עבור לתוכן

מידע לגבי i7 980x

Featured Replies

פורסם

למישהו יש הערכה כמה שנים המעבד i7 980x יוכל להחזיק בהרצת תוכנות וכמובן משחקים ברזלוציה גבוהה?

בהנחה שכל שנה\שנתיים משדרגים את הכרטיס מסך.

אני יודע שזאת שאלה שקצת קשה לנבא מה יהיה בעתיד לכן אני מבקש רק הערכה.

ועוד שאלה אחת הבנתי שעתיד לצאת i7 990x מה ההבדל בינו לבין 980x אם יש בכלל ? חוץ מהתדר שאותו אני יודע שיהיה גבוה במקצת.

אם אפשר להעביר את הנושא לפורום מעבדים לוחות אם וזכרונות בטעות רשמתי את זה בפורום מפרטים סליחה

פורסם

אי אפשר לנבא משהו כזה ובעקרון כמו שכבר ציינת לבד, ברזולוציות גבוהות כרטיס המסך משמעותי יותר מהמעבד.

בנוגע להרצת התוכנות. זה משהו מאוד כללי, תפרט יותר מהן התוכנות. לדוגמה, בנקודת הזמן הנוכחית לצורך גלישה ברשת, כתיבת וקריאת מסמכים והאזנה למוסיקה גם מחשב בן 5-8 שנים די מספיק ויתמודד עם המשימה בכבוד. כלל אצבע הוא שככל שהתוכנות יותר תובעניות (תוכנות לעיבוד תמונה, עריכת וידיאו, מכונות וירטואליות, תוכנות מתמטיות שמבצעות חישובים רבים -- כולל Excel בעבודה עם גיליונות אלקטרוניים גדולים ומורכבים ועוד) כך יהיה צורך לשדרג את החומרה לעיתים קרובות יותר כדי לשמור על רמת ביצועים גבוהה. זה נובע מכך שטכנולוגית החומרה מתפתחת והגרסאות החדשות של התוכנות יודעות לנצל אותה יותר טוב (בין אם מדובר בסט פקודות חדש, ריבוי ליבות או כל פיתוח עתידי אחר שעכשיו קשה לחזות). תמיד קיים סיכוי שפתאום תהיה קפיצת מדרגה טכנולוגיות שתשנה את התמונה ואז אולי יהיה צורך לשדרג חומרה אפילו אחרי שנתיים, אך מאידך, לפעמים עוברות מספר שנים בלי פיתוח משמעותי ומעבד קיים יכול לשרת אותך נאמנה זמן ארוך יותר. כאמור, אין לדעת ואני לא שולח ידי בנבואות.

בכל מקרה, אם נתייחס לעניין המשחקים ברזולוציות גבוהות, המעבד הספציפי הזה לא ממש משתלם ואפשר ועדיף לקנות מעבד זול ומשתלם יותר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובה.

שאתה אומר שהמעבד לא משתלם אתה מתכוון מבחינה כספית כי אם תהיה אותה מערכת ונחליף רק את המעבד נניח לi7 920 לא נראה שום הבדל משמעותי ?

או שהביצועים ירדו בגלל שהמשחקים לא תומכים בהרבה ליבות?

ואם נחזור לשאלה הראשונה כמה זמן אתה מעריך שהמעבד יגרום לצוואר בקבוק לכרטיסי מסך עתידיים?

פורסם

כשאני אומר שהוא לא משתלם אני מתכוון שלשימוש מסוים ניתן לקנות מעבד אחר, זול יותר, ולשמור על אותה רמת ביצועים.

אם השימוש העיקרי הוא משחקים ברזולוציות גבוהות אתה יכול לרדת ל-Core I5-750 בפלטפורמת Intel או ל-Athlon II x 3/4 או Phenon II x 4 בפלטפורמת AMD, שבשילוב עם כרטיס מסך מתאים (שהרי ברזולוציות גבוהות יש לו לרוב השפעה גדולה יותר) יענו על צרכייך.

אני לא יודע לחזות מתי מעבד יהפוך להיות צוואר בקבוק מכיוון שאנו שוב עוסקים כאן בנבואות. מי יודע איזה פיתוחים יהיו בטכנולוגיות המשחק ומאיזה רכיבים ועד כמה הם יושפעו?

בכל מקרה לא הייתי ממליץ לקנות Core i7 לצורכי משחקים, ובטח לא מעבד Extreme כזה. בתקציב הנ"ל הרבה היותר משתלם (ועדיף) להשתמש בחלק מהתקציב היום לרכישת מערכת מתאימה ועוד כמה שנים, אם יהיה צורך, להשתמש בשאר הכסף כדי להחליף מערכת ולהשאר מעודכן מבחינה טכנולוגית.

אין מעבד שלא יתיישן בטווח של שנים (כמובן שזה לא אומר בהכרח שהוא יפסיק להיות שימושי) ואם מחפשים לשמור על חומרה שתספק רמת ביצועים גבוהה בכל נקודת זמן, יש לקחת בחשבון מראש שיהיה צורך בשידורגי חומרה תכופים יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים