עבור לתוכן

בעיה בנייד (T500) - המערכת עולה מאוד לאט

Featured Replies

פורסם

ברשותי נייד T500 של לנובו

קניתי אותו בהתחלה עם XP ושידרגתי ל windows 7 לאחר פירמוט

גם כשהיה לי את XP וגם לאחר ששידרגתי נתקלתי באותה בעיה:

אחרי שאני עובר את ה log on, ורואים welcome על המסך לוקח למערכת איזה 20 דקות לעלות לגמרי.

לפעמים המסך נהיה שחור ולאט ולאט דברים מתחילים לעלות.

בהתחלה היו על המחשב תוכנות גרפיקה וגם משחקים, אבל לאחר מכן פירמטתי ועכשיו יש רק תוכנות בסיסיות (אופיס, AVG).

מה שמוזר הוא שזה קורה בערך כל פעם שנייה שאני מדליק את המחשב, כלומר לפעמים הוא גם יכול לעלות תוך כמה שניות.

וגם לפעמים בעבודה על המחשב לאחר שכבר עלה דברים עובדים נורא לאט.

בקיצור נדמה לי שזאת בעיה חומרתית (אולי של ההארד דיסק), אבל אשמח לקבל עזרה כלשהי, לשמוע אם מישהו נתקל בבעיה או אם יש דברים שאני צריך לבדוק

המחשב:

P8600(2.4GHz), 3GB RAM, 160GB 7200rpm HD, 15.4in 1680x1050 LCD, 256MB ATI Radeon HD3650

פורסם

אם אתה חושש שיש בעיה בדיסק הקשיח, תריץ עליו מספר בדיקות. תוכל להריץ את CHKDSK של הWindows כולל בדיקות פיזיות (הוא יבקש ממך להפעיל את המחשב מחדש ויעשה את הבדיקה תוך כדי עליית המערכת). יש גם בדיקת תקינות כלשהי בתוך הBIOS, ואפשר גם להוריד תוכנות שונות מהאינטרנט (תבדוק מי היצרן של הדיסק, ותוריד את התוכנה שלו).

אם תמצא סימנים לבעיות פיזיות בדיסק ואם המחשב באחריות (אני מניח שכן, אלא אם קנית דגם אמריקאי עם אחריות לשנה בלבד ושנה זו פגה), צור קשר עם מעבדת IBM (הטלפון שלהם הוא 03-9142800) והם ישלחו לך דיסק חדש.

אם הבעיה לא בדיסק, ואתה חושד בבעיה חומרתית אחרת, עדיין באפשרותך להתקשר למעבדה (רק שבמקרה זה הם יבקשו שתביא להם את המחשב לבדיקות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים