עבור לתוכן

השוואה בין 3 לוחות אם, מעבדים וזיכרונות פנימיים

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לדעת איזה לוחות אם, מעבדים וזיכרונות פנימיים משתלמים לקנות

נתחיל בלוחות אם:

1. Gigabyte GA-G31M-S2C G31 Chipset

2. Gigabyte GA-G41M-ES2L

3. Gigabyte MA785GM-US2H AMD785G CHIPSET

מעבדים:

1. Gigabyte MA785GM-US2H AMD785G CHIPSET

2. Intel Pentium Dual-Core E6500 Box

3. AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 BOX

זיכרון פנימי:

1. 2G DDR2-800

2. G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ

3. OCZ 2GB DDR3 1333Mhz Gold

תודה רבה לעוזרים

פורסם

עשית סלט. פשוט תרשום את התקציב שלך לכל השילוש (מעבד, לוח וזיכרונות) ותרשום גם את השימושים שלך במערכת והדרישות שלך (במידה וישנן מלוח האם למשל).

פורסם
  • מחבר

זהו, שאין לי תקציב מוגדר ל-3 רכיבים, פשוט אלה הרכיבים שהציעו לי ב-3 מפרטים שונים ואני אשמח לדעת איזה רכיבים הם המתאימים ביותר, התקציב לכל המפרט הוא 2000 עם חריגה של 300 ש"ח

השימושים הם קלים בלבד משחקים כמו fifa 2010 roller coaster וכדומה, בעיקר שימוש באינטרנט והכי חשוב, שיהיה מהיר וגם חשוב לי מאוד שהמחשב עצמו יהיה מהיר

פורסם

אני חושב שהמפרט הבא יהיה משתלם למדי:

1. Athlon IIx3/4 - מעבד משולש או מרובע ליבה כתלות בתקציב.

2. GA-MA785GMT-UD2H - לוח אם שמכיל את כל סוגי החיבורים שתזדקק להם ובנוסף מכיל גם כרטיס מסך מובנה שאני מניח שיצליח להתמודד בכבוד עם המשחקים שציינת (אולי לא ברזולוציה מרבית או בהגדרות הכי גבוהות, אבל בכבוד). אולי כדאי שתציין באמת באיזה רזולוציה והגדרות אתה נוהג לשחק בדרך כלל.

3. 2GB או 4GB של זיכרון DDR3 הכי זול שתמצא.

לדעתי זאת המערכת המשתלמת ביותר, תספיק בעקרון למשחקים שאתה משחק ובטח שלעבודה יום יומית שוטפת.

לא הייתי ממליץ על מערכת מבוססת Intel Pentium Dual-Core E6500 שהציעו לך מכיוון שזאת פלטפורה שכבר מתיישנת.

אם יש לך חנות מועדפת ממנה אתה מתכוון לקנות, תגיד איזו ואז נוכל לבדוק הלכה למעשה את עלות הרכיבים לאור מסגרת התקציב.

פורסם
  • מחבר

1. האם ההבדל של הזיכרון (2G/4G) של הזיכרון הפנימי משמעותי ואם כן, על מה זה משפיע? כי ה-2G עולים כ-285 ש"ח והזיכרון הפנימי של ה-4G עולה כ-500 ש"ח

2. מה המרכיב שהכי משפיע על מהירות המחשב (מעבד/לוח אם/זיכרון פנימי)?

3. לגביי הלוח אם, מה זאת אומרת עם כרטיס מסך מובנה? אני לא אצטרך לקנות כרטיס מסך נוסף? ואם אני אזדקק ל-2 כרטיסי מסך, זה לא בעייתי שני כרטיסי מסך במחשב אחד?

פורסם

1. האם ההבדל של הזיכרון (2G/4G) של הזיכרון הפנימי משמעותי ואם כן, על מה זה משפיע? כי ה-2G עולים כ-285 ש"ח והזיכרון הפנימי של ה-4G עולה כ-500 ש"ח

משמעותי עבור יישומים מסוימים, עבור אחרים פחות. תוכל לקנות 2GB ולהוסיף 2GB נוספים בהמשך. לשימושים שציינת, כולל המשחקים 2GB יספיקו. אם אתה יכול במסגרת התקציב לקנות 4GB או אם אתה לא רוצה להתעסק בזה בעתיד, אז תקנה מראש 4GB.

2. מה המרכיב שהכי משפיע על מהירות המחשב (מעבד/לוח אם/זיכרון פנימי)?

המערכת עובדת כמכלול שמורכב ממעבד, לוח אם, זיכרון וכרטיס מסך. יכולתה של המערכת להתמודד עם המשימות להן היא מיועדות נקבע משילוב רכיבי החומרה לאור השימוש. מערכת אחת תתאים יותר למשחקים, אחרת תתאים יותר לעיבוד גראפי, הכל תלוי שימוש. חוץ מזה, מה זה בדיוק "מהירות" המחשב. מה אתה מגדיר כמהירות?

3. לגביי הלוח אם, מה זאת אומרת עם כרטיס מסך מובנה? אני לא אצטרך לקנות כרטיס מסך נוסף? ואם אני אזדקק ל-2 כרטיסי מסך, זה לא בעייתי שני כרטיסי מסך במחשב אחד?

זה בדיוק מה שזה אומר. המערכת מכילה שבב גראפי מובנה בלוח האם שמספיק לכל הצרכים של משתמש ממוצע (כולל הרצת תכני ווידיאו) ואף יתמודד בצורה סבירה עם המשחקים שאתה מתכוון לשחק (שוב כתלות בהגדרות וברזולוציה). אם תרצה בעתיד להוסיף כרטיס גראפי ייעודי כי הדרישות שלך בנוגע למשחקים ישתנו, לא תהיה לך שום בעיה ובמקרה כזה הכרטיס המובנה לא יהיה פעיל. הוא ישמש כגיבוי, אם חלילה יתקלקל הכרטיס הייעודי לא תשאר עם מחשב מושבת.

פורסם
  • מחבר

1. הבנתי, הכל ברור =]

2. אני אדם שעובד מהר עם המחשב, חשוב לי שהוא לא ייתקע ויעשה בעיות, בשבילי מחשב מהיר הוא מחשב שלא נתקע ומעלה את הדף המבוקש תוך זמן קצר, בנוסף חשובה לי מהירות האינטרנט, ידוע לי שמהירות האינטרנט תלויה בדרך כלל במודם אבל האם גם לאחד ממרכיבי המחשב היש השפעה על מהירות האינטרנט, אם כן, מהו הרכיב?

3. נניח אני בוחר להרכיב גם את המובנה וגם את ה"חיצוני" כביכול אם הכרטיס מסך המובנה מתקלקל, מה ההשפעה על המחשב? יש לי עוד שאלה, אם ישנם 2 כרטיסי מסך, אחד מובנה ואחד "חיצוני" זה משפר את יכולות התצוגה הגראפית של המחשב? ואם אני בוחר לשים רק את המובנה ולא לקנות את הכרטיס מסך ה"חיצוני", האם זה יספיק לצרכים שלי (שהם משחקים קלים כמו פיפא ושימוש באינטרנט)?

פורסם

2. לעבודה כללית וריבוי משימות כל מעבד כפול ליבה, גם כזה מלפני שנתיים לצורך ההמחשה, יספיק. המערכת הזאת לא תגביל אותך. דווקא לשם כך אולי כן כדאי לקנות 4GB זיכרון אבל זה תלוי בשימושים שלך (איזה תוכנות, כמה עובדות במקביל).

הרצון שהדף המבוקש (אני מניח שאתה מתכוון לדף רשת) יעלה מהר אינו תלוי במערכת שלך מבחינת חומרה. זה תלוי בדפדפן, השרת בו מאוחסן האתר ומהירות חיבור האינטרנט שלך. למערכת המחשב עצמה אין שום השפעה על קצב העברת הנתונים מהאינטרנט. קצב העברת הנתונים תלוי בחיבור שלך לאינטרנט. כמו כן בפעולות מסוימות הכונן הקשיח הוא זה שמהווה את צוואר הבקבוק אבל על פי התיאור שלך זה לא תקף לגבייך.

3. אם השבב הגראפי המובנה מתקלקל אז תצטרך להתקין כרטיס ייעודי. אם תתקין כרטיס ייעודי הוא זה שישמש ככרטיס הראשי והשבב המובנה לא יהיה פעיל. אי אפשר להפעיל את שני הכרטיסים ביחד (למען האמת אפשר, אבל זה רק בשילוב עם כרטיסים מאוד מסוימים ולא שווה את המאמץ) וזה לא ייתן לך שום תוספת ביצועים מורגשת.

השבב המובנה יספיק לשימושים שלך. בנוגע למשחקים זה תלוי הגדרות ורוזולוציה אך אמור להתמודד בכבוד עם משחקים ברזולוציה סבירה והגדרות סבירות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים