עבור לתוכן

בחירת לוח אם זול מבוסס X58 ל-OC לסביבות ה-4G

Featured Replies

פורסם

קונה מחר-מחרתיים את הרכיבים הבאים, בכוונה להגיע לסביבות ה-3.8-4.0G יציב בטמפרטורות סבירות ורמת שקט טובה:

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1366 2.8GHz 930 - BOX - זמין במלאי ₪1522

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-EX58A-UD3R ₪1146

זיכרון:

[..] KINGSTON HYPER-X 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600MHz CL9 ₪991

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪3884

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

שאלה אחת נותרה לי כרגע - יש משמעות ממשית לבחירת לוח האם שאיני מודע לה?

מביני עניין טענו שלפחות מניסיונם הם היו בוחרים ב- ASUS P6T SE במקום במחיר די דומה:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=5248

וכל עוד אנחנו בעניין - כיוון שיש חשיבות גדולה לרמת השקט הסופית, יש המלצה על קירור עדיף בטווח המחירים הזה?

ברור לי ש-OC כזה ושקט לא ממש הולכים ביחד, אבל תחת המגבלות האלה למיטב ידיעתי ה-MUGEN2 הוא המומלץ ביותר מלבד אולי ה-D14 שיקר כמעט פי 2 ולא הרבה הרבה יותר שקט ממנו.

פורסם

כל לוח שתקח יספק אותך כולם יוכלו עם קירור מתאים להגיע ל4GHZ ההבדלים בין הלוחות הם ביציבות של oc בקירור אקסטרים

ובפיצרים אשר הם מציעים ותראה את הפיצרים בלוחות ותראה מה מספיק לך

ובאשר לקירור שיביא אותך ל4GHZ אתה יכול ללכת על היאסה שהוא המחליף של מוגן 2 עולה טיפה יותר באיזה 30 שח אבל הוא יותר חרישי מהמוגן 2

פורסם
  • מחבר

"יאסה"? לא שמעתי עליו... תוכל אולי לעזור לי עם לינק?

תודה רבה!

פורסם

http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=Yasya

לפי הנתונים היבשים באתר יצרן, היסיה רועש יותר ממוגן 2 ובעל ספיקת אויר נמוכה יותר במקס.

פורסם

שני הדגמים שציינת יספקו אותך בהחלט..עניין של העדפה פיצרים וכו..החלטה שלך..

והYASYA הוא "החליף" של הMUGEN 2..רק חבל שהוא מציג טובים..אבל כולל רמת רעש גבוה..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

יש קירור אחר מומלץ לחובבי שקט במקרה הזה לפני שמגיעים למחירים של ה-NH-D14 המפלצתי והנחשק?

אולי ה-COOLERMASTER HYPER Z600 או ה- SCYTHE NINJA2 שמיועדים לעבודה פאסיבית יעשו עבודה טובה יותר עם מאוורר חרישי?

בהקשר של שקט, נתקלתי בטענות על זימזומים וצרצורים משתנים מלוחות X58 בזמן העבודה... מכירים את התופעה?

זה מאוד מאוד מטריד אותי! זה קשור לדגם מסויים?

פורסם

הNINJA 2 עדיף על הCM..כמו כן יש לך את הMUGEN 2 שמלבד תהליך התקנה מיגע אני לא רואה סיבה למה לא לרכוש אותו (ביצועים/מחיר/שקט)..

לגבי הזימזומים..אלו נובעים ממייצבי המתח בלוחות אם מסוימים..וגם זה תלוי מאוד בREV וכו..ככה שלהגיד לך X או Y יהיה קשה..

פורסם

דרך אגב למה מעבד 930 ? ה 920 יותר זול..

אתה יודע 930 על 4Ghz שווה בביצועים ל 920 על 4Ghz .

פורסם

בס"ד

דווקא עכשיו לא ממש מוכרים את ה-920.

אבל בקשר לקירור תשמע אני ממליץ על זה: http://skypc.co.il/pl_product~NH-U12PSE2~18~0.htm הוא גם מאוד שקט כי זה נוקטואה וגם עולה פחות מ-D14 ומציג ביצועים מעולים!

פורסם

לפי דעתי המחירים קצת יקרים.

לדוגמא המוגן 2 עולה ב KSP רק 185 שקלים.

*למה כולם מדברים על מוגן 2, כשיש את דרק נייט של סיגמאטק, גוף קירור הכי מגניב שיש...=)

פורסם
  • מחבר

זו גם ההתרשמות שלי...

המפרט המקורי הוזמן - בקרוב ת'רד תמיכה בהבאתו ליעד של ~4G יציב, קריר ושקט ככל האפשר.

תודה לכל מי שייעץ והשקיע מזמנו :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים