עבור לתוכן

בעיה במשחקים - נפילת FPS ?

Featured Replies

פורסם

כשיש מעברים חדים (קפיצות, נפילות, מצלמה שזזה) נראה כאילו קצב הרענון של המסך או ה-FPS נמוך. זה קורה גם על ההגדרות והרזולוציות הכי נמוכות וגם בקטעי וידאו "טהור" בתוך המשחקים (שלא משתמשים במנוע של המשחק).

דוגמאות: UT3 ו-Dirt2 במעבר בין התפריטים ובקדימון למשחק (שם המצלמה זזה במהירות) ובקטע הוידאו של Ego לפני שעולה המשחק.

הדריברים של הכרטיס מסך מעודכנים, ההגדרות של הרזולוציה וקצב הרענון של המסך נכונים גם במשחקים (1920x1080@60). יש לי 240GT ו-i5. מע' הפעלה WIN7.

פורסם

תוכנות רקע עלולות לגרום לבעיות כאלו.

פורסם
  • מחבר

זה קורה שאין תוכנות רקע...

פורסם

יש מספר דברים שיכולים לגרום לנפילות FPS במשחקים. קח את הזמן ותבדוק ביסודיות:

1) במידה ויש ברקע תוכנת AntiVirus או תוכנת הגנה אחרת שווה לנסות להריץ פעם אחת בלעדיה.

2) תסיר את הדרייבר של כרטיס המסך ותוריד מ-Nvidia את הדרייבר העדכני לסדרה, עם דגש ל-32/64 ביט בהתאם לווינדוס שלך.

3) בעבר חוויתי קרטועים של משחק בגלל טמפ' גבוהה של כרטיס המסך. תבצע בדיקה של טמפ' בעזרת תוכנת ניטור כדוגמת Everest,

כאשר תשים לב לטמפ' של המעבד וכרטיס המסך לאחר כמה דקות של משחק, כשהמחשב בעומס.

4) לא ציינת כמה זיכרון יש לך, זה גם משהו שכדאי לקחת בחשבון. למערכת שלך 3GB או 4GB מחולקים לסטיקים נפרדים (כדי להעלות ביצועים) יהיה טוב.

5) עוד גורם חשוב שלא ציינת הוא הספק. מערכת כמו שלך דורש ספק כוח יציב, אני מקווה שלא נפלת שם ולקחת אחד ג'נרי.

פורסם
  • מחבר

1. אין.

2. מעודכן ותואם (64).

3. הטמפ' בסדר.

4. 4GB מחולקים לשני סטיקים

5. יש ספק יציב לא ג'נרי.

פורסם
  • מחבר

עדכון: זה קורה גם במשחקים ב-DOSBox שבמחשבים הרבה יותר ישנים זה לא קורה.

נראה לי זה משהו בהגדרות של המסך.

פורסם

מה הטמפרטורה של כרטיס המסך במהלך משחק? בדוק עם MSI AFTERBURNER.

פורסם
  • מחבר

זה פחות מ-50 מעלות מיד אחרי שאני סוגר את המשחק, ככה שאני מאמין שזה לא הטמפרטורה.

מה גם שזה קורה גם בדוסבוקס...

(למנהלים: אפשר להעביר לתמיכה הטכנית)

פורסם

כשיש מעברים חדים (קפיצות, נפילות, מצלמה שזזה) נראה כאילו קצב הרענון של המסך או ה-FPS נמוך. זה קורה גם על ההגדרות והרזולוציות הכי נמוכות וגם בקטעי וידאו "טהור" בתוך המשחקים (שלא משתמשים במנוע של המשחק).

פה קבור הכלב, אני לא מבין איפה הבעיה. בטח שפניות חדות גורמות לFPS נמוך.

קטעי וידאו טהור? מה לעשות שרובם עד כולם מוקלטים ב24-30FPS קבוע, ככה זה כל קטע וידאו בערך :)

פורסם
  • מחבר

פה קבור הכלב, אני לא מבין איפה הבעיה. בטח שפניות חדות גורמות לFPS נמוך.

קטעי וידאו טהור? מה לעשות שרובם עד כולם מוקלטים ב24-30FPS קבוע, ככה זה כל קטע וידאו בערך :)

אז למה זה קורה בקטעי וידאו כאלה ובמשחקים ישנים?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

יכול שהבעיה היא בקצב הרענון המקסימלי של המסך (60Hz)?

שמתי לב שמשחקי דוס למשל עובדים ב-FPS של 70 (עשיתי הקלטת וידאו בדוסבוקס) ולכן זה קורה שם.

אולי אותו דבר קורה גם במשחקים חדשים...

סרטים משתמשים ב-FPS של בין 24 ל-30 ולכן כנראה אני לא מרגיש את זה בהם.

פורסם

אני בספק האם פותח הדיון חווה בעית חומרה, אך לבקשתו העברתי את הדיון כדי שיוכל לקבל חוות דעת נוספת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים