עבור לתוכן

שאלה - מה מסביר טמפרטורה יחסית גבוהה אחרי החלפת מאוורר למעבד

Featured Replies

פורסם

שלום,

נתונים:

המחשב הוא pentium 4 על לוח של ASUS P4S800D

היום החלפתי למאוורר Samurai Z

מרחתי משחה תרמית של ZALMAN STG-1 גם על המעבד (לאחר שנוקה באלכוהול) וכן על המאוורר החדש (המאוורר הקודם נשברה לו הרגלית של החלק שמהדק .. הלך לעולמו)

את השינוי הזה ערכתי מכיוון שהטמפרטורות של הCPU נעו קרוב ל- 60 מעלות סלציוס גם במנוחה.

לאחר השינוי ...

הטמפרטורות עדיין מאד גבוהות

טמפרטורת המינימום 49 מעלות צלסיוס

טמפרטורת המקסימום 62~66 מעלות .

רוב הזמן זה קרוב ל 60 מעלות.

הנתון הוא דרך cpuid hardware monitor - וכן דרך טמפרטורת הCPU בביוס.

מה אפשר לעשות כדי להוריד את הטמפרטורה?

כל עצה תתקבל בברכה

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

מכיוון שזהו מעבד חד ליבתי מאוד חשוב שהמשחה תימרח באופן שווה על כל השבב אני הייתי מורח את זה בעזרת משהו כמו כרטיס אשראי.

לגבי המשחה עצמה היה לי ניסיון עימה ואני ממליץ לך הרבה יותר על Arctic Cooling MX-3.

פורסם
  • מחבר

מעניין. מרחתי את המשחה התרמית גם על כל ה CPU וגם עם המאוורר.

אז אתה פחות ממליץ על zalman? קראתי המלצות עליה ולכן קניתי אותה. המשחה באה במיכל עם מברשת טיפקס כך שנוח למרוח אותה.

שאלה: האם המשחה מתייבשת מהר? ואז המגע בין החלקים לא טוב?

שאלה נוספת? האם יש צורך לחכות יום יומיים כדי לדעת מהיא הטמפ' הסופית?

תודה

אני אשמח לקבל עוד דעות.

פורסם

פנטיום 4 לא אומר כלום. איזה מעבד ?

טמפ כאלו נורמלי מאד לחלק מפנטיום 4 למשל פרסקוט.

פורסם
  • מחבר

המעבד הוא

intel pentium 4 2.8 ghz זה מהווינדוס

800

celeron

שני אלו - זכור לי שקראתי על המעבד.

יכול להיות שזה פרסקוט.

איפה אפשר למצוא את הנתונים לטמפרטורות הנורמליות של המעבד הזה?

פורסם

תוכל לראות את כל המידע על המעבד (סוג ליבה וכו') באמצעות CPUZ.

פורסם
  • מחבר

עוד פרט

התושבת היא 478[br]פורסם בתאריך: 27.07.2010 בשעה 11:01:00

תודה

הפרטים לפי cpuz בנוסף למה שכבר ציינתי

intel pentium 4

prescott

socket 478

אז איך יודעים מהם הטפמרטורות עבודה הרגילות של מעבד כזה?

תודה

פורסם

מכיוון שזהו מעבד חד ליבתי מאוד חשוב שהמשחה תימרח באופן שווה על כל השבב אני הייתי מורח את זה בעזרת משהו כמו כרטיס אשראי.

לגבי המשחה עצמה היה לי ניסיון עימה ואני ממליץ לך הרבה יותר על Arctic Cooling MX-3.

זה פשוט לא נכון. מריחה ידנית, כמו באמצעות כרטיס אשראי, רק גורמת להיווצרות בועות אוויר. לראיה:

לפותח הת'ראד: שים משחה בכמות של חצי אפון קטן בדיוק במרכז המעבד (הליבה). תהדק את גוף הקירור למעבד והמשחה תימרח בעצמה בלי שיווצרו בועות אוויר. אין שום צורך למרוח את המשחה על כל המעבד, כי מקור החום היחיד הוא הליבה והיא באמצע. חוץ מזה, אתה יכול לבדוק באתר האינטרנט של החברה שמייצרת את המשחה שבה אתה משתמש ולראות מה הוראות המריחה במעבדים שונים.

למשל: http://www.arcticsilver.com/instructions.htm

לגבי טמפרטורות, אתה יכול לחפש בגוגל ולראות ש-50-60 מעלות זה הטווח הנורמלי למעבד בליבת פרסקוט. לא הצלחתי למצוא לך את נתוני היצרן. בכל מקרה, הוא מתחיל להאט את עצמו בגלל חום בסביבות ה-80 מעלות.

http://ixbtlabs.com/articles2/p4-throttling/

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!!

זה מאוד עוזר.

פורסם

הטמפ' שלך בסדר גמור..המעבד הנ"ל נחשב לחם מאוד..

לגבי המריחה וכו.זה כבר העדפה..כל אחד יכול להביא את הצד שלו..אבל אתה יכול להיות רגוע..שכן הטמפ' סבירות..

אין קשר לליבה אחת או שלוש..ההיטסינק זהה..צריך למרוח משחה על גבי ההיטסינק של המעבד..בלי קשר לליבות ;D

פורסם
  • מחבר

תודה :) נרגעתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים