עבור לתוכן

עזרה ביצירת מערך RAID בלוח-אם מסוג Gigabyte GA-965P-S3 [תוקן:]

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם - אני מנסה ליצור מערך RAID0 של שתי קשיחים מסוג HD502HJ של SAMSUNG על לוח-אם מסוג GA-965P-S3 -REV 1.0:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2321#ov

גירסת BIOS F14. מערכת הפעלה - Windows 7 Ultimate x64

ניסיתי כל שיטה אפשרית לעלות את ה RAID BIOS של GIGABYTE (הקונטרולר האחראי בלוח על RAID שייך ל- JMICRON). ניסיתי כל דבר רשמי שכתוב באתר כולל ספר המדריך של הלוח וכולל כל מיני מדריכים של JMICRON. ניסיתי CTRL-J , ניסיתי CTRL-G, ניסיתי CTRL-T, ניסיתי TAB. ברגע שאני מגדיר בBIOS את ה Onboard SATA/IDE Ctrl Mode למצב RAID ועושה RESTART , אחרי ה POST מופיע תפריט שנקרא GIGABYTE TECHNOLOGY CORP. PCIE-TO-SATAII/IDE RAID CONTROLLER BIOS V 1.06.XX ואז מתחיל תהליך DETECTING DRIVES והוא נתקע ולא מזהה כוננים ולא נותן להמשיך הלאה אל יצירת RAID ב RAID BIOS ושום שילוב כפתורים לא עוזר. הקונקטורים של הSATA האחראים לתמיכה בRAID בלוח צבועים בצבע סגול ויש שתיים מהם - יש תמיכה במערכי 1/0 ו JBOD. בין השאר ניסיתי החלפת כבלים ועידכון BIOS ללוח (לא עידכון BIOS ל JMICRON כי לא הצלחתי להבין איך עושים את זה).

הנה הלינק לספר של הלוח - רק הדפים שבהם מראים איך מגדירים RAID: http://www.gigabyte.com/fileupload/FAQ/2244/faq_e_gsata2_raid.pdf

וזה כמובן לא עובד משום מה , קראתי הרבה מדריכים ואין משהו שעזר בעניין הRAID עד עכשיו.

יש לכם רעיון? אשמח לכל רעיון ועצה (במיוחד מאלה שיש להם ניסיון בRAID בלוח הזה או כל לוח דומה שיש להם את אותו הקונטרולר). וגם לכל מי שיכול לעזור :xyxthumbs:

פורסם

לפי חוברת לוח האם מדובר בשבב של Gigabyte ולא JMicron (לא שזה כזה משנה) וששילוב המקשים לכניסה לתוכנית השירות להגדרת מערך RAID

הוא CTRL + G.

1. אתה בטוח שהכוננים מחוברים למחברי ה-GSATA (רכיב מס' 8 בתרשים מבנה לוח האם בעמוד 18 של מדריך ההפעלה?

2. בהגדרות ה-BIOS האם אפשרת תמיכה במקלדת USB (אם המקלדת שלך מחוברת ב-USB)? ניסית לבדוק אם שילוב המקשים עובד עם מקלדת בחיבור PS/2?

פורסם
  • מחבר

לפי חוברת לוח האם מדובר בשבב של Gigabyte ולא JMicron (לא שזה כזה משנה) וששילוב המקשים לכניסה לתוכנית השירות להגדרת מערך RAID

הוא CTRL + G.

1. אתה בטוח שהכוננים מחוברים למחברי ה-GSATA (רכיב מס' 8 בתרשים מבנה לוח האם בעמוד 18 של מדריך ההפעלה?

2. בהגדרות ה-BIOS האם אפשרת תמיכה במקלדת USB (אם המקלדת שלך מחוברת ב-USB)? ניסית לבדוק אם שילוב המקשים עובד עם מקלדת בחיבור PS/2?

השבב נשלט בידי JMICRON בעיקרון - אין בעיה עם המקלדת כמובן עובדת בDOS והכול כמו שצריך. ניסיתי כל שילוב מקשים שיכלתי למצוא לגבי RAID. וכמובן הקשיחים מחוברים לקונקטורים של GIGABYTE שתומכים בRAID.

יש רעיון?

פורסם

אין לי ממש רעיון כי לפי מה שאתה אומר הכוונים לא מזוהים במצב RAID. קיימת פה אפשרות שהם בעצמם לא תקינים (קשה לי להאמין) או שבקר ה-RAID לא תקין (יותר סביר להניח) או כל שילוב של השניים.

הכוננים מזוהים כשהם מחוברים לאחד מחיבורי ה-SATA האחרים?

סתם שאלה, באיזו דרגת RAID אתה מעוניין?

פורסם
  • מחבר

אין לי ממש רעיון כי לפי מה שאתה אומר הכוונים לא מזוהים במצב RAID. קיימת פה אפשרות שהם בעצמם לא תקינים (קשה לי להאמין) או שבקר ה-RAID לא תקין (יותר סביר להניח) או כל שילוב של השניים.

הכוננים מזוהים כשהם מחוברים לאחד מחיבורי ה-SATA האחרים?

סתם שאלה, באיזו דרגת RAID אתה מעוניין?

הכוננים במצב מצויין ועובדים בבקרי הSATA השונים וגם עובדים בבקרי הGIGABYTE SATA ללא שום בעיה. העניין הוא יצירת מערך הRAID.

אם קראת את המשפט הראשון שלי כתבתי שם RAID0.

פורסם

אין לי הסבר.

מכיוון שעדכנת BIOS וגם באופן כללי, הייתי מנסה את שני הדברים הבאים למען הסדר הטוב:

1. טעינת ההגדרות האופטימאליות ב-BIOS ולאחר מכן הגדרה מחדש של כל ההגדרות הרלוונטיות.

2. איפוס ה-BIOS באמצעות המגשר (Jumper) או הוצאת הסוללה ולאחר מכן הגדרה מחדש של כל ההגדרות הרלוונטיות.

פורסם
  • מחבר

אין לי הסבר.

מכיוון שעדכנת BIOS וגם באופן כללי, הייתי מנסה את שני הדברים הבאים למען הסדר הטוב:

1. טעינת ההגדרות האופטימאליות ב-BIOS ולאחר מכן הגדרה מחדש של כל ההגדרות הרלוונטיות.

2. איפוס ה-BIOS באמצעות המגשר (Jumper) או הוצאת הסוללה ולאחר מכן הגדרה מחדש של כל ההגדרות הרלוונטיות.

הכול נעשה. אני רואה אנשים לא מגיבים פה כמו פעם - עברו לפורומים אחרים כנראה.

עוד רעיונות כלשהם?

פורסם

האופציה של רייד בביוס מאופשרת?

פורסם
  • מחבר

האופציה של רייד בביוס מאופשרת?

כן - Onboard SATA/IDE Ctrl Mode נמצא על RAID

פורסם

ודבר נוסף, אתה עובד עם מקלדת חוטית PS/2?

ברגע שהמחשב מתחיל לעלות תלחץ כמה פעמים על CTRL+G

פורסם
  • מחבר

ודבר נוסף, אתה עובד עם מקלדת חוטית PS/2?

ברגע שהמחשב מתחיל לעלות תלחץ כמה פעמים על CTRL+G

ניסיתי אחד USB אלחוטי ואחד PS/2 שתיהם עובדים מצויין בכל מצב הפעלה. זה לא נותן כלום

פורסם

1. מותקן לך התקן כלשהו בחיבור IDE? אם כן נסה לנתק אותו ולנסות במצב הזה.

2. בהגדרות ה-BIOS מלבד הגדרות ה-SATA הכלליות של ערכת השבבים, האם יש הגדרות נפרדות לשבב שתומך ב-RAID?

מכיוון שאתה גם ככה עומד לאבד את כל המידע ביצירת המערך, אולי תנסה למחוק את המחיצות הקיימות ולנסות כאשר הדיסק מכיל מחיצה אחת בלבד וללא מידע (לא בדיוק משהו שהייתי ממליץ עליו באופן כללי, אבל עושה רושם ששום דבר אחר לא עוזר אז אולי שווה לנסות).

פורסם
  • מחבר

1. מותקן לך התקן כלשהו בחיבור IDE? אם כן נסה לנתק אותו ולנסות במצב הזה.

2. בהגדרות ה-BIOS מלבד הגדרות ה-SATA הכלליות של ערכת השבבים, האם יש הגדרות נפרדות לשבב שתומך ב-RAID?

מכיוון שאתה גם ככה עומד לאבד את כל המידע ביצירת המערך, אולי תנסה למחוק את המחיצות הקיימות ולנסות כאשר הדיסק מכיל מחיצה אחת בלבד וללא מידע (לא בדיוק משהו שהייתי ממליץ עליו באופן כללי, אבל עושה רושם ששום דבר אחר לא עוזר אז אולי שווה לנסות).

1. כן קראתי על זה שהבקר מבטל את הערוץ IDE ברגע שמגדירים בBIOS למצב RAID. העניין הוא שהDVDRW שלי מחובר בIDE ולא הצלחתי להשיג מאיפשהו אחד שמתחבר בSATA - וסתם להוציא עכשיו 150 שקל ולא בטוח שזה יעבוד. אולי אני יקנה בסופו של דבר.

2. אין הגדרות נוספות לבקר של הRAID בBIOS, לגבי המחיצות ניסיתי כל מיני מצבים כולל בלי מחיצות בכלל -UNPARTITIONED. לא חושב שזה העניין.

פורסם

לא התכוונתי שתחליף את הצורב. התכוונתי שתנתק אותו לצורך יצירת מערך ה-RAID (לפחות תבדוק אם זה משנה משהו) ואחר כך, אחרי שהמערך יעמוד (בתקווה) תחבר אותו.

פורסם

יש לי את הלוח הנ"ל, בזמנו שידרגתי את הBIOS לF14, ברגע שעדכנתי, הלוח היה קופא בזמן BOOT כל עוד היה כונן מחובר בIDE. לא עזר כלום, כל עוד היה כונן מחובר לא היה אפשרות לעשות דבר. מייל לתמיכה של חברת GIGABYTE הניב אם נסכם את הדברים יפה "לפעמים בשביל לתמוך בדברים חדשים יש לוותר על תמיכות בדברים מסויימים". חזרתי לגרסא F13, הכל עובד יפה. אז נכון, הלוח לא יתמוך בQ9650 שאין לי. אבל את מערך הRAID אפשר היה לבנות בקלות. אם תשים לב במפרט שלי יש לי RAID1 על הלוח הנ"ל עם Q6700.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים