עבור לתוכן

האם יש בעיות במציאת עבודה לאנשים שלא עשו צבא?

Featured Replies

פורסם

כיצד מסתכלים על אנשים שלא עשו צבא בשוק העבודה?אם לא עשיתי צבא מהם ההשלכות בעתיד לגבי מציאת עבודה?

פורסם

בעבודות ממשלתיות זה אך שהוא ישפיע, מעבר לזה לא... אם אני לא טועה אסור למעביד לבקש ממך בכךך תעודת שחרור, צריך לבדוק את זה...

בגדול לא משפיע, יש המון משתמטים מהצבא, לא הגיוני שכולם יהיו מובטלים.

פורסם

אם אתה רוצה לעבוד כמאבטח אז אולי כן, מעסיקים מעדיפים אנשים שקיבלו קצת ניסיון בירי במסגרת הצבא.

אבל חוץ מזה, כמו שאמרו מעלי, זה לא ממש מעניין מעסיקים בעבודות אחרות.

פורסם

תכלס ברוב העבודות שואלים אם עשית צבא ומה הסיבה ..

תלוי מהו הסיבה שלא שירתת יש כאלה שמסתכלים על זה לא טוב ויש שפשוט לא מעניין אותם אם עשית או לא עשית ...

תלוי איפה ובמה אתה מחפש עבודה

אבל אני יגיד לך שכן מפריע להם שלא שירתת .. ::)

פורסם

ושאלה הפוכה

יש אנשים שאם כן עשית צבא (למשל קרבי 3 שנים ) יתנו לך עדיפות ? או משכורת שונה ?

פורסם

כן. בקבע.

פורסם

ושאלה הפוכה

יש אנשים שאם כן עשית צבא (למשל קרבי 3 שנים ) יתנו לך עדיפות ? או משכורת שונה ?

בכל מכרז לתפקידים בשירות המדינה יש חשיבות כזו או אחרת לשירות צבאי, ומדובר במעסיק הכי גדול במדינה.

פורסם

גם אם שואלים אם עשית צבא, אתה יכול להגיד פשוט כן, אסור להם לבקש תעודת שחרור ממילה....

יש לי המון חברים שלא עשו צבא או שהתחילו ויצאו באמצע, רובם על 21 ואין להם שום בעיה, עובדים בעבודות מאוד איכותיות ועושים לא מעט כסף...

פורסם

בעבודות ממשלתיות זה אך שהוא ישפיע, מעבר לזה לא... אם אני לא טועה אסור למעביד לבקש ממך בכךך תעודת שחרור, צריך לבדוק את זה...

בגדול לא משפיע, יש המון משתמטים מהצבא, לא הגיוני שכולם יהיו מובטלים.

אני חושב שאתה לא מדייק. החוק אומר, שאסור למעסיק לדרוש מהעובד את הפרופיל הרפואי שלו בצבא. בתעודת שחרור, לא רשום את הפרופיל הרפואי. אלא רשום אם אותו אדם עשה שירות מלא ומהי סיבת הפטור שלו משירות. (בריאותית / סיים שירות מלא / אי התאמה וכד')

אם רשום סיבה בריאותית, אפשר להסיק מן הסתם שמדובר בפרופיל 21.

א. איסור דרישת פרופיל צבאי והשימוש בו (תיקון: תשנ"ה)

(א) מעביד לא ידרוש מדורש עבודה או מעובד את הפרופיל הצבאי שלו, ולא יעשה שימוש בפרופיל הצבאי שלו, אם הגיע לידיו, בכל ענין המנוי בסעיף 2(א)(1) עד (6).

(ב) דרש מעביד, בניגוד להוראות סעיף קטן (א), את הפרופיל הצבאי, לא יפגע בעובד או בדורש העבודה בענין המנוי בסעיף 2(א)(1) עד (6) מחמת סירוב למסור את הפרופיל הצבאי.

(ג) הוראות סעיף זה לא יחולו על שירות הבטחון הכללי והמוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, כמעביד, לגבי עובדים בגופים האמורים או לגבי קבלת עובדים לגופים האמורים.

(ד) בסעיף זה, "פרופיל צבאי" - הסימול המספרי שצבא ההגנה לישראל נותן לציון מידת התאמתו הרפואית של אדם לשירות ביחידות ובתפקידים שונים בצבא ההגנה לישראל.

פורסם

לא צריך להפריע יותר מדי, אולי זה יכול להפריע בקבלה לעבודות זמניות כמו תחנת דלק, מפעלים למיניהם וכו', וגם כאן מדובר במקרים בודדים, לרוב ע''י מעסיק ששירת כמה שנים בקבע ולכן הנושא חשוב לו.

כשזה מגיע לעבודות רציניות שלאחר תואר/הכשרה מקצועית, זה כבר ממש לא משנה, מסתכלים רק על הכישורים שלך.

אגב, זה יכול לפעול גם בכיוון ההפוך...

יש הרבה אנשים שנדחים בגלל ימי מילואים רבים.

פורסם

זה שאין לך מילואים גם יכול להיות יתרון בשביל המעסיק.

פורסם

התשובה היא לצערי לא.

היום מרבית המעסיקים דווקא רואים בשירות צבאי ארוך וימי מילואים רבים של המועסק כנטל.

נכון,יש מעסיקים שכן מעדיפים בוגרי צבא בגלל כל מיני סיבות (יש כאלה שיעדיפו בפן הטכנולוגי בגלל הניסיון,יש כאלה שיעדיפו מפקדים במיל' בגלל הניסיון הניהולי) אבל מדובר במיעוט בד"כ.

ומשרד הביטחון מחייב שירות בצבא לכל העבודות המסונפות אליו למירב ידיעתי. אדרבא ואדרבא על עבודות אבטחה למינהן

פורסם

לא מחייב שירות צבאי, אבל אני משרת במשרד הביטחון ויודע בוודאות שהאנשים שאחראים על הגיוס אוטומטית מורידים מהרשימה אנשים שלא עשו צבא. לא בגלל חוק כלשהו, אלא כעיקרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים