עבור לתוכן

לוח אם למעבד i5 750 (מערכת חדשה)

Featured Replies

פורסם

עברתי כאן על כמה אשכולות וכבר בלבלתי את עצמי מרוב אופציות.

המחשב ישמש למטרות משחקים, לא צפוי OC (בטח שלא מקצועי שדורש לוח אם מיוחד, אולי בעוד כמה שנים על מנת לסחוט עוד כמה אחוזי ביצועים בעתיד הרחוק)

אני לא מתכנן crossfire/sli (אם יהיה שדרוג עתידי אני פשוט אקנה כ. מסך חדש נראה לי)

אני לא חושב שאני צריך sata 3 אבל אשמח לשמוע דעות בנושא.

USB 3 דווקא נראה לי סביר לעתיד הקרוב (למרות שכרגע אין לי שימוש בכונן חיצוני בעל חיבור USB)

האם ישנה חשיבות ליציאת eSata?

אני לא רואה כל שימוש עתידי בRAID

אין לי מושג אם כדאי לי h55 או p55 וגם איזה דגם בדיוק לאחר שאבחר צ'יפסט

האם יש מידע נוסף שאתם צריכים על מנת להמליץ לי על הלוח המתאים ביותר?

כמו כן לאחר חיטוט קצר במפרטים של ג'יגהבייט ישנה הערת הזהרה שאמורה לאיים\להפחיד\להעיר את עיננו:

"* When set Turbo SATA3 / USB3.0 (Marvell 9128 /NEC USB 3.0 Controller) to enable in BIOS setup, 1st PCIex16 slot will run at x8 bandwidth and 2nd PCIex16 slot will be disabled."

לא בדיוק ברור לי מה זה אומר והאם זה בכלל אמור להשפיע על ההחלטה שלי..

פורסם

נתחיל דווקא עם השאלה האחרונה - בוא נגיד שתפעיל את ה-USB3/SATA 3 במצב Turbo, אכן אפיק ה-PCIe של כרטיס המסך יעבוד ירד ל-8x, אך לשמחתך, כפי שמוכיח המבחן שערכו ב-techPowerUp מקסימום תראה ירידה של 2% בביצועים, מה שאומר שבפועל לא תרגיש שום הבדל ולכן ההערה הזאת ממש לא אמורה להדאיג אותך.

לגבי איזה לוח לקחת - אם מדובר במחשב למשחקים שמתוכנן בו OC כלשהו, הייתי ממליץ ללכת על לוח P55 עם יותר מ-10 power phases.

אני קניתי מחשב למשחקים לפני שלושה שבועות והלכתי על P55A-UD3R. הוא אומנם מעט יקר (820 ש"ח) אך מכיל 12 Phases, תומך ב-USB3 וב-SATA 3. יש בו 2 יציאות eSATA אחוריות וכן כרטיס קול של Realtek מדגם ALC889 (הדגם המובנה היוקרתי ביותר שקיים היום, ולטעמי אכן נשמע מעולה).

פורסם

אני לא חושב שאני צריך sata 3 אבל אשמח לשמוע דעות בנושא.

אין בזה צורך אמיתי היום ובתקופה הקרובה. אם ההפרש בין לוח עם הממשק ולוח ללא תמיכה בממשק הוא כמה עשרות שקלים אז (אולי) כן שווה להשקיע בזה. מעבר לכך לדעתי לא. תהיה תועלת ברוחב הפס הזה רק כאשר כונני SSD מהדורות החדשים יגיעו למחירים סבירים ובעקבות כך יהיו משתלמים ונפוצים יותר בקרב משתמשים ביתיים ממוצעים. קשה כמובן לחזות מתי זה יקרה, אבל לא חושב שזה יקרה בשנתיים הקרובות (כמובן שניתן להתווכח גם מה הכוונה במחיר סביר, כל אחד ונקודת מבטו).

USB 3 דווקא נראה לי סביר לעתיד הקרוב

כן, זה יהפוך להיות חיבור שימושי בטווח הנראה לעין.

האם ישנה חשיבות ליציאת eSata?

את זה אתה צריך לקבוע. האם אתה נוהג לחבר כוננים קשיחים חיצוניים בממשק הזה? בנוסף, USB 3.0 יחליף את הכוננים בממשק eSATA מכיוון שהוא נוח יותר לעבודה. כך שהחיבור הזה ממש לא חיוני ולא שווה להתעקש עליו אלא אם כן יש לך היום שימוש מעשי בו.

אני לא רואה כל שימוש עתידי בRAID

אין לי מושג אם כדאי לי h55 או p55 וגם איזה דגם בדיוק לאחר שאבחר צ'יפסט

עושה רושם שכדאי לך לבחור בלוח מבוסס ערכת שבבים H55. הלוחות המבוססים עליה מיועדים למשתמשים שאין להם דרישות רבות ו/או מיוחדות מהלוח ומציעים לוח משתלם במחיר סביר.

לוח מומלץ יהיה ה-GA-H55M-USB3

בקשר להערה לגביה שאלת. היום יש בעיה מסוימת בערכות השבבים של Intel להתמודד בצורה טובה עם ניצול מלא של כל אפיקי הנתונים בו זמנית (זה כמובן בהפשטה מוחלטת של הנושא שהוא מורכב יותר). לכן, בסיטואציות מסוימות כדי שאפיק מידע מסוים יתמך, אפיק אחר עובד ברוחב פס מעט נמוך יותר. רוב משתמשי הקצה, כמו שציין abnatan, לא ירגישו בכך ולא תהיה לכך השפעה מובחנת על חווית השימוש במחשב.

שאלה/הערה: אלא אם כן המעבד כבר ברשותך, למה לא לשקול פלטפורמה מבוססת AMD?

פורסם
  • מחבר

הלכתי לחנות וכבר סגרתי הזמנה אבל ההגינות דורשת לענות לעוזרים. מהנבירה בסקירות במרחב הווירטואלי ראיתי בנצ'מארקים והשוואות בין המערכות המקבילות ולמרות שאינטל יקרים יותר המערכת של אינטל לקחה את היתרון ביישום התומכים בכמה מעבדים (סליחה שכחתי את המונח המקצועי), כ25% יותר מהיר בווינראר (דחיסה, אבל אני באמת מקווה שגם מדובר בפריסה).

בכל מקרה ההבדלים במחיר לא נראו לי תהומיים והיתרונות הקלים של אינטל (בנוסף לעובדה שהייתי מתחת לתקציב בזמן הרכבת המערכת) הטו את הכף לטובתם.

אני מוריד יחסית הרבה קבצים דחוסים, אני מקווה שהבנצ'מארק שמראה יתרון בולט מאוד לאינטל יבוא לידי ביטוי גם בתנאי שטח.

ושוב, תודה על התגובות.

פורסם

אם אין לך SSD אז אין לזה שום משמעות, כל פתיחה של RAR/7Z תהיה מוגבלת ע"י הדיסק הקשיח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים