עבור לתוכן

שאלה על לוח אינטל WARRENSBURG

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

שאלה קצרה על הלוח המדובר (רוכש מחשב, תקציב 4000-5000, עם תמיכה נאה בגיימינג):

(על מעבד i5-760) - הומלץ לי על ידי חבר לקנות לוח INTEL WARRENSBURG ATX/DDR3. הרעיון הינו קניית לוח אמין מאותו בית יוצר של המעבד. מינימום תקלות.

המלצות בפורום מדברות על GIGABYTE GA-P55M-UD2 ו- UD3

בהנחה שלא מתוכנן OC בלוח ובמעבד, אבל חשובה אופציית שדרוג עתידי ללוח/מעבד, האם:

1. האם יש הבדל עקרוני מבחינתי בין 2WARRENSBURG ל- GA-P55M-UD2 או UD3 (יכול להיות כל דבר, מכרטיס קול איכותי יותר ועד תמיכה בפיצ'רים אחרים, אתם מבינים יותר ממני)

2.מה ההבדל מבחינתי בין UD2 ל-UD3?

3.בהנחה שאני אכן הולך על WARRENSBURG (ללא OC) - האם עד כדי כך חשוב להחליף לו את הקירור המקורי? ומה הייתם ממליצים לשים שיהיה שקט?

4. האם כל הלוחות האלה תומכים באופציה של SLI עם 2 כרטיסי GTX460 1GB?

מידע משלים:

4 ג'יגה זכרון, windows 7 32bit, כרטיס מסך כנראה GTX460 1GB, מארז P182 (כנראה, עוד בודק אופציה של סולו)

תודה !

פורסם

1. קניית לוח אם מאותו יצרן של המעבד לא מבטיחה מינימום תקלות בהשוואה ללוח אם מיצרן אחר.

2. לא תהיה לך אפשרות שדרוג למעבד. המעבד הוא בתושבת 1156 שיוצאת משימוש בקרוב. תוכל לשדרג רק למעבדי I7 הקיימים היום לתושבת הזאת, אבל בנקודת הזמן העתידית בה תרצה או תרגיש צורך לשדרג את המעבד, הם כבר לא יהיו רלוונטיים במיוחד. אם אתה רוצה אפשרות שדרוג עתידית למעבד אז עדיפה פלטפורמת AMD. יחד עם זאת, אין ממש יתרון באופק שדרוג למעבד. גם אופק השדרוג של AMD מוגבל בזמן וגם אם תקנה מעבד AMD מקביל, כנראה לא תשדרג אותו בשנה הקרובה כדי לנצל את אותו אופק שדרוג.

לא הבנתי מה הכוונה באפשרות שדרוג ללוח.

לשאלותייך:

1. כדי להשוות בין התכונות של הלוחות תעיין במפרט שלהם. אתה צריך לדעת מה חשוב לך מבחינת חיבורים, צורך, שימושים ולכוון אותנו.

2. ה-UD3 לוח עשיר יותר בחיבורים (חריץ הרחבה PCI-Ex1 נוסף, תומך ב-USB 3.0, SATA 6Gb/s ועוד כמה הבדלים), שוב, אתה צריך לדעת מה חשוב לך ואיזה חיבורים אתה מחפש כי ההבדלים הללו יכולים להיות חשובים ויכולים גם לא.

3. הקירור קשור ומסופק עם המעבד, לא עם הלוח ולא חובה להחליפו. בדרך כלל מחליפים אותו כדי להשיג דרגת שקט גדולה יותר ו/או יכולת קירור טובה יותר (בעיקר עבור OC). תמיד תוכל להחליף אותו בעתיד אם תרצה בכך. אם אתה רוצה שקט אני ממליץ על דגם ה-Alpine 11 או Freezer 7 שניהם במחיר סביר מאוד, ה-Freezer אפילו מתאים ל-OC קטן. אם אתה לא בטוח כמה מרעיש קירור הסטוק תנסה אותו קודם.

4. הלוחות של GB תומכים ב-CF שהיא טכנולוגיה דומה ל-SLI רק עבור כרטיסי AMD-ATI. בכלל אני ממליץ לא לבנות יותר מדי על הוספה עתידית של כרטיס נוסף למערך כזה אם אתה לא מתכנן לעשות זאת ישר מההתחלה. כשיגיע הרגע שכרטיס המסך הנוכחי לא יספיק, יהיה עדיף למכור אותו (או לא למכור אותו) ולקנות כרטיס עדכני מתאים במקומו מאשר להוסיף עוד כרטיס זהה. הטכנולוגיה מתפתחת ואיתה גם החומרה.

אם אין לך דרישות מיוחדות מהלוח אז יכול להיות שהלוח GA-H55M-USB3 יהיה מתאים מאוד עבורך. מכיל את כל החיבורים שמשתמש ממוצע צריך בנוסף לחיבורי USB 3.0 שיהפכו לשימושיים בעתיד הקרוב.

ושאלה לסיום, למה דווקא המעבד הזה? מה השימושים במחשב מלבד משחקים?

פורסם
  • מחבר

^

קודם כל, תודה ענקית.

התשובה שלך אדירה - מפורטת ומקצועית. שאפו.

אני אנסה לענות כמיטב יכולתי על החורים שהשארתי קודם:

* אפשרות השדרוג ללוח - התכוונתי שדרוג מעבד, טעות שלי. בכל מקרה, המחשב אמור להחזיק 3 שנים לפחות (אני לא מהממהרים להחליף), לכל היותר אחזק כ"מ.

* GA-H55M-USB3 סיבכת אותי ;), אבל אחרי כמה בדיקות נראה לי שאני עדיין אלך על ה-WARRENSBURG, בגלל כרטיס הקול האיכותי (למיטב ידיעתי). הלוח הזה נראה קצת יותר פשוט ממנו, ואני לא חושב שלחוץ לי לרדת שם, אבל אני פנוי להסברים ודעות, אם יהיה לך כח (ההבנה שלי בלוחות חלקית ביותר)

לסיום, המעבד: אני רוצה אינטל (למה? אין סיבה יוצאת דופן העדפה אישית, במיוחד כאשר להרגשתי AMD לא פתחו פער אדיר שם.... למה i5 ? למה לא? זהו מעבד שיחזיק אותי כמה שנים, ואני לא רואה כרגע שכל גדול בשביל לקחת i7. מה המחשב עושה? רוב הזמן הוא לא במאמץ (עבודה משרדית, אופיס, פיירפוקס מרובה מאוד בלשוניות), אבל מדי פעם, אני מצליח לפנות זמן ולשחק, ואז אני רוצה להתפנק ;D למה? על מה חשבת?

פורסם

בנוגע ללוח החלטה שלך. אבל:

1. אין כזה דבר בדיוק לוח "פשוט". הלב של לוח האם היא ערכת השבבים שקובעת בין היתר את סוג וכמות החיבורים שיהיו עליו (אך לא רק, לפעמים מוסיפים שבבים נפרדים שמוסיפים תכונות בהן ערכת השבבים לא תומכת באופן מובנה) ולכן מבחינה הזאת כל הלוחות עם אותה ערכת שבבים זהים באיכותם הטכנית (אם נגדיר זאת כך למען ההפשטה). זה שלוח אחד עשיר יותר ממקבילו יכול להיות יתרון אם אתה זקוק לחיבורים או לתכונות הנוספות בו. אם אתה לא זקוק להן (ולא חושב שתזדקק להן) אז ממש אין טעם להשקיע בו. זאת דעתי לפחות. השיקול הנוסף הוא איכות בנייה, בעיקר של מערכת ייצוב המתח, ויכולת השליטה על ההגדרות השונות מה-BIOS, אבל זה נוגע הרבה יותר ל-OC ולא רלוונטי למקרה זה.

2. אני לא יודע למה אתה חושב שהלוח של Intel מכיל שבב אודיו איכותי יותר, רוב שבבי האודיו המובנים הם באיכות זהה פחות או יותר, בטח לא משהו שמורגש למשתמש ממוצע.

דע שבמשחקים, אם אתה משחק ברזולוציות גבוהות, לכרטיס המסך יש חשיבות גדולה הרבה יותר מאשר למעבד. גם לשאר השימושים שלך המעבד הנ"ל הוא קצת "מוגזם" ולכן חשבתי להציע גם אפשרות חליפית מבוססת AMD, אך בגלל שאינך מעוניין לא אמשיך בך.

אפשרות חליפית נוספת (בעיקר לשם הוזלת עלויות וייעול המערכת לצרכים ביחס למחיר) הוא שימוש ב-Core i3. אם כי באופן עקרוני אני חושב שאם ההתלבטות היא בין ה-Core i3 וה-Core i5-750 ואין מגבלה תקציבית, ה-Core i5-750 יהיה בחירה טובה יותר לשנים הקרובות.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק לגמרי, אני מסכים שאולי המפרט הוא קצת אוברקיל, אבל אני משקיע לכמה שנים, אז אין טעם לחסוך בקצוות.

תודה על כל העזרה

פורסם

לקנות כיום לוח בלי USB 3.0 זה פשוט בזבוז.

פורסם

לא. תשווה לוחות שמציעים את אותם פיצ'רים, אתה משווה את לוח ה-H55 הכי זול (שהוא לוח פשוט) ללוח עם USB 3.0 אשר אינו כזה פשוט.

חוץ מזה שה-H55N הוא לוח בתקן Mini-ITX.

פורסם
  • מחבר

NIKE,

אם כך, אני מתאר לעצמי שהבנת את השימושים שלי (לא OC, לא קצה.. אבל לא מעוניין לחסוך בקצוות בראייה עתידית).

מה היית ממליץ? (אינטל, על i5 760)

פורסם

הבנתי את השימושים אבל לא את הדרישות שלך מהלוח.

תעיף מבט ב-H55M-USB3, הוא מספיק לך? יש בו משהו שחסר לך? אם לא אז לדעתי תתחדש. אם כן אז תפרט מה חסר ונמצא לוח אחר שיתאים לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים