עבור לתוכן

לא מצליח לשנות מהירות מאוורר ב GT220

Featured Replies

פורסם

אהלן.

יש לי כרטיס מסך LEADTEK GT220, עם קירור של WINFAST.

אני חושב שהמאוור פועל כל הזמן על מקסימום.

הטמפרטורות קרירות יחסית, 42 במנוחה, 58+ במאמץ, אני רוצה להוריד את המהירות של המאוורר במנוחה.

ניסיתי דרך NTUNE, הורדתי את המהירות של המאורר אבל זה לא משנה את המהירות שלו, גם הטמפרטורות לא עולות בהתאם למה שאני משנה. למרות שב GPU-Z אני רואה כביכול שהמהירות של המאורר (באחוזים) משתנה.

ה MONITOR שבא עם NTUNE, מראה מהיריות לא סבירות למאוורר, 200RPM או משהו כזה, והוא עובד הרבה יותר מהר מזה זה בטוח.

התקנתי RIVA TUNER (גרסא אחרונה), זה רושם לי FORCEWARE DETECTED, אבל אין את הכפתור CUSTOMIZE להגדרות של הכרטיס מסך. מצורפת תמונה.

מה עושים??

(המאורר מחובר לכרטיס עם 2 פינים)

[attachment deleted by admin]

פורסם

Rivatuner מזמן לא עודכנה. ניתן לעקוף את זה דרך הגדרות ב-Power User אבל באמת שאין שום צורך בתוכנה הזאת להגדרות בסיסיות

כגון מהירות מאוורר ופרופילים.

נסה את MSI After Burner (מבוססת על מנוע Rivatuner), היא תספק לך את הפונקציונליות הנדרשת, והרבה יותר נוחה לתפעול:

http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm

בקשר ל-NTUNE, בדקת עם גרסא אחרונה?

http://www.nvidia.com/object/nvidia_system_tools_6.06.html

בנוסף, יתכן שדגם הכרטיס שלך אינו מאפשר שליטה תוכנתית על מהירות מאוורר...

פורסם
  • מחבר
בקשר ל-NTUNE, בדקת עם גרסא אחרונה?

http://www.nvidia.com/object/nvidia_system_tools_6.06.html

מסתבר שזה היה גרסא 5... אני מוריד עכשיו את 6, וגם את הכלי של MSI..

נעדכן...

צריך דרייברים מיוחדים לזה? FORCEWARE או חרטא כלשהו?

פורסם

לא. אני רואה מהתמונה שיש לך דריברים חדשים אז לא אמורה להיות בעייה מהבחינה הזאת..

(האמת שהיום יצאו דריברים יותר חדשים, לא יזיק להתקין אבל זה לא צריך להיות קשור למאוורר)

פורסם
  • מחבר

את הדרייברים הורדתי היום בערב.

טוב, לא ה- NTUNE המעודכן עבד, ולא הכלי של MSI.

שניהם כביכול משנים את המהירות באחוזים, אבל אני לא שם לב לשינוי מסויים... גם כשאני שם את המהירות על AUTO ב MSI או ב NTUNE, ואני מאמץ את ה GPU, אני רואה שהטמפ' עולה, אבל המהירות של המאורר (שוב, באחוזים), נשארת אותו דבר לפי הערך האחרון ששיניתי שם.

בפעם הראשונה שהפעלתי את ה MSI המהירות הייתה בכלל על 10%....

אני בכל מקרה מבסוט יחסית, כי הייתה לי בעיה עם המאורר של ה 9500GT (פתחתי פה נושא), הרעיש כמו טרקטור. היום הלכתי לאייבורי (עדיין הייתה אחריות), הביאו לי את ה GT220 במקום... 1GB זכרון DDR3 לעומת ה 512 DDR2 שהיה לי.

הוא טיפה יותר טוב, נכון?

לפחות הוא לא מרעיש כמו טרקטור, סתם זמזום כזה מעצבן... חשבתי להנמיך אותו בגלל שהטמפ' נמוכה...

לא קריטי... העיקר קר לכרטיס, 41 מעלות במנוחה ללא מזגן בחדר. לי יותר חם מלכרטיס... אם רק היה גוף קירור שמתאים לתושבת של הראש שלי...

עוד מעט הוא ייכנס למארז NZXT TEMPEST EVO, אולי אני אשמע אותו פחות....

זה רק אני או שזה נפוץ בכרטיסי מסך (החוסר תמיכה בשינוי המהירות)?

מצחיק, כי גם ב 9500GT לא הצלחתי לשנות מהירות. אולי זו בעיית תוכנה, מה גם ששכחתי להסיר את הדרייברים לפני שהתקנתי את החדשים עם ה GT220, וכבר ניסיתי כלכך הרבה תוכנות ודרייברים שונים.... עוד מעט מגיע מחשב חדש והכרטיס עובר לשם, אולי שם הצרות יעלמו... (על ווינדווס נקי)

עוד רעיונות או שנרד מהעניין?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים