עבור לתוכן

עבר בשקט תקשורתי יחסי: מרצה לפילוסופיה באונ' העברית פוטר כי הוא ימני מדי

Featured Replies

פורסם

אני אשמח אם תראה לי עובדה אחת ויחידה התומכת בטענה הזו.

עובדה: ארה"ב מכירה בחמאס כאירגון טרור.

כאשר החמאס היהודי ישתלט על מדינה,ארה"ב תתייחס לישראל כיישות טרוריסטית.

אז אולי ארה"ב לא תכריז עלינו מלחמה,אבל ניתוק יחסים יהיה.מה הלאה? מדינות-ערב יכריזו

מלחמה,אבל אז לא יהיה לנו ממי לקנות נשק.התוצאה:השמדת ישראל.במלחמת יום-כיפור

המדינה ניצלה מהשמדה בזכות נשק אמריקאי שהגיע ברכבת אווירית.

אפשר להביא דוגמאות מנוגדות כמו איראן או צפון קוריאה,שמתקיימות למרות שאין להם יחסים

עם ארה"ב,אבל אנחנו מדינה הרבה יותר קטנה,ואותנו אוהבים פחות בעולם,(מה לעשות,אין

לנו נפט..).

ואם מישהו תוהה מדוע אני משתמש בביטוי "חמאס יהודי",אז בואו נשווה את דיעותיהם של תלמידי

ישיבות-הסדר עם דיעות החמאס:

אלו גם אלו אומרים "האדמה כולה שלי,ואין כל מקום לפשרות".

והסיבה ששניהם טוענים טענה זאת היא שאלוהים הוא זה אשר ציוה

להם את האדמה הזאת.

אילו לא אנשים שאפשר להתווכח איתם או לשכנע אותם.הם פנאטים.

אין זה אומר שהם טיפשים.החמאס מדבר בתקשורת העולמית על "סיום הכיבוש",

וכמובן שאינו טורח לומר שהכיבוש מבחינתו הוא כל רגב ושעל מאדמת ישראל.

כנ"ל הימין הלאומני הדתי.הם מדברים,(אלינו),במתק שפתיים,על קירוב-לבבות,

משווצים בכך שהחיילים שלהם הם בעלי מוטיבציה גבוהה,(מה שנכון),ובינתיים

מרעילים עוד מוחות עם רבנים צבאיים קרביים ביחידות קרביות.

טוב,גלשתי קצת מהנושא המרכזי.לגבי מרצים שקוראים להחרים את ישראל,

אני מתעב אותם,לא הייתי הולך לקורסים שלהם,והייתי רוקק כשהייתי פוגש בהם,

אבל אני לא בטוח שהם עונים להגדרה של בוגדים.

בארה"ב למשל מותר לכל אזרח לשרוף את דגל ארצו,בשם חופש הביטוי.

האם אזרח כזה הוא בוגד? לא לפי החוק האמריקאי.

• תגובות 79
  • צפיות 8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההשוואה לחמאס מקוממת. מכיון שפרט לדעות לגביי האדמה, ומי נתן להם את זה, אין שום דבר דומה.

אותם אנשים לא מתפוצצים באוטובוסים של ערבים, והורגים גברים נשים וטף.

אותם אנשים לא יורים אלפי טילים על בתים של אזרחים חפים מפשע.

כל השאר הן ספקולציות זולות של מה היה קורה אם...

דבר רגיל בשמאל להסיט כל ביקורת עובדתית, לספקולציות שקריות על המתנחלים.

אגב, אני לא מתנחל, וגם לא דתי. אבל זה פשוט גועל נפש.

וחזרה לנושא: כל הדוגמאות שנתתי למעלה, היו כדי להמחיש על הנטיה של האקדמיה לשמאל פוסט ציוני.

פורסם

בארה"ב אסור לשרוף את דגל ארה"ב.הדגל הוא רכוש פדרלי

פורסם

בארה"ב אסור לשרוף את דגל ארה"ב.הדגל הוא רכוש פדרלי

טעות. דווקא מותר להם. למרות חוקים שחוקקו המדינות השונות, וגם עברו בקונגרס ובסנאט. בתי המשפט העליו שם, גם הפדרלי, פסק שזה חלק מחופש הדיבור המעוגנת בחוקה.

כל כמה שנים, מנסים הרפובליקנים להכניס תיקון לחוקה בנושא. (עוקף בג"צ) אבל המקסימום שהם הגיעו זה העברה בשני שליש רוב בקונגרס, אבל נכשלו להשיג שני שליש רוב בסנאט. (שני שליש רוב דרושים לשינויים בחוקה)

פורסם
  • מחבר

עובדה: ארה"ב מכירה בחמאס כאירגון טרור.

נכון, זו עובדה. חבל רק שזו העובדה היחידה בכל הודעתך, ואפילו היא אינה רלוונטית לעובדות שביקשתי. ככה זה אצל השמאל - מבקשים מהם להסביר את עמדתם, מקבלים עובדה אחת על כל 10 ספקולציות מצוצות מן האצבע.

ואגב, תלמידי הישיבות (להם אני בז בכל מובן אפשרי) אמנם חושבים שכל הארץ שלנו כי אלוהים אמר, אבל הם לא הולכים לפוצץ אוטובוסים מלאי אזרחים בשביל "להוכיח" את הטענה הזו. לפיכך, כל השוואה לכל ארגון טרור מקוממת ומופרכת מיסודה ומראה בדיוק לכמה הגינות אפשר לצפות ממך ביחסך אל ציבורים אותם אינך מחבב.

פורסם

נכון, זו עובדה. חבל רק שזו העובדה היחידה בכל הודעתך, ואפילו היא אינה רלוונטית לעובדות שביקשתי. ככה זה אצל השמאל - מבקשים מהם להסביר את עמדתם, מקבלים עובדה אחת על כל 10 ספקולציות מצוצות מן האצבע.

ואגב, תלמידי הישיבות (להם אני בז בכל מובן אפשרי) אמנם חושבים שכל הארץ שלנו כי אלוהים אמר, אבל הם לא הולכים לפוצץ אוטובוסים מלאי אזרחים בשביל "להוכיח" את הטענה הזו. לפיכך, כל השוואה לכל ארגון טרור מקוממת ומופרכת מיסודה ומראה בדיוק לכמה הגינות אפשר לצפות ממך ביחסך אל ציבורים אותם אינך מחבב.

ויק,למה פסים אישיים? זה דבר ראשון.אם אתה אינך מעוניין לענות לי אל תענה.ואם אתה עונה,תענה לגופו של

עניין ולא לגופו של אדם.אני מכבד את דיעותיך,(אם כי לעיתים תכופות לא מסכים איתן),ואותך כבן-אדם.

אם זה לא הדדי,עדיף שלא תכתוב לי.

שנית,בניגוד לך,אני דווקא לא בז לתלמידי ישיבות,(והכוונה לישיבות הסדר).הם אידיאליסטים,

מה שקשה לומר על הישראלי הממוצע שימכור את מצפונו למרבה במחיר.אחד הדברים הבודדים

הטובים שיקרו אם הם ישתלטו על המדינה,זה אכיפה מוגברת של החוק,והרבה פחות סובלנות

כלפי עבריינים וערסים.

בנוגע להשוואה לאירגון טרור שאתה וקיילן כל-כך מתרעמים עליה,אני עומד בדעתי.

אכן,הימין הדתי הלאומני לא מפוצץ אוטובוסים,ולא רוצח חפים מפשע,(חוץ ממקרים בודדים),אבל

זאת היתממות לשמה:אכן,ברוך מרזל ומרעיו אינם מפוצצים אוטובוסים מלאים באזרחים.

ברור שהם לא יעשו את זה,אין להם סיבה! יש להם מדינה עם צבא שהם רוצים להשתלט עליה.

אתה באמת חושב שמרזל או כהניסט אחר היה מהסס לפוצץ אוטובוסים עם ילדים,אם הם היו

חושבים שזה מקדם את מטרתם? חייו של ערבי,ילד או לא,חשובים בעיניהם כקליפת השום.

דיברתי עם הסדרניקים כשהייתי בצבא,וזה מה שהם אמרו.אני מקווה שזאת מספיק

"עובדה" בשבילך.

אבל זאת סטיה מהנושא.לא דיברתי על דרכי פעולה אלא על דרכי מחשבה,ובזאת הם דומים מאד.

אגב,שאלתי חבר שלי,שהוא חבדניק וימני קיצוני,(יש לי כל מיני חברים),מה יקרה,לדעתו,כאשר

ממשלה בראשות פייגלין תיישם את תוכנית מאה הימים שלו,(ראה למטה)."האם אתה לא חושב,

שאלתי,שתפרוץ מלחמה מיידית,ושלא נקבל סיוע ואף מדינה בעולם?"."כן",הוא השיב,"אבל אז

יבוא המשיח".....ולא מדובר באידיוט,אלא בבוגר הטכניון במתמטיקה.

ולגבי "עובדות",אתה באמת חושב שכאשר נזרוק מכאן את כל הערבים,נשתלט על כל השטחים,

ונכריז על מדינת-הלכה,אז העולם סוף-סוף יכבד אותנו?....כן,יכבדו אותנו כמו שמכבדים את איראן.

ברגע שפייגלין וחבורתו ישתלטו על המדינה,ויתחילו ביישום "תכנית 100 הימים" שלו,

שכוללת שלילת כל זכויות אזרח מהערבים,ואח"כ גירושם בכח,בניית בית-המקדש,הריסת מסגד

אל-אקצה,הכרזה על ישראל כמדינת-הלכה וכו',הרי שישראל תהפוך להיות איראן בעיני

העולם,ובמלחמה שתפרוץ עם מדינות-ערב,אף מדינה לא תתמוך בנו או תסייע לנו.

זה יהיה סופה של המדינה.אנחנו לא מספיק גדולים וחזקים כדי לחיות בכוחות עצמינו.

ומראה בדיוק לכמה הגינות אפשר לצפות ממך ביחסך אל ציבורים אותם אינך מחבב.

וזה בא מפיו של מי שכתב "יא חתיכת ערבי מסריח" לטרול שהתחזה,(בצורה בולטת),לערבי?....

השנאה שלך לערבים היא כל-כך חזקה,שאפילו לא שמת-לב,למרות שזה היה ברור מאד,שמדובר

במתחזה,אז טול קורה מבין עיניך.

ועוד דבר,תפסיק לכתוב שאני "שמאל".אני אפילו לא מצביע.ואם הייתי מצביע זה היה לירוקים,למשל,במידה

והייתי מאמין שיש להם סיכוי,או שהם לא מושחתים בעצמם.או שהייתי מצביע למפלגה ששמה לה

למטרה להלחם בשחיתות.

אני רוצה שתהיה כאן מדינה כמו שהרצל רצה.חילונית,עצמאית,(עד כמה שניתן),שחיה בשלום עם שכנותיה,

ושתהיה מוגדרת כמדינתו של העם היהודי.נראה לי שזה גם מה שאתה רוצה.אם זה שמאל,אז גם אתה שמאל.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער שאתה מרגיש שאני יורד לפסים אישיים. זו ממש לא היתה כוונתי, וצר לי אם נפגעת. דברי כוונו לכל מי שמחזיק בדעה דומה לשלך ונוגעים אך ורק לדעה זו.

מעבר לכך - אני נשאר בדעתי. אני מסכים איתך שיש גורמים ימניים קיצוניים מסויימים שאכן דוגלים בפעולות שהזכרת, אבל אני פשוט לא רואה את זה מתרחש (ובכלל אני לא רואה אותם מגיעים לשלטון). בהבדל מפעולות השמאל הקיצוני, שעושה את מירב הנזק דווקא כשהוא לא בשלטון (הוא הרי לא יוכל לקרוא לחרם על ממשלה שהוא נמצא בה...) ולכן מזיק גם כשהוא קטן, הימין הקיצוני עשוי לגרום לנזק רק אם המדינה תתנהל לפי דברו.

יתרה מכך, אולי זה לא בדיוק מדגם מייצג, אבל איכשהו אני נתקל ביום-יום בהרבה יותר שמאלנים קיצוניים שחושבים שצריך לבטל את ישראל כמדינת הלאום היהודי מאשר ימנים קיצונים שחושבים שצריך להרוס את הר הבית ולבנות את בית המקדש, שלא לדבר על ימנים קיצונים שתומכים בהרג שיטתי ושרירותי של ערבים.

במה שקשור לבחורי הישיבות - שכחתי להדגיש שאני בז לחרדים בלבד, לא לדתיים-לאומיים (הגם שאיני מסכים איתם בהרבה דברים).

לגבי ה"סובלנות" שלי והציטוט שהבאת, אשמח אם תראה לי מאיפה לקחת אותו ומה הקשרו. בכל מקרה, אני בטוח שאם אכן כתבתי את זה, דברי כוונו לדובר ספציפי שחטא בעיני (פעולה שמשום מה אתה מוצא כשלילית) ולא לציבור כלשהו.

דבר אחרון. שמאל, ימין, זה לא אותו דבר. המטרה של כולם חוץ מהקיצוניים משני הצדדים היא מדינת לאום יהודית שחיה בשלום עם שכנותיה. אני אישית באמת הייתי מעדיף לראות אותה לפי החזון האוטופי של הרצל, לרבות החילוניות. ההבדל בין הצדדים הוא הדרך שבה יש להשיג מטרה זו. השמאל אומר "מחוות תמורת כלום, שטחים תמורת שלום". הימין אומר "שלום תמורת שלום, שטחים תמורת שטחים, אלימות תמורת אלימות". כמובן שזו אידאליזציה שחוטאת לרוב למציאות, אבל זו לפחות התאוריה. ניתן לנסח זאת גם אחרת: מבחינת השמאל, האמצעי להשיג שלום היא לגרום לערבים להפסיק לשנוא אותנו. אני לא מסכים עם הגישה הזו כלל ועיקר, שכן היא מניחה מראש שהשנאה הזו תלוייה איכשהו בפעולות ישראל ולפיכך מטילה את האשמה עליה. הימין, מצד שני, דוגל בהשגת שלום ע"י כך שהערבים יבינו שאיבה עם ישראל עושה להם הרבה יותר נזק מתועלת, כשבמקרה הצורך הנזק מגיע מישראל עצמה.

אם אתה לא מבין את ההבדל הזה וחושב שההבדלים הם בתוצאה הסופית ומתעלם מהדרך, אולי כדאי שנחזור אל הדיון הזה כשתתבגר טיפה. אין כאן כוונה להעליב אותך חלילה, אני פשוט מציין את דעתי. גם אני הייתי טיפש יותר בגיל 17 מאשר עכשיו.

פורסם

לא ירדתם לסוף דעתי.הכוונה הייתה לקחת לאקדמיה את הזכויות הכוח היוקרה והסמכות.לא להכיר בהם כמוסדות אקדמאים רשמיים של מערכת החינוך על כל המשתמע על כך.ולהפוך את האוניברסיטה ללא יותר ממוסד זניח של משרד העבודה,ולשם תלך רק אם אתה באמת נואש.והתעודה שלהם לא שווה יותר מהדיו

וביום אחד להעביר את זה לקיבוצים.להפוך את הקיבוצים למוסדות האקדמיה החדשים של המדינה.ובכך לבטל למעשה את הסמכות של האונברסיטאות להעניק לך תואר אקדמי,לבטל את התקציבים,ואת היכולת לקבל מענקים למחקרים(אני מניח שצריך איזשהוא רשיון לזה).וכל זה במכה אחת,היום אתה דיקן ומחר לא.אין דבר יותר מפחיד מלהיות פתאום בלי שליטה.

ולא לאפשר למרצים/פרופסורים/ד"ר הישנים ללמד שם.משהו כמו"למדת באונברסיטה? התואר שלך לא שווה כלום",כך שאם הם ביזבזו את ה-20 השנה האחרונות בחייהם ללמוד איך לזלזל במדינה המדינה יותר לתכיר ב"הישגים" שלהם.

אז שנה שנתיים יהיו "קשות"בלי אנשי אקדמיה.אז מה.זה כמו שאתה נגמל ממשהו

LOL.

פורסם

ההשוואה לחמאס מקוממת. מכיון שפרט לדעות לגביי האדמה, ומי נתן להם את זה, אין שום דבר דומה.

אותם אנשים לא מתפוצצים באוטובוסים של ערבים, והורגים גברים נשים וטף.

אותם אנשים לא יורים אלפי טילים על בתים של אזרחים חפים מפשע.

א. זה לא סוד שמתנחלים פוגעים בפלשתינאים בשלל דרכים, למשל, עקירת עצי זית, כמו כן גם קללות וגידופים.

לא פעם צה"ל צריך להשליט סדר בצד שלנו ולא רק בצד הפלשתינאי.

ב. האם החשש משלטון דתי-לאומי היא ספקולציה? לא ולא, עובדה שכבר היום, בשלטון הפסודו-חילוני שלנו,

אנשים שאינם יהודים במדינת ישראל ואני לא מדבר רק על ערבים, פשוט לא שווים בפני החוק כמו אזרח יהודי,

כאשר נשללות ממנו זכויות דמוקרטיות בסיסיות.

לכן סביר להניח, לפי הניסיון הנוכחי שלשיטת ממשלה דתית-לאומית או חרדית, המגמה רק תחריף.

לדעתי האמרה שלך ל"ספקולציה" על דברים כאלה, משולה לאדם שנשרף מאש בטמפ' של 300 מעלות

וכשיגידו לו שגם 500 מעלות ישרפו אותו אפילו מהר וחזק יותר, הוא יאמר "אה, זוהי רק ספקולציה"

מיותר לציין, שאותו אדם...אידיוט מוחלט.

פורסם

אנשים שאינם יהודים במדינת ישראל ואני לא מדבר רק על ערבים, פשוט לא שווים בפני החוק כמו אזרח יהודי,

כאשר נשללות ממנו זכויות דמוקרטיות בסיסיות.

אתה כנראה מדבר על הזרים. ואתה כלל לא מבין מה זה דמוקרטיה. זכויות אזרח = לאזרחים.

ובכלל, זה לא סוד שהשמאל הקיצוני, אם היו יכולים, היו מחסלים את כל המתנחלים ואת שאר המתנגדים הגדולים להם. ספקולטיבי באותה מידה.

פורסם

א. זה לא סוד שמתנחלים פוגעים בפלשתינאים בשלל דרכים, למשל, עקירת עצי זית, כמו כן גם קללות וגידופים.

:lol:

כן, כי זה בדיוק דומה לירי טילים יום יומי, ופיצוץ אוטובוסים וקניונים מתוך כוונה תחילה להרוג גברים נשים וילדים..

פורסם

אתה כנראה מדבר על הזרים. ואתה כלל לא מבין מה זה דמוקרטיה. זכויות אזרח = לאזרחים.

ובכלל, זה לא סוד שהשמאל הקיצוני, אם היו יכולים, היו מחסלים את כל המתנחלים ואת שאר המתנגדים הגדולים להם. ספקולטיבי באותה מידה.

לא, לא זרים, רשמתי בפירוש אזרחים, תלמד להבין מה אתה קורא.

:lol:

כן, כי זה בדיוק דומה לירי טילים יום יומי, ופיצוץ אוטובוסים וקניונים מתוך כוונה תחילה להרוג גברים נשים וילדים..

יופי חמור קופץ בראש, זה נושא הדיון? באמת :facepalm:

רשמתי את זה כדי להעביר נקודה מסויימת.

פורסם

יופי חמור קופץ בראש, זה נושא הדיון? באמת :facepalm:

רשמתי את זה כדי להעביר נקודה מסויימת.

יופי חמוריקו, רק שלא הצלחת להעביר אותה כלל / העברת אותה בצורה מטומטמת ומגוחכת...

דרך אגב אהבתי את ההתעלמות שלך מהמשפט השני בציטוט של Kalen.

פורסם

למה לי להתייחס למשפט חסר תכלית לחלוטין מאדם שלא מבין מונחים בסיסיים בדמוקרטיה?

אני גם לא מנסה לצייר פה תמונה שכאילו השמאל הקיצוני הוא כזה שה תמים, כי קיצוניות בד"כ לא מניבה תוצאות טובות.

אפרופו קיצוניות, עוד לא הבנתי מהת'רד על "מדינת יהודה" האם מצאת את קייל או לא, נראה לי שאתה מחפש אותו.

פורסם

כתבת בתחילה אנשים ואחר כך כתבת אזרח. אז או שניסית להסוות את כונתך, או שאתה הוא זה שלא יודע לכתוב. ומאשים אחרים שלא יודעים לקרוא.

ובכלל, אני גמרתי את הדיון איתך. לא מתווכח עם דבילים אינפנטיל חסר שכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים