עבור לתוכן

שילוש למשחקים בתקציב עד 1600 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני צריך שילוש למשחקים עד 1600 ש"ח

אני מעדיף מעבד של AMD ולוח אם של ג'יגהבייט חשבתי לקחת

AMD PHENOM 2 555

זכרונות DDR2 800MHZ הכי זול שיש

לוח אם אני מעדיף שיתמוך גם בDDR2 וגם בDDR3 של ג'יגהבייט אם יש כזה מאחר ובעתיד לא ישתמשו בDDR2 וכן אני אוכל להוסיף DDR3 למרות שיעבוד רק אחד מהזיכרונות

פורסם

חבל לך לקנות עכשיו DDR2,המחיר של DDR3 הוא כמעט זהה.

אני לא חושב שיש לוחות מבוססי AMD שתומכים גם ב 2 וגם ב 3.

ואם יש, יש לי תחושה שהם יהיו יותר יקרים מאשר לוח שתומך רק DDR3.

פורסם

לוח שתומך ב-DDR2 ו-DDR3 הוא גימיק מיותר מכיוון שאפשר להפעיל או DDR2 או DDR3 ולא שילוב של השניים. בנוסף, התמיכה בנופח הזיכרון הכולל בכל אחד מהסוגים מוגבלת.

כתלות ברזולוציות בהן אתה משחק עדיף לשקול קניית Athlon IIx3/4 ריבוי הליבות ככל הנראה יועיל לך בעתיד.

אם בחרת בלוח AM2+ בגלל שאתה רוצה לשמור את הזיכרונות הקיימים שלך, עדיף לנסות למכור אותם ולקנות לוח בתושבת AM3 וזיכרון DDR3.

אפשרות נוסף בתקציב היא ה-Core I3 שלמשחקים הוא מעבד לא רע בכלל וגם אוברקלוקר טוב.

פורסם
  • מחבר

1.לוח שתומך בDDR3 של ג'יגהבייט עולה לפחות 100 עד 200 שקל יותר מלוח שתומך בDDR2 האם עדיף לקנות לוח כזה?

2.זכרונות DDR3 עולים 100 שקל יותר מזכרונות DDR2 2 והביצועים לא גבוהים בהרבה?

3.AMD PHENOM 2 555 הוא לא עדיף מה CORE I3 מאחר ויש לו ביצצועים זהים והוא טוב לאוברקלוקוהוא גם זול יותר?

פורסם

1. למה דווקא Gigabyte? אם המחיר הוא מגבלה אז יש לך לוח AM3 את ASUS M4N68T-M במחיר של 300~ ש"ח.

1ב. לא ציינת בכלל מה הדרישות שלך מהלוח. האם יש חשיבות לכמות או סוג חיבורים מסויים. האם יש צורך בתמיכה בכמות זיכרון מסוימת? בעקרון לוח AM3 יעניק לך אופק שדרוג רחב יותר עבור המעבד בשנה הקרובה. לא בטוח שזה באמת שיקול, אבל את זה אתה צריך לקבוע.

2. ההפרש בביצועים זניח, אבל אם תרצה בעתיד להוסיף זיכרון RAM זמינותם של זיכרונות DDR3 תהיה גבוהה יותר מזאת של DDR2 (שיעלו אז הרבה יותר).

3. תלוי באיזה רזולוציות אתה משחק. ברזולוציות גבוהות לכרטיס המסך יש חשיבות הרבה יותר גדולה מאשר למעבד. שנית, לרוב עבור משחקים (גם במחשבה לעתיד) עדיף ריבוי ליבות, את זה מציעה סדרת Athlon IIx3/4 במחיר מאוד משתלם וה-Core i3 מציע 4 נימים וגם הוא OC מצוין (אנשים מדווחים שהגיע לתדר של 4~GHz עם קירור סטוק) והוא חסכוני יותר בחשמל ממעבדי ה-Phenom II, למרות שגם ה-Phenom II הוא בהחלט בחירה טובה כמעבד למשחקים.

פורסם
  • מחבר

1.אם כן אז המטרה שלי היא למשחקים כדאי MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666?הבעיה היא שאני רוצה לוח שיתמוך בכרטיס של NVIDIA בתקציב של עד 450 ש"ח?

2.אני יעדיף בכל זאת פיקמםצ 2 555 אבל האם אפשרי לפתוח את שתי הליבות הבאות שלו בעזרת תוכנה ?

3.מה הכוונה 4 נימים?

פורסם

1. ה-MA785GMT-UD2H הוא לוח מצוין ויהיה בחירה טובה. מצד שני, אפשר להסתפק גם בלוח זול יותר.

2. את הליבות פותחים ב-BIOS, הסיכוי לפתוח אותן קטן מאוד וגם אם אחת או שתיהן ייפתחו לא בטוח כמה המעבד יהיה יציב. אם אתה רוצה לנסות לפתוח את הליבות, אל תקנה את ה-ASUS M4N68T-M שלא יאפשר לך אפילו לנסות ולפתוח אותן.

3. נים (או תהליכון או ליבה לוגית, באנגלית Thread) הוא חלק מהטכנולוגיה של Intel הנקראת Hyper-Threading בה כל ליבה פיסית נחלקת לשתי ליבות לוגיות (המכונות נימים) כך שלמעשה מ-2 הליבות הפיסיות של ה-Core i3 אתה מקבל 4 ליבות בפועל. כמובן שכל זה נכון בתיאוריה אך בפועל לא מדובר על מעבד שמשתווה למרובעי ליבה אמיתיים, אולם ביישומים מסוימים, בייחוד כאלה שמנצלים ריבוי ליבות, הטכנולוגיה הזאת מוסיפה כ-20-30 אחוז לביצועי המעבד.

ראה השוואה בין המעבדים (תתעלם מהבנצ'רמקים הסינטתיים -- תתמקד יותר בביצועים במשחקים).

פורסם
  • מחבר

1.באיזה לוח זול יותר אפשר ושיתמוך בכרטיס של NVIDIA?

2.אני לא יודע להתעסק בביוס

3.לפנום 2 555 אין את הטכנולוגיה שהזכרת?

4.חוץ מזה לפנום 2 555 יש זיכרון מרמה שלישית יותר גדול ומכפלה פתוחה שמאפשר אוברקלוק גבוה יותר לא?

5.מבחינת הספק ההפרשים הם 50 וואט בין המעבדים זה משמעותי?

פורסם

1. לשבב הגראפי אין קשר למעבד. גם לוח עם ערכת שבבים של Intel וגם עם ערכת שבבים של AMD יתמכו בכרטיס גראפי שמכיל שבב של Nvidia. אם אתה מתכנן SLI (שימוש בשני כרטיסים גראפיים של Nvidia במקביל, אז תצטרך לבחור בפלטפורמה של Intel).

2. זה ממש לא מסובך, בסך הכל לשנות הגדרות. האפשרויות שעומדות לפנייך הן ללמוד להתעסק עם ה-BIOS או לוותר על הרעיון לפתוח ליבה (מה שאני חושב שכדאי בלי קשר ל-BIOS, גם ככה הסיכוי שייפתחו הוא נמוך מאוד ואם רוצים ארבע ליבות יש לקנות מעבד מרובע ליבה ולא סתם להמר).

3. לא.

4. L3 Cache אינו קשור ל-OC והשפעתו תלויה בארכיטקטורת המעבד ובשימוש. תסתכל על בנצ'מרקים ולא על נתון טכני כזה או אחר בפני עצמו. מכפלה פתוחה מקלה על OC אך לא אומרת שהמעבד יגיע רחוק יותר. דרגת ה-OC תלויה במעבד עצמו, ביכולות התיאורטיות של המעבד הספציפי להגיע לתדר מסוים ובמגבלות הקירור.

5. ההספק שראית הוא עבור המערכת כולה ובפועל ההפרשים משתנים. מבחינת כסף בדרך כלל ההפרש מתורגם לעוד כמה שקלים בחודש בחשבון החשמל, לא סופר קריטי, מה שיותר קריטי פה היא הטמפ'. מעבד קריר יותר יכול ברוב המקרים להגיע עם קירור מסוים רחוק יותר ב-OC.

שאלה: אם אתה לא יודע עדיין להתעסק ב-BIOS כפי שאתה הגדרת זאת, אז איך אתה מתכנן OC?

אגב, מה השימושים האחרים במחשב חוץ ממשחקים (ועדיין לא ציינת באיזו רזולוציה אתה מתכוון לשחק)?

פורסם
  • מחבר

1. ה-MA785GMT-UD2H הוא לוח מצוין ויהיה בחירה טובה. מצד שני, אפשר להסתפק גם בלוח זול יותר איזה?

2.ברזולוציות של 1680 ומעלה וגם לגלישה וצפייה בHD

3.לגבי זכרונות DDR3 איזה כדאי בתקציב של 640 ש"ח?

פורסם

1. אמרתי בהתחלה - ASUS M4N68T-M במחיר של כ-300 ש"ח. אם כי עדיף ה-MA785GMT-UD2H אם נכנס במסגרת התקציב.

2. אני מניח שהתכוונת 1068x1050 ברזולוציה הזאת יש כבר לכרטיס המסך משמעות.

3. את הזיכרון הכי זול שתמצא. ההבדלים בתדרים ותזמונים הם זניחים. אם מתוכנן OC רציני אז תקנה זיכרון בתדר של 1333/1600 אם לא מתוכנן OC כזה גם זיכרון בתדר של 1066 יספיק בהחלט.

פורסם
  • מחבר

1.אילו יתרונות משמעותיים יש לMA785GMT-UD2H על פני הלוח של ASUS שציינת?

2.לגבי הרזולוציות שציינתי460 GTX יהיה פתרון טוב נכון ואפילו אם OC?

3.האם יש הבדל משמעותי בין 1066 ל1333 לבין 1600?למרות שלפי חנות KSP אין אפשרות ל1066

פורסם

1. היתרונות הם איכות בנייה קצת יותר טובה, תמיכה בכמות זיכרון גדולה יותר (פחות משמעותי, לא בדיוק יתרון), יותר חיבורי SATA (יתרון רק אם זה משמעותי עבורך), BIOS עשיר יותר אם מתוכנן OC, מכיל שבב גראפי מובנה טוב יותר (ועם יציאות דיגיטאליות). אם הכרטיס הייעודי שלך יתקלקל לא תשאר עם מחשב מושבת, זה בגדול. אין מניעה לקנות גם את הזול יותר, אך כאמור, אם נכנס במסגרת התקציב הייתי ממליץ בכל זאת קצת יותר על ה-MA785GMT-UD2H. אם לא נכנס במסגרת התקציב וגורם לחריגה, לא הייתי חושב פעמיים וקונה את ה-M4N68T-M.

2. אני לא כל כך בקיא בשוק כרטיסי המסך, לקבלת התשובה הטובה ביותר אני מציע לך להתייעץ בפורום כרטיסי מסך לאחר שתחליט על המעבד.

3. אם אין זיכרון בתדר 1066, קנה את הזיכרון DDR3 בתדר 1333 או 1600 הזול ביותר שתמצא בחנות בה אתה קונה. אין לכך שום משמעות בפועל.

פורסם
  • מחבר

1.אני יכול להשקיע במזגרת התקציב השאלה היא האם אלו יתרונות משמעותיים מכיוון שפער המחירים גדול?

2.MA785GMT-UD2H גם תומך בעתיד גם במשושי ליבות נכון?

3.MA785GMT-UD2H אין ??AMD Cool 'n' Quiet™ Technology?

4.ואולי אפילו כדאי M4A88T-M שעולה 15 ש"ח יותר מ MA785GMT-UD2H?

פורסם

תוסיף בבקשה את התקציב בכותרת של הדיון.

לנושא- פשוט תרשום תקציב לשילוש, תרשום דרישות מהלוח ותקבל את השילוש המומלץ ביותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים