עבור לתוכן

האם עדיף לקחת את מעבד שתי ליבות מסדרת phenom או מעבד בעל 3 ליבות מסדרת Athlon?

Featured Replies

פורסם

יש לי התלבטות קשה, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, ואני לא יודע מה לבחור בקשר למעבד.

בגלל שאני לא גיימר,ולא רודף אחרי הטכנולוגיות החדשות של כרטיסי מסך ומעבדים חדשים, אני מחפש מעבד שיעבוד מהר, יעבוד טוב עם כל התוכנות של Microsoft בעקר visual studio. אני לא מחפש ביצועים חזקים במשחקים כי קשה לי להאמין שאני אתחיל לשחק בכל מיני משחקים חוץ מפיפא,NBA~זה ההאזור.. המעבד צריך להיות טוב לעתיד, זאת אומרת שבעוד כמה שנים, כשמייקרוסופט יוציאו ווינדוס חדש,תוכנות חדשות, המעבד ידע לעבד מצוין.

אז ההתלבטות הגדולה שלי היא בין שני המעבדים הבאים:

‏Athlon II x3 Triple Core 440 3.0Ghz Socket AM3 Box‎

או

‏Phenom II x2 Dual Core 555 Socket AM3 3.2Ghz Box‎

תודה. חשוב לציין שההבדל במחיר בין שני המעבדים הוא 80ש"ח

מי שמגיב אשמח אם יסביר למה עדיף את המעבד הזה ולא אחר. תודה

פורסם

ה - AMD 440

יותר ויותר ישומים תומכים בליבוי ליבות

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי, אבל מהם ההיתרונות שיש למעבד PHENOM?

ואם אפשר עוד תגובות ומנומקות יותר. תודה

פורסם

זה רשום בסטיקי, ההבדל בין Athlon II ל-Phenom II הוא בקאש מרמה שלישית, ל-Athlon II אין קאש מרמה שלישית להבדיל מ-Phenom II.

חוץ מזה ההבדלים הם במספר הליבות ובתדר הליבות.

פורסם

המעבד צריך להיות טוב לעתיד, זאת אומרת שבעוד כמה שנים, כשמייקרוסופט יוציאו ווינדוס חדש,תוכנות חדשות, המעבד ידע לעבד מצוין.

לא ציינת תקציב, אבל אם אתה מחפש לחסוך במחיר המעבד אז על פי התיאור שלך מעבד מסדרת Athlon II יתאים לך מאוד.

קח בחשבון שאין כזה דבר מעבד שטוב לעתיד. קרוב לוודאי שליישומים כמו תכנות, גלישה ברשת ושאר יישומים כלליים מעבד משולש/מרובע ליבה יספיק לשנים הקרובות ללא בעיה מיוחדת (בקשר למשחקים, זה כבר יותר תלוי בכרטיס הגראפי שיש לך), אך אי אפשר להתחייב לכך ובטח שלא לנבא. הטכנולוגיה מתפתחת כל הזמן ואין לדעת מה תהיינה הדרישות בעוד שלוש-ארבע שנים מהיום.

אם אתה כבר מחפש בכל זאת לעשות לעצמך סוג של Future proof ואם זה נכנס במסגרת התקציב, יש לדעתי מקום לשקול מעבד Athlon II x 4.

פורסם

דווקא אני הייתי לוכח את ה Phenom 555 , אם לוח אם מתאים וקצת מזל אפשר ליפתוח לו ליבה נוספת או אפילו 2 ולהפוך אותו ל Triple/Quad Core

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המנומקת, ואתה יכול לשלוח לי קצת סיקור על זיכרון קאש? כי אני חושב שיש הבדלים גדולים מאוד בין שני המעבדים ועד כמה זה משפיע.

פורסם

למה בדיוק אתה חושב ככה? אבל בבקשה, סקירה מעניינת בנושא. רק תתעלם מהבנצ'מרקים הסינטתיים.

דע לך שכל עניין ה-L3 Cache שנוטים לייחס לו חשיבות גדולה מדי לטעמי הוא עניין מאוד נזיל. כתלות בארכיטקטורת המעבד יכולה להיות לו השפעה גדולה יותר ופחות. לפעמים מעבד בלי L3 Cache יציג ביצועים דומים בהשוואה למעבד עם L3 Cache ביישומים מסוימים, ואילו לעומת אחר יציג ביצועים פחותים ביישומים מסוימים.

אני שוב חוזר, לשימושים שלך מעבד מסדרת Athlon IIx4 יספיק בהחלט, ואם כבר להשקיע במשהו הייתי משקיע בליבה או שתיים נוספות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים