד.

2. Core i3-530 - פחות משתלם מפלטפורמת ה-AMD שהצעתי מכיוון שבאותו סדר גודל של מחיר אתה יכול לקבל מעבד מרובע ליבה שגם מציע אופק שדרוג גדול יותר (אם כי זה נכון על הנייר, מעשית כנראה שלא תנצל את אופק השדרוג הזה).

פורסם
  • מחבר

אני משתמש במסך "19 רזולוציה: 1024X768.

שימושי המחשב בנוסף :

יחובר גם לטלוויזה לצפיה בסרטים

אינטרנט+אופיס

כמו שציינת אני בספק אם השתמש באופק השדרוג - מחליף מחשב בערך כל 4 שנים ואז כבר קשה להשיג רכיבים המבוססים על הטכ' הקודמת.

פורסם

ברזולוציה הזאת עיקר העומס הוא על המעבד. אתה מתכוון להחליף בעתיד הנראה לעין מסך ולשחק ברזולוציות גבוהות יותר?

מכיוון שהמגמה היא לעבור לתמיכה בריבוי ליבות, גם במשחקים, עדיף עבורך לקנות מעבד מרובע ליבה. נכון שהיום יש עדיין משחקים בהם יש עדיפות לתדר השעון על פני ריבוי ליבות, אבל כאמור המגמה היא הפוכה ולכן אני עדיין חושב שלטווח הארוך יש יותר תועלת ברכישת מעבד מרובע ליבה כמו ה-Athlon IIx4. במסגרת התקציב זאת תהיה המערכת המשתלמת ביותר לדעתי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המפורטות.

לא מתכוון להחליף מסך בקרוב.

על איזה לוח אם אתה ממליץ עם ה- AMD Athlon II x3/4 ?

פורסם

אמרת שאין לך דרישות מיוחדות ולכן יש שלוש אפשרויות.

1. לקנות לוח זול וזיכרון DDR2 מה שמבטל את אופק השדרוג התיאורטי למעבד וגם עלול להקשות על שדרוג זיכרון בעתיד.

2. לקנות לוח זול בתושבת AM3 וזיכרון DDR3. אולי האפשרות הטובה ביותר עבורך. הלוח - Asus M4N68T-M או Biostar TA785G3.

3. לקנות לוח מעט עשיר יותר כמו ה-MA-785GMT-UD2H

בהעדר דרישות מיוחדות המלוח אפשרות 2 של לוח זול בתושבת AM3 היא המשתלמת ביותר לדעתי. אם אתה חושב שתרצה להוסיף זיכרון בעתיד או לשלוח ידך ב-OC אז עדיף לבחור באפשרות 3 שגם היא נכנסת במסגרת התקציב. עוד יתרון ללוח שבאפשרות 3 היא שיש בו שבב גראפי מובנה טוב יותר שמספיק לניגון תכני HD, תומך בהאצת חומרה וגם אמור להספיק למשחקים לא תובעניים מדי בהגדרות בינוניות ומטה (תלוי במשחק). בסך הכל זהו לוח משתלם מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים