עבור לתוכן

עזרה בבדיקת חומרה

Featured Replies

פורסם

אני חושב שיש לי בעיה במעבד

ישל י core to duo וכשאני מריץ את הדבר הכי קטן חצי מהמעבד עובד ב100% והחצי השני עובד על כ-5%

ואחרי כשעה שהוא עובד קשה הוא פתאום נכבה. לפי דעתי זה כיבוי מבוקר למניעת נזק למעבד

מה דעתכם? האם הבעיה במאוורר? יש אפשרות לבדוק את ביצועי המעבד או המאווררים שלו?

חוץ מזה גם כשאין תוכנה אחרת מהמחשב עובד מאוד לאט.

עומס על הזיכרון הוא לא הבעיה.. (עומד על 40%)

פורסם

1. תגדיר בבקשה מה הכוונה ב"המחשב עובד באיטיות", איך זה בא לידי ביטוי.

2. כשהמעבד ב-100% מאמץ תבדוק במנהל המשימות (Task Manager) איזה תהליך או תהליכים עושים את השימוש הרב במעבד. זה שרק ליבה אחת עובדת זה תקין כי ייתכן שהתוכנה שמעמיסה ככה על המערכת עושה שימוש רק בליבה אחת ולכן ה"עומס" לא מתחלק בין שתי הליבות.

3. כדי לבדוק אם שתי הליבות תקינות (והן כנראה כן כי הרי אחת מהן עובדת גם אם "רק" על 5%) תריץ בדיקה עם OCCT או תוכנה דומה. רשימת תוכנות ניתן למצוא במדור קבצים להורדה בפורום.

4. תבדוק טמפ' בעזרת תוכנה כמו HWmonitor או RealTemp במונחה ובמאמץ (במהלך הבדיקה עם OCCT).

פורסם
  • מחבר

איטיות= פיפא 2010 שתמיד עבד לי חלק, פתאום מקרטע

האקספלורר שאף פעם לא עשה לי בעיות גם עובד מאוד לאט, לדוגמא לוקח לאותיות שאני רושם עכשיו איזה כמה שניות עד שהן מופיעות על השדה (מרגע ההקלדה)

(וכמובן שהתוכנות שעושות את השימוש הכבד במעבד הן הפיפא והאקספלורר)

יכול להיות שזה וירוס? (הרצתי סריקה עם avira)

בכל מקרה אנסה את התוכנה שהצעת.. תודה רבה[br]פורסם בתאריך: 21.07.2010 בשעה 16:40:09

טוב הרצתי כמה בדיקות בOCCT ובסה"כ הגרפים היו די יציבים (קצת מוזר לי שהגרף של הCPU USAGE לא כ"כ יצג את השמוש בפועל)

הבדיקות להלן: הבדיקה השלישית היתה במאמץ- כשהאקספלורר היה פתוח (עשיתי delete cookies ואת כל האחרים)

אני שוב שואל יכול להיות שזה וירוס?[br]פורסם בתאריך: 21.07.2010 בשעה 17:23:04

וב10 דק האחרנוות הטמ' הממוצעת היתה על 100 מעלות לפי real temp

זה נחשב תקין? השימוש במעבד הי על כ70%

[attachment deleted by admin]

פורסם

תן תמונה בבקשה מ-CPU-Z ומ-RealTemp.

מתי קירור המעבד הורכב? או מתי לאחרונה ניקית אבק מקירור המעבד וכלל המארז?

פורסם
  • מחבר

עקב עצלנות לשמה עדיין לא ניקיתי אבק מהמחשב המעבד כב לפני כשנתיים

בכל מקרה.. לפי real temp כשהמחב במנוחה הוא עומד על 60 מעלות ומטפס ל110 ואז נכבה..

מה הערך המקסמלי הנורמלי שהמעבד אמור להגיע אליו?

פורסם

^^^ זו בדיוק הבעיה ומה שעמדתי להציע. והטמפרטורה אמורה להיות הרבה פחות.

תנקה מהר צלעות קירור.

פורסם

מה הערך המקסמלי הנורמלי שהמעבד אמור להגיע אליו?

90 או 80, תלוי איזו גרסה של Q6600 יש לך:

http://www.tomshardware.co.uk/intel-dts-specs,news-29460.html

זה שאתה אומר שהמעבד במנוחה בטמפ' X והוא נכבה ב-Y לא מייצג נכונה את הטמפרטורה אם ה-TJMax לא מודר כמו שצריך. מה זה? תשובה ב-FAQ שבראש הפורום.

פורסם
  • מחבר

חברה תודה רבה על העזרה.. רק מזה צלעות קירור?

פתחתי את המחשב וניקיתי את המאווררים

המאורר של המעבד עובד הבעיה שהמאוורר של המעבד לא ככ נגיש והוא סתום לגמרי זאת מן הסתם הבעיה לא?

פורסם

המערכת שלך קצת חמה מדי (בהנחה שקריאת הטמפ' נכונה פחות או יותר) ולכן כנראה שכל או חלק מהבעיה היא טמפ'.

מה מפריע לגשת למאוורר של גוף הקירור של המעבד? תנסה לנקות עם לחץ אוויר (ניתן לקנות בחנויות מחשבים וציוד משרדי).

הכבלים במארז שלך מסודרים?

כמה מאווררי מארז יש לך ואיפה הם ממוקמים?

וחשוב לבדוק ולהגדיר נכונה גם את זה אחרת הערכים הנמדדים עלולים להיות שגויים.

זה שאתה אומר שהמעבד במנוחה בטמפ' X והוא נכבה ב-Y לא מייצג נכונה את הטמפרטורה אם ה-TJMax לא מודר כמו שצריך. מה זה? תשובה ב-FAQ שבראש הפורום.

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי הכבלים בסדר גמור.. התקין אותם איש מקצוע ולא היתה לי בעיה במשך שנתיים עד השבוע האחרון..

יש לי 2 מאוררי מארז 1 מאחור ליד הספק והשני בצד ממול הכרטיס מסך והמעבד..

ללכת לחנות מחשבים זה כבר השקעה אבל אם אתה אומר שאי אפשר לפרק את המאורר של המעבד אז אולי באמת אלך לחנות..

בכל מקרה לא הבנתי איך מגדירים את מה שצריך בשביל לקבל ערכים מדוייקים..

פורסם

איזה צלעות קירור מדובר? מקוריות של אינטל ? אם כן, לא ניתן לפרק את המאוורר ללא פירוק כל הצלעות קירור. מה שאומר שתיהיה חייב גם למרוח מחדש משחה טרמית.. עוד עלות ולא מומלץ אם עדיין לא עשית זאת.

במקום זה נסה להשתמש בלחץ אוויר כמו שהוזכר, ואם אתה לא רוצה לרכוש, אז ניתן גם לנקות באמצעות מברג את שכבת האבק, ולהשתמש בשואב אבק אח"כ.

פורסם

בכל מקרה לא הבנתי איך מגדירים את מה שצריך בשביל לקבל ערכים מדוייקים..

רשמתי לך, תקרא ב-FAQ שבראש הפורום על TJMax. הכל מוסבר שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים