עבור לתוכן

מה הסיבה ל"החנקות" המחשב בעת הצגת עשן במשחקים?

Featured Replies

פורסם

אני עובד עם כרטיס מסך של Gainward FX5600-256MB. דרייברים 51.75

אמנם לא המילה האחרונה אך בהחלט כרטיס שאמור לספק תוצרת.

כאשר אני משחק במשחקים שונים שבהם יש עשן (כחלק מהמשחק) התמונה מגמגמת עד היציאה מהעשן.

זה היה גם עם הדרייברים הקודמים.

האם פשוט הכרטיס חלש להצגת העשן, או אולי הגדרה שלי לא נכונה או דרייברים?

הביעו דעתכם.

תודה.

פורסם

יצירת עשן בגרפיקה של משחק מחשב היא מאוד קשה ,

זה לא כמו יצירת תמונה סטטית/דינמית .

העשן מורכב מהרבה נקודות באיזורים שונים ובציפיפות שונה כדי לאפשר את האפקט המתאים .

עם זאת יש משחקים ש"משתמשים" בעשן , אובך , ערפל , כדי להסתיר פרטים

מעיני המשתמש וע"י חיסכון בכוח עיבוד .

פורסם

בקיצור זאת לא בעייה בדרייברים זאת "בעייה" מוכרת בכל כרטיס מסך שהוא לא מהשורה הראשונה {לא שהכרטיס שלך לא מספיק טוב}. אם אתה רוצה רמת ביצועים יותר גבוהה תבטל אפקטים ותנסה להשתמש ברמת סינון פחות גבוהה של פילטרים.

פורסם

אנשים אתם מדברים כאן על כרטיס לא כל כך גרוע לרוב האנשים בפורום יש כרטיס באיכות הזאת בערך

אני יודע שב DX9 הוא ממש לא משהו אבל אני בטוח שמדובר כאן על DX8 ששם הכרטיס הזה חזק יחסית

בקיצור יש כאן בעייה זה לא שהכרטיס פשוט חלש

לדוגמא בנצ'ים של UT 2003 שאני בטוח שזה אחד המשחקים שעושים בעיות

http://www.tomshardware.com/graphic/20031015/images/image004.gif

זה ב 1600X1200 וה FPS הוא על 30+ שזה סביר ביותר

פורסם

יש הבדל בין האפקט של distance fog לבין עשן שנמצא בתוך הסצינה עצמה.

בכל מקרה זה אחד הדברים הכבדים יותר לכרטיס, תסתכל ב aquamark בבדיקה השניה נדמה לי איך אפילו GF FX 5900 אולטרא זוחל באיזה 20 FPS.

פורסם

כמו שכבר נאמר כאן, אין הרבה מה אפשר לעשות נגד התופעה, שכן אפקט הערפל דורש המון כוח עיבוד.

דרך הגב, בחירה מצויינת של יצרן כרטיס מסך (GAINWARD) שזאת אחת החברות הטובות ביותר שמייצרת כ. מסך של NVIDIA

פורסם

רק רציתי לחזק דבריו של מישהו שדיבר על הורדת הפילטרים...

הצגת עשן / גשם / רוח וכדומה מעמיסים בהרבה על עיבוד התמונה משום שלא מדובר בסתם פוליגון עם טקסטורה ( ברוב המקרים ) - ובלי לסבך יותר מידי את העניינים - חשוב להבין שאם מופעל איזשהו AA באיזושהיא רמה - ה AA יהיה PER טיפת גשם / אפקט רוח / עשן - מה שמאוד מאוד יעיק על העיבוד... ( וכנ"ל לגבי ANISO - אבל פחות ) - וככל שיהיה גבוה יותר - ה"מכה" בביצועים גבוהה יותר.

כמו כן יש להבין שמשחקים מסויימים מבצעים את האפקט בדרכים ואיכויות שונות - כך שזה גם תלוי בגבול מסויות ברמת ההטמעה של האפקט במשחק...

במילים הכי פשוטות - זהו ( למרות שמדובר במשהו מורכב בהרבה... )

אגב שאלתך נובעת מ GTA VICE CITY , MAX PAYNE וכדומה?

( דוגמה למשחקים שמבצעים אפקטים דומים בדרכים שונות לגמרי )

MEK

פורסם

אני בהחלט שמתי לב לירידה הענקית עם שימוש ב AA בעשן. שיחקתי במקס פיין במצב AA Quincunx והוא פעל טוב מאוד. בדיוק כשהגיע מסך של עשן ואש (שגם מכביד) שמתי AA4 והמשחק ירד ל5 פריימים עם GF4 TI4200

פורסם
  • מחבר

נתקלתי בבעייה - כמרגיזה מאד ב-Max Payne.

המשחק כולו עובד פגז בביצועים מצויינים, בלי גמגומים.

כאשר אני מגיע למסך עם עשן זה ממש מקרטע.

גשם עובד יפה, אש די בסדר, עשן >:(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים