עבור לתוכן

דילמה, מחשב נייח VS נייד.

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי מחשב נייח, יחסית חזק, בעל Q6600, 6GB DDR2, ו8800GT.

אבל נמאס לי ממנו, הוא תופס מקום, מחמם את החדר, מושך אבק, עושה סלט כבלים, פשוט בלאגן בחדר בגללו, והוא מתחבר לLCD בחדר, אז במידה ומישהו משתמש בו, אני אפילו לא יכול לשחק בXBOX.

נייד הוא... נייד, קטן, ללא כבלים מיותרים, לא מושך אבק, לא עושה סלט כבלים.

הפלוס הוא שנייח אפשר לשדרג.

השימושים שלי הם סרטי HD, תוכנות כמו PHOTOSHOP(סתם לכיף), גלישה באינטרנט, סקייפ, מוזיקה, וכמובן משחקים... למרות שבזמן האחרון אני לא משחק הרבה בגלל החומרה.

עכשיו חשוב לי לציין שיש לי XBOX 360, שבד"כ אני משחק עליו, אבל מצד שני... אני כן משחק הרבה על PC כשיש לי הזדמנות.

אלה האפשרויות שיש לי:

1. להביא נייד בעל חומרה חזקה במקום.

2. להביא נייד בעל חומרה בינונית, כי אחרי הכל יש לי XBOX למשחקים, והוא גם בטוח יהיה טוב יותר ממה שיש לי עכשיו.

3. לשדרג את הנייח שיש לי כרגע בכ1,500 זוזים.

מה היא לדעתכם האפשרות העדיפה מכל אלה?

בנתיים אני חושב על הנייד עם חומרה חזקה, המחשב הוא הG73 של ASUS, בעל core i7, 6gb ddr3, 500gb hdd, וכמובן כרטיס מסך ati 5870 1gb ddr5.

http://reviews.cnet.com/laptops/asus-g73jh-rbbx05/4505-3121_7-34041745.html?tag=rnav

פורסם

אני הייתי הולך על נייח על אף החסרונות שלו, ולו רק בגלל כל הנושא של השידרוג לטווח הרחוק.

נייד אומנם יחסוך לך הרבה מקום בחדר אבל בסכום שתקנה אותו תוכל לקנות מחשב נייח אפילו עוד יותר חזק ועוד LCD כדי שלא יתפסו לך את הXBOX :)

נכון שעל ניידות משלמים אבל עדיין אם זו המטרה שלך (וגם לא ציינת לגבי הצורך שלך להתנייד איתו כלומר הנייד שלך יהיה נייח פחות או יותר) הייתי הולך על הנייח.

הייתי הולך על אופציה 2.

פורסם

אני לא יכול להכריע בדילמה זו, כי ההעדפות הן עניין אישי, אבל כן אוכל לחדד כמה נקודות:

נייד הוא... נייד, קטן, ללא כבלים מיותרים, לא מושך אבק, לא עושה סלט כבלים.

שים לב שזה נכון רק אם אתה לא מחבר שום דבר לנייד שלך ומשתמש בו כמחשב עצמאי. זה בסדר לסוגים רבים של עבודה. אבל אם תרצה לחבר:

* רמקולים חיצוניים לסרטים/מוזיקה (המובנים בנייד לא יגיעו בחיים לרמה אפילו של מערכת בינונית)

* עכבר ומקלדת חיצוניים למשחקים (אין דרך לשחק במשחק בצורה נורמלית עם המובנים של הנייד - הם לא מגיבים מספיק טוב ולא נוחים)

* מסך חיצוני (הרי לא תעבור לצפות בסרטים על מסך הנייד אחרי שהתרגלת לLCD הגדול),

אז יהיה לך בדיוק אותו סלט כבלים ואף גרוע יותר. כבלים של מחשב נייח אפשר לפתור די בקלות אם יש עמדת עבודה מסודרת - מחביאים את כל הכבלים מאחורי המארז והשולחן, ולא רואים אותם בכלל. כשיש לך מחשב נייד שעומד על השולחן, מטבע הדברים כל הכבלים גלויים לעין ואין מה לעשות עם זה (אלא אם כן תקנה תחנת עגינה, מה שספק שאתה מתכוון לעשות).

2. להביא נייד בעל חומרה בינונית, כי אחרי הכל יש לי XBOX למשחקים, והוא גם בטוח יהיה טוב יותר ממה שיש לי עכשיו.

אל תבנה על זה. ניידים זה עולם שונה. בדגם של ASUS שהזכרת, שהוא בין החזקים בשוק, המעבד כנראה יהיה קצת עדיף על שלך, וכרטיס המסך יהיה פחות טוב. לא בטוח שבאופן כללי תקבל עלייה בביצועים כשמדובר במשחקים. אל תחשוב ש-5870M של ניידים שווה ל-5870 של נייחים. לרוב הביצועים הם חצי אם לא פחות. נייד בינוני לא יצליח להתחרות עם המחשב שלך, שסה"כ הוא מחשב טוב גם בסטנדרטים של היום.

כמו כן, אני מחזק את הנקודה הבאה של woodi:

נכון שעל ניידות משלמים אבל עדיין אם זו המטרה שלך (וגם לא ציינת לגבי הצורך שלך להתנייד איתו כלומר הנייד שלך יהיה נייח פחות או יותר) הייתי הולך על הנייח.

חבל לשלם אקסטרה על מחשב נייד שיתפקד כמחשב נייח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים