עבור לתוכן

מה כדאי ללמוד הלאה? (אחרי CCNA)

Featured Replies

פורסם

שלום,

עוד שלושה שבועות אני מסיים את השירות הצבאי ביחידה מודיעינית טכנולוגית.

בתפקיד עסקתי בתחום התקשורת האופטית ובזמן השירות עשיתי CCNA (הסמכה של סיסקו).

עכשיו הגיע הזמן לחפש עבודה. הבעיה היא שציפיות השכר שלי גבוהות יחסית ואני לא מוכן להתפשר על חוזה של 3 שנים בשכר של 7.5 ברוטו באחת מספקיות התקשורת.

אני שוקל לשפר את נתוני הפתיחה שלי.

אני יודע שיש את הCCNP ושמעתי לאחרונה שיש גם הסמכה שנקראת CCIP.

השאלה שלי היא מה הכי מבוקש בשוק?

בברכה,

רומן.

• תגובות 30
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היי אני לא יודע עד כמה ידע צברת בשירותך הצבאי אבל דבר ראשון רוב חוזי העבודה זה לשנה אולי שנתיים.

מאחד שעבר על הרבה קורות חיים ועשה כמה ראיונות טכניים, לפי הנסיון שלי בד"כ אם תגיע לבן אדם מבין עניין (לא מנהל פיננסי,או כוח אדם) איש טכני, התעודה הזאת

לא שווה יותר מידי זה (אני אישית הכרתי המון אנשים אם CCNA,CCNP) וששואלים אותם שאלות טיפונת מחוץ לקופסא , כלום.

לפי דעתי הדרך היחידה שתקבל שרק בסכומים שאתה רוצה זה רק אם תוכיח שיש שיש לך ראש על הכתפיים (קולט מהר, לומד לבד,יוזמה וכו') זה הרבה

הרבה יותר חשוב מכל הסמכה של סיסק (או כל VENDOR).

לסיכום מה שאני מנסה לומר זה שאולי התעודה הזאת יכולה לעזור לך טיפונת אבל אל תצפה לקסמים .

בהצלחה

פורסם

השאלה היא איפה היית. אם שירתת ב"כרם", תלוי במקצוע שלך

אם ביחידה המרכזית, תלוי מה עשית בתקשורת באופן כללי

תן יותר פרטים מה עשית לאורך ה-3 שנים האחרונות, אם אתה עתודאי ובנוסף מה אתה רוצה ללמוד.

השאלה שלי היא מה הכי מבוקש בשוק?

ניסיון. יקבלו אתוך גם לצ'ק פוינט בהנחה שאין לך שום הסמכה אבל אתה עילוי בתחום תקשורת ואבטחת מידע. האמן לי, אני עובד פה.

פורסם

ל- Entry level נכנסים גם אנשים שרחוקים מלהיות עילוי, מה הנקודה שלך?

הוא מדבר על עבודה נורמאלית ולא תמיכה טכנית ב-7K בחודש.

לנושא, אני מסכים עם adam, קודם תראה לאן אתה יכול להגיע עם הנתונים שיש לך,

אחרי זה תראה אם בכלל שווה לך לעשות CCNP.

פורסם

לב מה אתה בכלל יודע על Entry Level, סיפורים ממקס? עברת בכלל את ה-7 שלבי מיונים שלו, אתה עובד פה? אז מה אתה מדבר.

כלל לא דיברתי על תמיכה טכנית. יש לנו צוותים שלא אזכיר שמם שמתעסקים באמת באבטחת מידע ולא בתמיכה/QA והמסביב.

פורסם
  • מחבר

"

לפי דעתי הדרך היחידה שתקבל שרק בסכומים שאתה רוצה זה רק אם תוכיח שיש שיש לך קרש על הכתפיים (קולט מהר, לומד לבד,יוזמה וכו') זה הרבה

הרבה יותר חשוב מכל הסמכה של סיסק (או כל VENDOR).

"

יכול להיות אבל שלא יזמנו אותי לראיונות עבודה מסוימים כי אני under qualified, לא?

אלכס:

חחח לא, לא הייתי בכרם..

אני מהיחידה הגדולה ביותר;-)

העיסוק שלי היה בתמסורת אופטית בעיקר עבודה עם ציוד של חברת ECI.

רוב השירות הייתי בקר בכיר ותקופה האחרונה הייתי סגן ראש צוות NOC.

התפקיד כלל: אחריות על פיתוח, ניתור ותפעול רשת התמסורת, החדרה והטמעה של מוצרים חדשים, וכן הפעלה של טכנאים בשטח בעת פתרון תקלות והקמת אתרים. בנוסף אחריות על ניהול צוות, פיתוח חומרי הדרכה והעברת הדרכות מקצועיות.

פורסם

כבר התחלת לשלוח קו"ח?

פורסם

לב מה אתה בכלל יודע על Entry Level, סיפורים ממקס? עברת בכלל את ה-7 שלבי מיונים שלו, אתה עובד פה? אז מה אתה מדבר.

כלל לא דיברתי על תמיכה טכנית. יש לנו צוותים שלא אזכיר שמם שמתעסקים באמת באבטחת מידע ולא בתמיכה/QA והמסביב.

קודם כל, בוא נשמור פה על רמה גבוהה של דיון בלי לרדת לפסים אישיים,

את הטינופת לפחות תהיה ילד מספיק גדול כדי לשמור לפרטי או משהו.

דבר שני, מה יש לדעת על Entry Level? התשובה טמונה בשם...Entry Level, תבדוק מה משמעות המונח.

השאלה היא, האם לצוותים ברמה הגבוהה יותר, לא לתמיכה, אפשר להתקבל ישירות בלי לעבור Entry Level.

רוב השירות הייתי בקר בכיר ותקופה האחרונה הייתי סגן ראש צוות NOC.

התפקיד כלל: אחריות על פיתוח, ניתור ותפעול רשת התמסורת, החדרה והטמעה של מוצרים חדשים, וכן הפעלה של טכנאים בשטח בעת פתרון תקלות והקמת אתרים. בנוסף אחריות על ניהול צוות, פיתוח חומרי הדרכה והעברת הדרכות מקצועיות.

נשמע לי מכובד למדי, תנסה לשלוח קו"ח לאותה ECI ותראה מה יוצא.

פורסם
  • מחבר

כן לפני שבוע וחצי שלחתי לנישה, דיאלוג וCBS.

חזרו אלי מנישה ודיאלוג ועשו לי ראיון טלפוני שכזה.

מאז שקט.

לב:

תודה:)

דווקא לECI פניתי ישירות וגם המליץ עליי אחד העובדים.

חזרו אלי משם והציעו לי תפקיד בTIER 2. בTIER3 לא היו להם תקנים פנויים.

אין לי יותר מדי לאן להתפתח שם בTIER 2 ולכן סירבתי.

בכל מקרה כרגע הם בהקפאת גיוסים=\

פורסם

לב ידידי, כלל לא התכוונתי להעליב (אם לא שמת לב אני אוהב אותך וכל השטויות בינינו זה בצחוק). כן.

התכוונתי ש Entry Level בכל מקרה זה עדיין ל TIER 3 והדברים איתם אתה מתמודד פה אפילו לא מתקרבים לשנתיים שעשיתי בקומברס ב HELPD DFESK שגם הוא בתורו היה ה HELP DESK הכי איכותי שאני מכיר מבחינת מערכות ותמיכה ב-443 ארצות.

התמיכה במוצרי אבטחת מידע מחייבת לדעת הכל מהכל ולחכן זה מאוד קשה ולכן המיונים הם מאוד קשים.

כאן נכנס עניין ה "האם אפשר להגיע מעבר ל ENTRY KEVEK - כן, במקרים מיוחדים בהם יש צורך להגיע לTIER 3.5 לצוותי ה ESCALATION למשל.

רומן(וכל אחד אחר בתחום שמחפש עבודה), לענייננו. שלח לי קורות חיים ואראה מה אפשר לעשות בשבילך, צפה לשיחה ממני ביום ראשון.

alext AT checkpoint.com

פורסם
  • מחבר

תודה אלכס.

שלחתי לך.

פורסם

בכל מקרה כרגע הם בהקפאת גיוסים=\

מה חדש? :nixweiss:

לב ידידי, כלל לא התכוונתי להעליב (אם לא שמת לב אני אוהב אותך וכל השטויות בינינו זה בצחוק). כן.

התכוונתי ש Entry Level בכל מקרה זה עדיין ל TIER 3 והדברים איתם אתה מתמודד פה אפילו לא מתקרבים לשנתיים שעשיתי בקומברס ב HELPD DFESK שגם הוא בתורו היה ה HELP DESK הכי איכותי שאני מכיר מבחינת מערכות ותמיכה ב-443 ארצות.

התמיכה במוצרי אבטחת מידע מחייבת לדעת הכל מהכל ולחכן זה מאוד קשה ולכן המיונים הם מאוד קשים.

כאן נכנס עניין ה "האם אפשר להגיע מעבר ל ENTRY KEVEK - כן, במקרים מיוחדים בהם יש צורך להגיע לTIER 3.5 לצוותי ה ESCALATION למשל.

רומן(וכל אחד אחר בתחום שמחפש עבודה), לענייננו. שלח לי קורות חיים ואראה מה אפשר לעשות בשבילך, צפה לשיחה ממני ביום ראשון.

alext AT checkpoint.com

לא נעלבתי, זה פשוט לא רלוונטי לדעתי.

ולעשות תמיכה Tier 3 זה ממש לא אותו הדבר בכל מקום ובכל תחום.

בשאלה שלי התכוונתי, האם אני יכול לשלוח קו"ח ל-CP ולהתקבל ישירות לצוותים האיכותיים יותר,

ללא עבודה ב Entry Level?

פורסם

אם אתה עילוי טכנולוגי ויש דרישה מיידית למישהו ברמה מאוד גבוהה אז הכל אפשרי.

פורסם

אלכס, מתוך עניין, מהם העבודות שיש (אם יש) בצקפוינט לאנשים שעוד בתחילת דרכם אך שואפים להתפתח בתחום? (ללא תעודה או ניסיון)

אני יודע שזו ירייה באפלה אבל שווה לשאול :)

פורסם

אצלנו נפתח פעמיים בשנה בערך (הבא ייפתח בסביבות אוקטובר) מסלול Entry Level הלוקח אנשים שלא יודעים את מוצרי החברה על רשתות על בוריים ומלמדים אותם הכל מאפס.

השכר נמוך, אבל מקבלים הכשרה ששווה בערך 30 אלף שקל בקורסים חיצוניים (שבוע LINUX, שבוע TCPIP, שבוע NGX I ושבוע NGX II).

אחרי זה מתמיינים ל-QA שזה בדיקות תוכנה QUALITY ASSURANCE או למהנדסי תמיכה טכנית TIER 3. זה המסלול למתחילים לדוגמה אליו התמזל מזלי להתקבל לפני כמעט שנתיים. משם אפש רלהמשיך לאסקלציה TIER 3.5 ואח"כ פיתוח R&D TIER 4 או למחלקות אחרות, תלוי בידע.

הרגע היה גיוס וקיבלו בערך 30 איש חצי לתפקיד אחד וחצי לשני.

הנה לדוגמה משרה ליותר בכירים ב-QA:

*נלקח מכאן: http://www.checkpoint.com/corporate/jobs

QA Engineer

Job ID 0611

Job Location Intl. - Israel

Job Category R & D

Date Posted Jul 19, 2010

Desired Background:

- Networking & familiarity with the TCP/IP stack

- Familiarity with the major internet protocols - Mail, HTTP, DNS, FTP, Samba, VPN etc.

- Networking, routers, switches.

- Some Scripting knowledge

- Good English

Advantages –

- Good sys admin skills

- Knowledge in windows servers

- Excellent scripting skills (Perl\Bash)

- Previous QA experience

- CCNA or above certification

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים