עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מדוע הגלישה במשרד הפכה איטית לפתע

Featured Replies

פורסם

משרד קטן, חברה קטנה, אף אחד לא מתלונן על שום דבר.

לפתע שני משתמשים שבזה הרגע הפעילו את המחשבים שלהם מתלוננים על רשת איטית.

עובדים נוספים שעושים Restart למחשב מגלים כי גם הרשת שלהם נהיית איטית לפתע.

כיצד הייתם ניגשים לבעייה ? מה הייתם בודקים לפי הסדר מהפשוט למורכב ובאיזה תוכנות הייתם משתמשים ?

פורסם

תמיד בשביל ההתחלה ניגשים לציוד שיושב ב gateway שלהם ובודק מה ניצול הרוחב פס.

פורסם

רשת איטית לא בהכרח כרוכה ביציאה ל-Gateway, יש לבדוק האם גם הגישה לרשת הפנימית איטית.

פורסם

כמובן שזה נכון גם לשאול לאיזה כיוון יש בעיות של ביצועים.

פורסם
  • מחבר

אלה לא התשובות הנכונות כי עליהן חשבתי בעצמי. שורת המפתח היא:

לפתע שני משתמשים שבזה הרגע הפעילו את המחשבים שלהם מתלוננים על רשת איטית.

עובדים נוספים שעושים Restart למחשב מגלים כי גם הרשת שלהם נהיית איטית לפתע.

כיצד הייתם ניגשים לבעייה ? מה הייתם בודקים לפי הסדר מהפשוט למורכב ובאיזה תוכנות הייתם משתמשים ?

פורסם

אוקיי, אז בוא נעבור על מה שקורה למחשב עם Windows שמופעל:

1. משיכת כתובת IP + שרתי DNS + שער יציאה מDHCP.

2. הפצת המידע על המחשב וגילוי NetBIOS.

יש סיכוי שפה נעוצה הבעיה?

פורסם
  • מחבר

אני עניתי גם בכיוון של "אם מדובר במחשב בדומין, ייתכן כי בדיוק הופץ עדכון /שינוי הגדרות דרך GPO או SCCM או ALTIRIS או תוכנת הפצה אחרת ואז כשהמחשב עלה ובוצעה אוטנטיקצייה מול ה-DC, המחשב משך את העדכון החדש" ולאחר מכן החלה הורדת תוכנה כבדה משרת כולשהו או הופעלה סריקת אנטיוירוס או תוכנה אחרת הופעלה שלקחה משאבי רשת ומכאן אמרתי שצריך לבדוק אם משהו לא רץ פתאום על 100% ב-Task Manager או לבדוק את הגדרות ההפצה של תוכנת הפצה X.

גם זו לא הייתה התשובה הנכונה.

ג'ניה, נגיד והתשובה שלך (שלא דיברתי עליה) היא הנכונה (למרות שמנסיוני בארגונים, זה בדר"כ מה שקרה, הדוגמה למעלה). נגידשאתה צודק. כיצד אתה:

פורסם

אני עניתי גם בכיוון של "אם מדובר במחשב בדומין, ייתכן כי בדיוק הופץ עדכון /שינוי הגדרות דרך GPO או SCCM או ALTIRIS או תוכנת הפצה אחרת ואז כשהמחשב עלה ובוצעה אוטנטיקצייה מול ה-DC, המחשב משך את העדכון החדש" ולאחר מכן החלה הורדת תוכנה כבדה משרת כולשהו או הופעלה סריקת אנטיוירוס או תוכנה אחרת הופעלה שלקחה משאבי רשת ומכאן אמרתי שצריך לבדוק אם משהו לא רץ פתאום על 100% ב-Task Manager או לבדוק את הגדרות ההפצה של תוכנת הפצה X.

א. CPU על 100% לא מעיד בהכרח על תקלת רשת.

ב. עדכונים/שינויים ב-GPO הם מאוד מינוריים ואם ה-DC מתפקד בצורה תקינה, זה לא אמור ליצור איטיות ברשת.

(מה זה נכון אתה שואל? שהפורסט שלך מסודר לפי OU וכך גם ה-GPO שלך, ולא שהוא פתאום צריך לרוץ על 500 מחשבים בבת אחת באמצע היום עבודה, במקום שתעשה סקריפט מתוזמן שיעשה את זה בלילה).

ג. מנוע האטניוירוסים האירגוניים של רוב המוצרים שראיתי, בכלל מתבצע ברמת המחשב, הסריקה לא עוברת ברשת.

מעבר לכך, מנוע האנטיוירוס פועל בארכיטקטורת הסריקה החכמה, שזה בעצם אומר שהוא רק מנטר את הפעילות

של המחשב וכל קובץ שנכנס ויוצא ממנו(יותר נכון שנכתב אליו ושהוא כותב) ב-LIVE במקום לסרוק כל פעם הכל ביחד.

לכן לדעתי, אתה בכלל לא ענית בכיוון שאני ויבגני מדברים עליו :)

חוץ מזה, תחשוב בהיגיון, למה שמחשב שעובד ברשת לא מרגיש את האיטיות עד שהוא לא עושה ריסטרט?

אם מדובר בעומס של עדכונים, למה שלא כולם ירגישו את האיטיות? למה רק המחשבים שהרגע התחברו?

עם כל הכבוד ל"ניסיון" שלך, איפה החשיבה המופשטת?

חשבת אולי על..אממ...פינג?

יש גם מלא תוכנות שמבצעות ניטור על משאבי הרשת ברמת מחשב, למשל NetLimiter,

או אפילו פקודת netstat.

אם זה קורה בכל המחשבים ברשת, לא יזיק לקחת דווקא מחשב כמדגם ולהתמקד בלפתור את הבעיה ברמה שלו,

בעקבות זאת, בד"כ תתגלה הבעיה הגדולה יותר ותדע איך לטפל בשאר המחשבים.

במידה ואתה יודע שזו רשת משרדית קטנה שמחוברת לאותו סוויץ'/האב וראית שהבעיה היא בתקשורת החוצה,

או בתקשורת פנימה או גם וגם, גם יכול לתת לך כיוון, במידה ומדובר בציוד פשוט ולא מנוהל, הייתי פשוט מעיף אותם מהחשמל ומחזיר, אם מדובר בציוד מנוהל שידוע שיש בו הגדרות מתקדמות, אפשר לבדוק האם אותו הציוד עמוס מבחינת תעבורת רשת,

או אפילו ברמת הזכרון והמעבד של אותו הציוד.

אני אישית, לתקלה כזאת, הייתי נגש קודם כל ברמת הרשת הכי פשוט, לראות על איזה רוחב פס כרטיס הרשת שלך

הסתנכרן מול הסוויץ', אולי משום מה הוא עבר למצב 100MBPS או 10MBPS וכיבה את ה Auto Negotiation

בתור אמצעי לביטול העומס על המשאבים שלו.

פורסם

שוב, השאלה היא איפה בדיוק אותה איטיות מתבטעת?

מה שציינתי זה בסה"כ שני חיבוריםפ שהולכים לכתבות broadcast, אבל תחשוב מה יקרה אם הרשת מחוברת בצורה של שרידות עם STP שלא מתפקד נכון וכל הציוד עכשיו מפוצץ ב broadcast storms?

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שאמרתי את כל ענייני ה "לבדוק ציוד רשת" כזה או אחר ו"לבדוק ולמדוד פינג בין מחשבים שונים".

עניתי גם שאולי מדובר בבעייה לגישה לאתר מסויים ולא משהו כולל.

מי ששאל אותי חיפש תשובה ברמת המחשב ואמר שאני חושב מורכב מדיי (כמו שאתם אמרתם למעשה) והפתרון טמון בזה שהבעייה מתחילה לאחר האתחול בלבד.

*שאר העובדים במשרד שלא עושים אתחול, לא יהיו מושפעים מהבעייה.

פורסם

אתה לפחות יודע את התשובה הנכונה שאתה אומר לנו מה נכון ומה לא?

כי לדעתי אתה בכלל לא נגעת בנושא של סוויץ' ולבצע בדיקות ברמת Layer 2.

ויש התחלת לדבר על GPO, מי ישמע כמה רוחב פס זה לוקח.

פורסם
  • מחבר

אתה לפחות יודע את התשובה הנכונה שאתה אומר לנו מה נכון ומה לא?

כי לדעתי אתה בכלל לא נגעת בנושא של סוויץ' ולבצע בדיקות ברמת Layer 2.

ויש התחלת לדבר על GPO, מי ישמע כמה רוחב פס זה לוקח.

אני לא יודע. מה שכן אני יודע ואמרתי את זה קודם שהתשובה טומנה בעניין האתחול, כי משהו שקורה לאחר האתחול גורם לרשת להיות איטית.

* נאמר שהפתרון לא ברמת ציוד הרשת המשרדי, אלא משהו שצריך לבדוק מקומית במחשב.

*מה שכן, ואתה צודק לב, זה יכול להיות העניין עם החוסר בהגדרות FULL DUPLEX של כרטיס הרשת, אבל האם זה יכול להיגרם לאחר עדכון של משהו מהרשת ?

לכן הלכתי על GPO והורדה כולשהי של קבצים בנפח גדול שהתחילה לאחריו משרת קבצים מרכזי בארגון ועקב כך האיטיות ברשת של המחשבים שעברו אתחול. סה"כ גם מה שאני חשבתי עליו נשמע מאוד הגיוני.

פורסם

נשמע הגיוני לך, לי זה לא נשמע הגיוני ועובדה שגם לא לבנאדם ששאל אותך את השאלה.

פורסם

זאת אמורה להיות חידה בשביל לקבל משהו/להגיע לאנשהו? :P

פורסם

האם מודבר במחשבים עם חומרה זהה ?

כעיקרון יכול להיות שעודכן דרייבר לכ. רשת, זאת במידה ומוגדר בדומיין wsus ובו מוגדר גם לעדכן דרייברים. במקרים רבים מייקרוסופט מספקת דרייברים פגומים.

עוד אפשריות:

1. הותקנה אפליקציה חדשה ע"י ה GPO.

2. וירוס במחשבים שהשפיע רק אחרי ריסטרט. (סיכוי קלוש אך קיים)

3. עדכון מייקרוסופט פגום. לא ידוע לי על משהו חדש שיצא שגורם משהו כזה. איזה גרסת windows ו SP אגב ?

4. יכול להיות גם עדכון AV פגום. איזה AV מדובר ואיזו גרסה? במקרה Mcafee ?

בכלל, תן לנו מידע מלא על איזה חומרה ותוכנה מדובר.

בנוסף, איזה ציוד web security יש לחברה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.