עבור לתוכן

מה כדאי ללמוד הלאה? (אחרי CCNA)

Featured Replies

פורסם

אז אתה אומר שאם אני יגיש קורות חיים יש סיכוי קלוש כלשהו שאתקבל? שכר לא ממש מעניין אותי עכשיו, יותר מעניין אותי הידע והניסיון שאני יצבור

• תגובות 30
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כרגע לא, הגיוס הנוכחי הסתיים לפני שבועיים, הגיוס הבא כאמור עוד חצי שנה בערך.

אל תשכח שיש את הדבר הקטן שנקרא "מיונים לצ'ק פוינט" בהם אתה מגיע עם 30 איש למבחן הראשון ואם אתה תותח אז תישאר להמשך היום בין ה-5 שנשארים מאותו מבחן...

מן הסתם שאני לא יכול לפרט על המבחנים וגם משנים אותם מדי פעם. ככה שלשלוח קו"ח ושיקראו לך למיון זה רק בסינון הראשון בדרך ארוכה.

אבל השאלה פה הייתה איזה הסמכות חשוב לעשות ? צריך להתמקד בתחום אחד ואם זה רשתות, אז CCSA ו CCSE וכל הסמכה של CISCO תתקבל בברכה.

פורסם

היי, צ"קפוינט זה חממה נחמדה אבל זאת חברת אבטחת מידע , שלא תבין אותי נכון צריך לדעת שם NETWORKING טוב

אבל זאת עדיין חברת אבטחת מידע,אם אתה רוצה תקשורת PROPER אולי זה לא הכיוון , בכל מקרה שלך את הקורות החיים שלך בRUNNER

וכל האתרים האלה ותנסה את מזל (חשוב שהקורות חיים שלך היו רשומים טוב ומנופחים בצורה סבירה)...

בהצלחה

פורסם

היי, צ"קפוינט זה חממה נחמדה אבל זאת חברת אבטחת מידע , שלא תבין אותי נכון צריך לדעת שם NETWORKING טוב

אבל זאת עדיין חברת אבטחת מידע,אם אתה רוצה תקשורת PROPER אולי זה לא הכיוון , בכל מקרה שלך את הקורות החיים שלך בRUNNER

וכל האתרים האלה ותנסה את מזל (חשוב שהקורות חיים שלך היו רשומים טוב ומנופחים בצורה סבירה)...

בהצלחה

מה זה תקשורת PROPER? בכל מקרה אלא אם יש לך תואר במתמטיקה, אתה לא תעבוד בתקשורת "PROPER", קרי פיתוח.

יש יישום ויש תאוריה, בשביל ליישם spanning tree או depth-first search אתה לא צריך להבין את התמטתמיקה מאחוריהם, בשביל לייצר תקן ניתוב חדש אתה צריך כן להבין את כל התאוריה של תורת הגראפים שעומדת מאחוריהם, או כל דבר אחר.

שוב בתמיכה, או אינטגרציה, או יעוץ, או לא משנה מה אין דבר כזה עילוי, אין דבר כזה גאון, בסופו של דבר כל התפקידים האלה גם אם הם מכניסים 30 אלף בחודש, הם על תקן של ה-אינסטלטור של המאה ה-21. תומך טוב זה מישהו שמכיר את המוצר, יש לו נסיון נרכש(עם המוצר הספציפי, וקצת מסביב), ובעיקר זכרון טוב ויכולות ניחוש ואיטואיציה טובות. זה אל אומר שהוא יודע איך ההצפנה עובדת, או איך המכונת קפה מקצפיה את החלב.

אל תפחד, או תתלהב מהטייטל של אלכס, בסופו של דבר הוא תומך טכני, לא שזה משהו רע, אבל הוא לא רש"ץ, הוא לא מנהל כוח אדם, ועד כמה שאני זוכר מעבר להלפדסק הוא לא עבד הרבה(וכן גם מה שאתה עושה עכשיו אני קורה לזה הלפדסק, אתה עונה לטלפונים(סליחה למייל) ועוזר לאנשים), ורק שתדעו, אין פחות מTIER3 בארץ(לפחות בכל הנוגע לFW/IPS/וואטבר בליידים), הטירים הנמוכים של צ'קפויינט ושל רוב חברות ההייטק הישראליות נמצאים או באירלנד או בהודו.

לפותח הת'ראד, גם 20 תארים לא יעזרו לך, תתחיל לעבוד לפני שיהיה מאוחר מידי וד"א על 7.5 + רכב לא הייתי מוותר בכזאת קלות בתהחשב במצב השוק של היום, בעיקר בתחום היישומי. לאיזה חטיבה ניסית להתקבל ל-ECI? בכל מקרה ל-ECI ספציפית CCNX לא יעזור לך, יש להם הסמכות משלהם הם יצרן התמסורת הגדול בעולם כמדומני ככה שאלא אם זה משהו פנימי(ועד כמה שאני זוכר המרכז שלהם בקריית אריה הוא הטרוגני ומבוסס על ג'וניפר(היה לי איתם כמה פרוייקטים משותפים) ככה שגם לשמה זה לא עוזר לך הרבה. אלא אם יש לך תואר נורמאלי, ואתה הולך לפיתוח אתה לא יכול לקפוץ ישר למים העמוקים, העבודה בשוק "ההייטק"(ומבחינתי כל דבר שהוא לא פיתוח זה לא הייטק) היא שיחה בחרא, אתה צריך ללמוד טוב טוב בבריכה הרדודה בשביל לא לטבוע. אף אחד לא נכנס לתפקיד ראשון במשהו שהוא לא פיתוח עם 14+רכב, כמדומני אפילו לT9000 התורן שלנו אין משכורת בהרבה ממה שהציעו לך, גם רכב אאל"ט התמיכה בצ'קפויינט לא מקבלת כדיפולט.

פורסם

מסכים עם כל מה שדובי אמר מלבד ההגדרה ש"כל מה שלא פיתוח זה לא היי-טק" כי היי-טק זה תחום ולא מקצוע, אבל נעזוב את זה.

תסכים לכל תנאי שמציעים לך, זה למה אני ואחרים פה כי לא משנה כמה יציעו לך, אתה לומד המון, רואה סביבות שאין כמעט בשום חברה אחרת בישראל (אני עובד עכשיו על משהו של חברה עם 4 דומיינים שונים למשל) ופשוט אחרי זה אם תחליט ללכת למקום אחר עקב X אז תוכל לדבר כשברשותך ניסיון בדברים שאחרים לא ראו ולא יראו כנראה לעולם כי כמה חברות כבר עובדות עם ה-FORTUNE 500 ? זה למה חשוב הניסיון עם חברות כאלו כי ללקוחות שלהן ישנן הסביבות הכי מסובכות. דוגמה:

- חברה עם 100 חומות ותת חומות אש מנוהלות בו זמנית(PROVIDER-1).

- חברה עם 500 אלף מחשבים ברחבי העולם ועליה מותקנים תוכנות הקצה של ארגון בו אתה תומך

- חברה עם VPN של צ'ק פוינט, WEB VPN של JUNIPER, VPN נוסף של סיסקו עם חומת אש של סיסקו למחלקה נפרדת

- חברה עם MULTI DOMAIN כאשר המוצר שלך יושב על דומיין אחד ומתפעל תוכנות קצה גם על שאר ה DOMAINים

רק לעבוד ולהתחבר לסביבות כאלה זה כבר לראות משהו שאין בחברה אחרת אז כשאתה מגיע לחברה שהלקוחות שלה הם בישראל, הסביבות הן קטנות מאוד.

נ.ב - דובי, מה הקשקוש על הרכבים, גם אתה כמו לב שמעת משהו? אצלנו לא נותנים רכבים לעובדים כעיקרון, אז אם למישהו יש רכב הוא שלו פרטי. גם למנכ"ל

פורסם

מה אתה מכניס אותי לזה? ומה אמרתי שהוא לא נכון? חוץ מהתגוננות טיפשית לא הצלחת להוכיח את טעותי.

לגבי דובי זובי, עדיין לא החלטתי אם אתה מתכנת שחושב על עצמו רבות מדי, או אינטגרטור שחושב על עצמו מעט מדי.

מה שבטוח, התפיסה שלך על העולם היא עצובה מאוד, הכל מחולק לקטגוריות ותתי-קרטגוריות והכל חייב ליפול תחת הגדרות יבשות.

צודק, יצחק תשובה שהוא יזם עסקי מהמצליחים בישראל הוא גם ללא תואר במתמטיקה והוא לא נחשב "היי-טק" מבחינתך, אז?

כזה מסכן הוא, הוא לא "היי-טק".

:facepalm:

אתה כן "היי-טק"? כל הכבוד, אתה מגניב ביותר, עד שארית חייך תשאר אחלה של שכיר.

פורסם

אלכס, אני לא מבין ממה אתה מתלהב פה בדיוק?

אפשר לחשוב מה זה חברה שיש לה יותר מdomain אחד? :nixweiss:

פורסם

אני לא מתכוון לחברה מצועצעת עם 10 דומיינים לכל עיר אלא לחברות עם חברות בת וסניפים במיליארד ארצות ובתוכם סניפים בהמון ערים.

בארץ אפילו בקומברס היה תמיד דומיין אחד עד שהם קנו את KBS והיה פרוייקט לשלב אותם.

כשעובדים מול סביבות כאלו מקבלים ניסיון עם דברים שרבים אחרים לא מכירים או שהכירו באיזו מעבדה שהם בנו וזהו.

לראות קונפיגורציית לקוח בזמן אמת איך הוא הגדיר את הכל, איפה צדק, איפה טעה ובאיזה אתגרים הוא נתקל מלמד הרבה.

פורסם

מה אתה מכניס אותי לזה? ומה אמרתי שהוא לא נכון? חוץ מהתגוננות טיפשית לא הצלחת להוכיח את טעותי.

לגבי דובי זובי, עדיין לא החלטתי אם אתה מתכנת שחושב על עצמו רבות מדי, או אינטגרטור שחושב על עצמו מעט מדי.

מה שבטוח, התפיסה שלך על העולם היא עצובה מאוד, הכל מחולק לקטגוריות ותתי-קרטגוריות והכל חייב ליפול תחת הגדרות יבשות.

צודק, יצחק תשובה שהוא יזם עסקי מהמצליחים בישראל הוא גם ללא תואר במתמטיקה והוא לא נחשב "היי-טק" מבחינתך, אז?

כזה מסכן הוא, הוא לא "היי-טק".

:facepalm:

אתה כן "היי-טק"? כל הכבוד, אתה מגניב ביותר, עד שארית חייך תשאר אחלה של שכיר.

אני מעולם לא טענתי שאני "הייטק" אני גם מעולם לא דחפתי לטייטל שלי בפורום מזדיין מלא בילדים TIER 9000 Support engineer בחתימה, אני עושה מספיק דברים בעבודה שלי שמספקים אותי כרגע, סה"כ עבודה ראשונה אחרי צבא, המשכורת לא רעה, רכב שלצערי מקבל מיסים גבוהים מיום ליום, ועבודה מעניינת שנותנת לי לגעת ברוב התחומים, גם "תכנות", גם הטמעה וגם תכנון ארכיטקטורה של מערכות דיי מורכבות.

ולא יצחק תשובה הוא לא איש הייטק, הוא איש עסקים, הוא יודע להריח כסף ואיך לעשות אותו. אני לא יודע אם זה יכולת הבנת הנקרא שלך, או פשוט האגו שלך שנפגע כי מישהו מעיר לך על זה שסה"כ אתה בורג דיי שולי בחברה שהתפקיד היחידי שלה זה להכניס כסף לבעלי המניות שלה, וביום הראשון שזה יהיה לה כלכלי היא תעביר את כל החטיבה שלך להודו.

העניין הוא שאנשים לא מבינים שיש דברים שונים שאין להם שום קשר אחר לשני, יש מו"פ שרובו מתבצע ע"י האנשים שהכי לא "הייטק" בעולם, אנשים שמפתחים את התאוריה שעליה מתבססים רוב הפיתוחים הם לא תוכניתים(לא בjob description שלהם לפחות), הם מתמטיקאים ופיזיקאים, ולפעמים גם דברים הזוים יותר. Spanning Tree לדוגמא פותח ע"י אישה דיי מוזרה עם תואר שני בתמטיקה ודק' במדעי המחשב(שבתכלס גם זה מתמטיקה), וכמובן שכל פרוטוקול אחר בעולם המחשבים בסופו של דבר פותח ע"י מתמטיקאים במקצועם. וזה לא רק בתכונה גם בחומרה, המהנדסים של אינטל למשל שמעצבים מעבדים לא בדיוק מבינים את הפיזיקה שעומדת מאחורי הטכנ' שמאפשרת להם לייצר שער לוגי בגודל של X מיקרון ועם הולכה חשמלית Y והתנגדות Z ומקדם קיבולת U או וואטאבר, בסופו של דבר הם מתמחים בעיצום שבבים ולא בליטוגרפיה אופטית\א"מ או בהנדסת חומרים מוליכים למחצה, וכמובן שמהנדסי התוכנה שבודקים ארטות במעבדים בהרצת קוד מכונה עליהם לא יודעים לא את זה ולא את זה. לכל אחד יש את התפקיד שלו. ההבדל היחידי מה ההכשרה הדרושה לתפקיד הזה, את רוב התפקידים של הפקידה הטכנ'\האינטסטלטור של המאה ה-21 יכול להחליף טמבל עם נוהל מתאים, הסיבה היחידה שחברות אינטגרציה קיימות היום היא כיוון שלחברות לא יכולות להחזיק מספיק אנשים גם בשביל עבודה סדירה, וגם בשביל פרוייקטים, ורוב התמיכה היא כיוון שאנשים שלא צריכים לתפעל מיקרוגלים מתפעלים מוצרים קצת יותר מורכבים. כדי להשאיר את כל העוגה היפה הזאתי נוצר הגלגל של הייצרן, הריסיילר, האינטגרטור(אני לא מכיר את המדיניות של ה EPS שלהם, הוא דיי עלוב לטעמי, אבל למשל ב-FWים שלכם ללא CCSE אי אפשר לפתוח תקלה סתם ככה(אלא אם יש תשלום נוסף על support), זה מאפשר לחברות אינטגרציה לספק תמיכה לצ'קפויינט, ולצ'קפויינט להחזיק פחות תקנים של טורובסקים, כי היא סומכת על האינטגרטור שיפתור את כל הבעיות, ואם יש בעיה ש-CCSE לא מצליח לפתור ככל הנראה זה עוד באג בתוכנה שצריך לתקן ולא מישהו לא מצליח להגדיר PBR או כל דבר אחר) והלקוח, הכסף עובר וכולם מרוצים.

אנשים שומעים הייטק, מהנדס רשתות, ממוחה מיקרוסופט, וחושבים משכורות של 14+ רכב, בהתחשב שבמשך שנים חילקו כאן בתיכונים CCNA וMSCE כאילו זה היה נייר טואלט(מה שגם גרם להתדררות ערך התעודה) בהתחשב שכל מוסכניק היום עושה הסבת מקצוע ל"טכנאי רשתות ומערכות שקר כלשהן" ובהתחשב ששוק האינטגרציה מדשדש כבר כמה שנים עקב המצב הכלכלי, מעבר לHosted Services וסתם המיקום של הכוכבים בשמיים, להגיד סתם לא לעבודה שהמשכורת שלה היא ממוצע במשק, ויותר מכפולה משכר מינימום כי למישהו נראה שעוד תעודה אם איזה ראשי תיבות תעזור לו זה טמטום.

ואנשים כמוך שאומרים שאתה צריך להיות עילוי בשביל להתקבל לפאקינג עבודה בתור תומך טכני וזה לא מעניין לי תביצה השמאלית אם זה צ'קפויינט, או בארקפה לא עוזרים לבחור.

פורסם

אני מעולם לא טענתי שאני "הייטק" אני גם מעולם לא דחפתי לטייטל שלי בפורום מזדיין מלא בילדים TIER 9000 Support engineer בחתימה' date=' אני עושה מספיק דברים בעבודה שלי שמספקים אותי כרגע, סה"כ עבודה ראשונה אחרי צבא, המשכורת לא רעה, רכב שלצערי מקבל מיסים גבוהים מיום ליום, ועבודה מעניינת שנותנת לי לגעת ברוב התחומים, גם "תכנות", גם הטמעה וגם תכנון ארכיטקטורה של מערכות דיי מורכבות.

ולא יצחק תשובה הוא לא איש הייטק, הוא איש עסקים, הוא יודע להריח כסף ואיך לעשות אותו. אני לא יודע אם זה יכולת הבנת הנקרא שלך, או פשוט האגו שלך שנפגע כי מישהו מעיר לך על זה שסה"כ אתה בורג דיי שולי בחברה שהתפקיד היחידי שלה זה להכניס כסף לבעלי המניות שלה, וביום הראשון שזה יהיה לה כלכלי היא תעביר את כל החטיבה שלך להודו.

העניין הוא שאנשים לא מבינים שיש דברים שונים שאין להם שום קשר אחר לשני, יש מו"פ שרובו מתבצע ע"י האנשים שהכי לא "הייטק" בעולם, אנשים שמפתחים את התאוריה שעליה מתבססים רוב הפיתוחים הם לא תוכניתים(לא בjob description שלהם לפחות), הם מתמטיקאים ופיזיקאים, ולפעמים גם דברים הזוים יותר. Spanning Tree לדוגמא פותח ע"י אישה דיי מוזרה עם תואר שני בתמטיקה ודק' במדעי המחשב(שבתכלס גם זה מתמטיקה), וכמובן שכל פרוטוקול אחר בעולם המחשבים בסופו של דבר פותח ע"י מתמטיקאים במקצועם. וזה לא רק בתכונה גם בחומרה, המהנדסים של אינטל למשל שמעצבים מעבדים לא בדיוק מבינים את הפיזיקה שעומדת מאחורי הטכנ' שמאפשרת להם לייצר שער לוגי בגודל של X מיקרון ועם הולכה חשמלית Y והתנגדות Z ומקדם קיבולת U או וואטאבר, בסופו של דבר הם מתמחים בעיצום שבבים ולא בליטוגרפיה אופטית\א"מ או בהנדסת חומרים מוליכים למחצה, וכמובן שמהנדסי התוכנה שבודקים ארטות במעבדים בהרצת קוד מכונה עליהם לא יודעים לא את זה ולא את זה. לכל אחד יש את התפקיד שלו. ההבדל היחידי מה ההכשרה הדרושה לתפקיד הזה, את רוב התפקידים של הפקידה הטכנ'\האינטסטלטור של המאה ה-21 יכול להחליף טמבל עם נוהל מתאים, הסיבה היחידה שחברות אינטגרציה קיימות היום היא כיוון שלחברות לא יכולות להחזיק מספיק אנשים גם בשביל עבודה סדירה, וגם בשביל פרוייקטים, ורוב התמיכה היא כיוון שאנשים שלא צריכים לתפעל מיקרוגלים מתפעלים מוצרים קצת יותר מורכבים. כדי להשאיר את כל העוגה היפה הזאתי נוצר הגלגל של הייצרן, הריסיילר, האינטגרטור(אני לא מכיר את המדיניות של ה EPS שלהם, הוא דיי עלוב לטעמי, אבל למשל ב-FWים שלכם ללא CCSE אי אפשר לפתוח תקלה סתם ככה(אלא אם יש תשלום נוסף על support), זה מאפשר לחברות אינטגרציה לספק תמיכה לצ'קפויינט, ולצ'קפויינט להחזיק פחות תקנים של טורובסקים, כי היא סומכת על האינטגרטור שיפתור את כל הבעיות, ואם יש בעיה ש-CCSE לא מצליח לפתור ככל הנראה זה עוד באג בתוכנה שצריך לתקן ולא מישהו לא מצליח להגדיר PBR או כל דבר אחר) והלקוח, הכסף עובר וכולם מרוצים.

אנשים שומעים הייטק, מהנדס רשתות, ממוחה מיקרוסופט, וחושבים משכורות של 14+ רכב, בהתחשב שבמשך שנים חילקו כאן בתיכונים CCNA וMSCE כאילו זה היה נייר טואלט(מה שגם גרם להתדררות ערך התעודה) בהתחשב שכל מוסכניק היום עושה הסבת מקצוע ל"טכנאי רשתות ומערכות שקר כלשהן" ובהתחשב ששוק האינטגרציה מדשדש כבר כמה שנים עקב המצב הכלכלי, מעבר לHosted Services וסתם המיקום של הכוכבים בשמיים, להגיד סתם לא לעבודה שהמשכורת שלה היא ממוצע במשק, ויותר מכפולה משכר מינימום כי למישהו נראה שעוד תעודה אם איזה ראשי תיבות תעזור לו זה טמטום.

ואנשים כמוך שאומרים שאתה צריך להיות עילוי בשביל להתקבל לפאקינג עבודה בתור תומך טכני וזה לא מעניין לי תביצה השמאלית אם זה צ'קפויינט, או בארקפה לא עוזרים לבחור.

[/quote']

צביקה, אתה לא תורם במאום. אתה רק יורד על כולם, לא עוזר ועוד בעל אגו המוציא צ'קים שהגוף לא מכסה. :nono:

אם זה היה תלוי בי, לא היית פה רגע אחד נוסף בגלל איך שאתה מתבטא וקורא לפורום שכולנו תורמים לו שעות מזמננו החופשי כדי לעזור פה לאחרים. אם זה לא מוצא חן בעיניך, יש הרבה פורומים אחרים שיארחו את האגו שלך.

פורסם

בלה...בלה...בלה....

zzz.gif

אני רק רוצה להוסיף שאני לא בורג שולי במערכת וגם לי יש רכב ושכר סבבה.

כל השאר זה לא עניינך ומבחינתי ברגע שאמרת שאתה מתעסק בהטמעה,

לא נראה לי שגם אתה מתעסק במשהו מי יודע מה רציני.

פורסם

zzz.gif

אני רק רוצה להוסיף שאני לא בורג שולי במערכת וגם לי יש רכב ושכר סבבה.

כל השאר זה לא עניינך ומבחינתי ברגע שאמרת שאתה מתעסק בהטמעה,

לא נראה לי שגם אתה מתעסק במשהו מי יודע מה רציני.

מעולם לא טענתי אחרת :)

וזה ההבדל.

T8000

singing out

פורסם

אז בניתוח האישיות והתעסוקה, אני קלעתי יותר קרוב :P

פורסם

צביקה, אתה לא תורם במאום. אתה רק יורד על כולם, לא עוזר ועוד בעל אגו המוציא צ'קים שהגוף לא מכסה. :nono:

אם זה היה תלוי בי, לא היית פה רגע אחד נוסף בגלל איך שאתה מתבטא וקורא לפורום שכולנו תורמים לו שעות מזמננו החופשי כדי לעזור פה לאחרים. אם זה לא מוצא חן בעיניך, יש הרבה פורומים אחרים שיארחו את האגו שלך.

צר לי לבשר לך שאני הוא מנהל הפורום ולא אתה ואין בסמכותך לשלוח משתמשים לרעות בשדות זרים, גם אם ניהלת בעבר את הפורום. לצביקה (דובי זובי) יש ציניות רבה עד מאוד ואף אני נפגעתי ממנו אך בניגוד אלייך, למדתי לוותר על האגו שלי לטובת הכלל ואם יש צורך להעיר בהודעה פרטית למשתמש כלשהו שעובר את הגבול, כך נעשה גם אם אינך מודע לכך.

הגיע הזמן שתפסיקו עם מלחמות האגו ומי מרוויח יותר כסף או נמצא ב-Tier יותר גבוה, כשתתבגרו תגלו שהחיים זה קצת יותר מזה.

פורסם

פורום מזדיין מלא בילדים

בהבלגה זו נתת לגיטימציה לדבריו ולא נשאר לי אלא להצר על שאתה נותן למילים הגבוהות שלו למסך על הזלזול המתמיד שלו בכל מה שהאתר מייצג.

דובי כל הכבוד, אתה מעורר השראה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים