עבור לתוכן

שאלה לגבי ספרי פסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

עשיתי פסיכומטרי בלחמן 2009 וקיבלתי ערימה מאסיבית של ספרי לימוד.

האם כדאי לשמור אותם למקרה שאח שלי או מישהו אחר יעשה פסיכומטרי בעתיד (לפחות שנתיים מהיום)?

תודה

פורסם

כן.

חומר לפסיכומטרי לא משתנה כל כך מהר ,וגם אם כן זה ממש בקטנות.

2009 זה יהיה מאוד רלוונטי גם למי שירצה לגשת ב2010/2011.

כמובן שלרוב מורידים/מוסיפים נושא, אפשר להעדכן תמיד לגבי זה,אך יש נושאים שתמיד יהיו כמו אנולוגיות/צורות וכו'.

פורסם
  • מחבר

מבחינה כלכלית אין טעם לשמור, לא?

כי ממילא אם אח שלי למשל ירשם לקורס ב- 2011 או 2012 הספרים החדשים אז יהיו כלולים במחיר.

פורסם

אפשר לשמור אותם אם אחיך (או מי שזה לא יהיה) ירצה עוד תרגולים

פורסם

מבחינה כלכלית אין טעם לשמור, לא?

כי ממילא אם אח שלי למשל ירשם לקורס ב- 2011 או 2012 הספרים החדשים אז יהיו כלולים במחיר.

אז איזה איזוטופ אתה? (מקווה שלא רעיל...)

ולענייננו: הגנים הפולניים שלי חייבים להסכים עם los וnocwis - למה לזרוק? זה עולה כסף לשמור? (אוח סבתא שלי מפזזת פולקה בקברה)

מבחינה מעשית סביר להניח שאתה צודק - אחיך הקטן, או מי שזה לא יהיה, יקבל ספרים כשירשם לקורס ורוב הסיכויים שיהיו בהם יותר תרגילים ממה שיספיק לעשות, אבל לך תדע.

אפשרות נוספת היא לתרום את הספרים למישהו שקצרה ידו מלקנות ספרים, קל וחומר לשלם על קורס. לצערנו, לא חסרים אנשים כאלה ולמישהו כזה ספר עשוי להיות משמעותי ביותר, גם אם יאלץ ללמוד ממנו בכוחות עצמו - זה בהחלט עדיף בהרבה על כלום. במקום שיתפנה לך תוכל לאחסן קצת קארמה טובה... :)

בטוב!

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אך הסיבה לגרסאות חדשות של ספרי פסיכומטרי (מלבד תיקון טעויות ובצע כסף) הוא החלפת המילים שהופיעו בבחינה האחרונה.

הסבירו לי באחד המכונים, שכשהם מוציאים ספר חדש, הם למעשה בודקים את ההסתברויות של מילים להופיע בבחינה המיועדת, ולכן לרוב מעלימים חלק מהמילים שהופיעו בבחינה מועד לפני כן.

אומנם ה100 מילים הללו לא יעשו את ההבדל הגדול, אבל זה כן עניין שנראה לי ששווה להיות מודעים אליו.

פורסם

זה לא רק המילים, ישנם דברים נוספים שמשתנים מבחינה לבחינה.

אפשר לשמור אותם, אבל אם בכל מקרה אתה משער שאחיך יעשה קורס (ולכן יקבל ספרים)

וגם זה יהיה בעוד שנתיים לפחות, אז כנראה שאין הרבה טעם.

אתה יכול לתרום אותם או למכור אותם באתר כמו יד2. אח שלי בזמנו מכר את ספרי הפסיכומטרי

שלו לאחר שהוא סיים את המבחן.

פורסם

לא יזיק להתחיל ללמוד מילים ושיטות לפני הקורס

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אך הסיבה לגרסאות חדשות של ספרי פסיכומטרי (מלבד תיקון טעויות ובצע כסף) הוא החלפת המילים שהופיעו בבחינה האחרונה.

הסבירו לי באחד המכונים, שכשהם מוציאים ספר חדש, הם למעשה בודקים את ההסתברויות של מילים להופיע בבחינה המיועדת, ולכן לרוב מעלימים חלק מהמילים שהופיעו בבחינה מועד לפני כן.

אומנם ה100 מילים הללו לא יעשו את ההבדל הגדול, אבל זה כן עניין שנראה לי ששווה להיות מודעים אליו.

ביקשת שנתקן אם אתה טועה, אז בבקשה:

הסיבה האמיתית לכך שספרי הפסיכומטרי מתעדכנים היא שהבחינה עצמה מתעדכנת. הרעיון הוא לעקוב באדיקות אחרי המגמות והשינויים בבחינה ולעדכן את הספרים בהתאם, כך שחומר התרגול שהתלמידים מקבלים יהיה דומה ככל האפשר למה שיהיה להם בבחינה ולא למה שהיה לפני 3 שנים. אני יכול להגיד לך כעובדה שבמועד האחרון של הבחינה, היה פרק שלם שכל השאלות בו הופיעו בספרי התרגול שלנו (כמובן שהיו עוד שאלות מפרקים אחרים שגם הן הופיעו) ולא צריך להיות גאון בהסתברות כדי להבין שזה לא מקרי.

אין לי מושג באיזה מכון אמרו לך את מה שאמרו ולמה, אבל דווקא באוצר המילים השינוי הוא מינורי (מי יודע מה זה מינורי?) ולכן אם כבר יש ספר שנשאר רלוונטי לאורך זמן, זהו המילון.

המשך שבוע נעים!

פורסם

אומנם מי שכתב את זה התגובה מעליי הוא "בעל עניין", במקרה הזה נציג של חברת פסיכומטרי כלשהי,

אבל בכל זאת מה שהוא כתב זה נכון.

אומנם ניתן להשתמש בספרים ישנים, אך זה פחות מומלץ, והופך להיות פחות ופחות מומלץ ככל שהם ישנים יותר.

לכן, הייתי תורם את הספרים או מוכר אותם. בכל מקרה סביר שגם אחיך יעשה קורס בעוד שנתיים (כי כמעט כולם עושים היום)

ולכן יקבל ספרים חדשים בכל מקרה.

פורסם

אומנם מי שכתב את זה התגובה מעליי הוא "בעל עניין", במקרה הזה נציג של חברת פסיכומטרי כלשהי,

אבל בכל זאת מה שהוא כתב זה נכון.

תודה על הגיבוי infer73, אני מקווה שעכשיו לא יהיה מי שיחשוב שאנחנו עובדים ביחד...

אני יודע שזה נשמע כמו נס רפואי, אבל מסתבר שאפשר להיות "בעל עניין" ועדיין לומר את האמת.

כמה עצוב לדמיין מצב בו אי אפשר יהיה יותר להתייעץ עם אף בעל מקצוע בנוגע לתחום ההתמחות שלו, מחשש שהוא מדבר רק מתוך ה"עניין" (דבר שקורה לי כיום בעיקר במוסכים).

אז אני אומר את זה באופן הכי ברור שאפשר: יש לי עניין!

יש לי עניין לתת את המענה המקצועי ביותר בתחום בו אני מתמחה וכן, יש לי עניין להראות שבית הספר בו אני מדריך משקיע ברצינות גם במי שלא נרשם לקורסים שלו (אני לא רואה בכך כל פסול, להיפך - אני גאה בכך!). מה שאין לי עניין זה להגיד "EZ Way הכי טובים! כל השאר הכי גרועים!", תחת מסווה של גולש "חסר עניין".

אגב, אני הזדהיתי כאן מההודעה הראשונה שלי בפורום כמדריך ב-EZ Way, הרבה לפני שהנהלת הפורום החליטה להוסיף לי את הטייטל ה"מכובד", לכן גם אין לי שום טענות אליהם ואני אפילו שמח שהם הבליטו את זה - אם הייתי יודע איך, הייתי עושה זאת בעצמי.

בכל אופן, אשמח להמשיך לתת תשובות ענייניות לשאלות ענייניות ולתרום מהידע שלי כמיטב יכולתי.

בטוב!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים