עבור לתוכן

מחפש מסך בתקציב של עד 1,400 ש"ח

Featured Replies

פורסם

מסך LCD או LED.

רזולוציה: 22"-24" (תלוי בתמורה ביחס למחיר).

המסך מיועד למשחקים ברמה גבוהה ולסרטים, אך גם לקריאת מסמכים.

כך שאם זה 22" - רזולוציה של עד 1680 על 1080,

אם זה 24" - עד 1920 על 1080, על מנת שיהיה אפשרי לקרוא מסמכים בלי להוציא את העיניים.

חשוב שהמסך יהיה לפחות עם פאנל IPS.

והכי חשוב, בבקשה לא לחפש לי מסכים בזאפ בלי שיש לכם ניסיון אישי עם המסך.

בבקשה להציע מסכים שאתם יודעים בוודאות על איכותם ולא רק עפ"י נתונים על הנייר.

דבר אחרון - מעדיף מסך עם מסגרת שחורה.

במהלך החיפושים שלי מצאתי שלושה מסכים שאולי יתאימו לדרישות, בבקשה הביעו דעה:

Dell 2209WA

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-2209wa.htm

Dell G2210 LED

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=9466

LG W2486L LED

http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=27698

אם יש מסכים אחרים שאתם ממליצים לי עליהם - אשמח לשמוע.

תודה!

פורסם

LED ו-LCD זה אותו דבר. במסכי ה-LCD ה"ישנים" יש תאורה אחורית מסוג CCFL (קתודה קרה - או אם לפשט, פלורסנט). במסכים ה"חדשים" התאורה האחורית היא מסוג LED. בעקרון אין לזה שום חשיבות ועדיף לבחור מסך לפי סוג הפאנל וארגונומיה ולא לפי התאורה האחרוית. את המילים חדשים וישנים הקפתי בגרשיים מכיוון שגם מסכים חדשים היום מיוצרים עם תאורת CCFL. רוב המסכים החדשים עם תאורת LED הם מסכים בעלי פאנל TN.

לצרכים שלך קיימים המסכים הבאים:

DELL 2209WA עליו כבר קראת.

LG 2220P גם הוא בעל פאנל E-IPS רזולוציה של 1680x1050 וארגונומי, בעקרון כמעט זהה לחלוטין ל-DELL.

אם תרצה מסך 23" אז יש לך את:

Dell U2311H שקצת חורג מהתקציב שלך לדעתי. פאנל IPS רזולוציה 1920x1080.

ו-Samsung F2380 פאנל cPVA שלצרכים שלך יתאים בהחלט ורזולוציה של 1920x1080.

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע...

אני מעדיף שלא ללכת על אחד משני המסכים האחרונים שהצעת כיוון שהמסכים מאוד רחבים.

יש לי 3 שאלות אליך:

1. לא התייחסת לשני המסכים האחרונים שהצעתי. מה דעתך עליהם?

2. אני לא מכיר את הפאנל CPVA, איך הוא בהשוואה ל-IPS, יותר או פחות טוב?

3. משני המסכים הראשונים שהצעת, אמרת ששניהם כמעט זהים, בכל זאת על מה היית ממליץ מבין שניהם ולמה?

תודה!

פורסם

בקשר למסכי 23", ציינת בעצמך שאתה מעוניין ברזולוציה של 1920x1080 והם עונים על הדרישה הזאת, אבל כמובן שזאת החלטה שלך.

1. ציינת שאתה מעוניין במסך בעל פאנל IPS כלומר אתה מחפש פאנל איכותי יותר מ-TN ואילו שני המסכים הללו הם בעלי פאנל TN ולכן אין התייחסות.

2. לצרכים שלך אין הבדל, פאנל PVA הנו איכותי באותה מידה ולצרכים שלך אולי אפילו עדיף כי מציג ניגודיות טבעית מעט טובה יותר מפאנל ה-E-IPS (פרטים מלאים יש בסטיקי בראש הפורום).

3. הם זהים, אותו פאנל, אותה רזולוציה, אותן כניסות ווידיאו, ארגונומיה זהה, שניהם מצוינים. אני לא יכול להמליץ על אחד יותר מהשני. היתרון הקטן (אולי) של ה-Dell הוא שהוא מגיע עם חיבורי USB עליו מה שיכול להיות נוח אם רוצים לחבר החסן נייד או התקן דומה ואין גישה נוחה לפאנל הקדמי של המארז (או שסתם לא רוצים להתכופף).

פורסם

ל2209WA אכן יש רכזת USB, אבל גם לW2200P יש יתרון - כניסת HDMI (אפשר לחבר שני התקנים דיגיטליים במקביל, ושלושה בסה"כ). יש גם יציאת minijack כדי להעביר את האודיו של הHDMI לרמקולים חיצוניים.

פורסם
  • מחבר

בקשר למסכי 23", ציינת בעצמך שאתה מעוניין ברזולוציה של 1920x1080 והם עונים על הדרישה הזאת, אבל כמובן שזאת החלטה שלך.

ציינתי שאני מעוניין ברזולוציה 1920 במסכי 24" ומעלה... ה 23" מאורכים מדיי לטעמי והכתב בהם עדיין יהיה גבולי ולא ברור מספיק לעומת מסכי 24".

תודה על ההמלצות.

יש לכם המלצות למסכים טובים של 24"?

אגב, מקבלים כבל DVI עם ה 2209wa?

פורסם

מסכי 24" עם פאנל שאינו TN חורגים מהתקציב שלך ובנוסף מגיעים ברזולוציה של 1920x1200 שבעקבות התיאור שלך אולי לא מתאים להעדפותייך מבחינת גודל הטקסט.

בכל מקרה יש את ה-Dell U2410 ואת ה-Philips 240PW9EB (אם עדיין זמין בארץ, אני חושב שכן).

אגב, עם עניין גודל הגופנים אפשר להתמודד. להעלות את ערך ה-DPI במערכת ההפעלה, באתרים להגדיל את גודל הטקסט בדפדפן, במסמכים להגדיל את ערך ה-Zoom וכו'

פורסם
  • מחבר

מסכי 24" עם פאנל שאינו TN חורגים מהתקציב שלך ובנוסף מגיעים ברזולוציה של 1920x1200 שבעקבות התיאור שלך אולי לא מתאים להעדפותייך מבחינת גודל הטקסט.

בכל מקרה יש את ה-Dell U2410 ואת ה-Philips 240PW9EB (אם עדיין זמין בארץ, אני חושב שכן).

אגב, עם עניין גודל הגופנים אפשר להתמודד. להעלות את ערך ה-DPI במערכת ההפעלה, באתרים להגדיל את גודל הטקסט בדפדפן, במסמכים להגדיל את ערך ה-Zoom וכו'

חורגים בהרבה...

לא קיימים מסכים 24" עם פאנל IPS במחירים של עד 1,600 ש"ח?

אגב, לא אמרתי שאני לא מעוניין ברזולציה 1920 ב-24"! אמרתי שבמסכים עד 24" (לא כולל) אני מעדיף רזולוציה של עד 1680. ממסכי 24" אין לי בעיה (ואפילו עדיף) רזולוציה של 1920...

פורסם

לא קיימים מסכים 24" עם פאנל IPS במחירים של עד 1,600 ש"ח?

לא.

כשאתה מתייחס לרזולוציה אל תתייחס רק למספר הפיקסלים לרוחב אלא גם לגובה (זה משנה כמובן). עניין גודל הגופנים הקטן קשור לערך גודל הנקודה (שהוא נגזרת של הרזולוציה והגודל הפיסי של הפאנל), אם תשווה בין המפרט של מסכי ה-23" וזה של מסכי ה-24" תראה שגודל הנקודה כמעט זהה ואילו במסכי ה-22" הוא גדול יותר.

לשימושים שלך אולי זה פחות יעיל, אבל לדעתי היום כשיש מבחר די מעניין של מסכי 22"-23" איכותיים ולאור מחירים של מסכי ה-24", הרבה פעמים יותר משתלם לקנות שני מסכי 22" (או 23") מאשר מסך 24" בודד. מבחינת תקציב זה יוצא אותו סדר גודל ומקבלים שטח עבודה וגמישות גדולים יותר.

פורסם

אני חושב שההתעקשות שלך לא מבוססת כלל - בתקציב הזה אין מתחרים ל-DELL U2311 לדעתי (1400 ש"ח זה המחיר שקיבלנו בקניה הקבוצתית בפורום).

ה-F2380 מקבל באופן עיקבי ביקורות מאוד פושרות - בעיקר בכל הקשור לגיימינג. לא ממליץ לך לקחת סיכון אם כי לי אין ניסיון אישי איתו.

אם אתה בכל זאת חושש - קח את ה-DELL 2209WA המעולה לכל הדעות (אבל פחות מומלץ לדעתי בגלל הרזולוציה הנמוכה יחסית (~18% פחות שטח עבודה).

פחות לסרטים/גיימינג אבל לעבודה נטו מאוד מומלץ באמת לעבוד עם שני מסכים במקביל (אם כי שני מסכים רחבים זה מעט רחב מדי לעבודה נוחה).

פורסם

ה-F2380 מקבל באופן עיקבי ביקורות מאוד פושרות - בעיקר בכל הקשור לגיימינג. לא ממליץ לך לקחת סיכון אם כי לי אין ניסיון אישי איתו.

דווקא מניסיון של חבר שמשתמש במסך באופן יום-יומי, גם למשחקים, אין שום בעיה מובחנת. גם אני בזמן המועט שישבתי מולו לא שמתי לב לאיזו תופעה חריגה או מפריעה. מצד שני, זה עניין קצת סובייקטיבי ויכול להיות שאחדים יהיו רגישים יותר לתופעה כזאת או אחרת. בדיוק כמו שיש כאלה שלא מרוצים מה-U2410 בגלל בעיות גוונים שאחרים כלל לא מבחינים בהן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים