עבור לתוכן

audigy 2 zs או REALTEK 889

Featured Replies

פורסם

היי התחדשתי במערכת חדשה :רסיבר ONKYO 508 ומערכת רמקולים של CERWIN VEGA כרגע יש לי כרטיס קול CREATIVE audigy 2 zs (החליף LOGITCH Z5300)

ןכרטיס ONBOARD REALTEK 889 מה לפי דעתכם עדיף?

השימוש העיקרי הוא מוזיקה סרטים ומשחקים לפי הסדר הזה

WIN7 64 BIT

פורסם

לדעתי הדרך הטובה ביותר לקבוע היא לנסות את שניהם עם מס' שירים ב-FLAC שאתה מכיר.

אם אתה שומע בסטריאו, כמובן עדיף לחבר את היציאה האנלוגית (הירוקה) עם כבל RCA-PL לכניסת ה-EXT IN ברסיבר. כך אתה מונע מהרסיבר להתערב בסאונד וכרטיס הקול מבצע את כל העבודה.

בתור בעלים של רסיבר Denon AVR-2105 וסט רמקולים של Tannoy מסדרת Mercury MX, עם ה-ALC889, אני יכול להעיד על שיפור ניכר גם בסרטים ובעיקר בסטריאו, בוודאי לעומת ה-SoundMax במחשב הישן שלי (שהיה מחובר עם כבל קואקסיאלי, בגלל איכותו הירודה).

מדבריך משתמע שאתה משתמש כרגע audigy, לדעתי הוא פחות או יותר ברמה של ה-ALC889, אך לבטח יאפשר לך פחות פונקציונליות (DDL, הקלטה דרך Coaxial/Optical וכן קצב דגימה של עד 192KHZ).

כמו כן, קח בחשבון שכדי להנות מסרטים, עליך לחבר את כרטיס הקול עם כבל אופטי או קואקסיאלי (לדעתי כדי לעשות זאת עם ה-audigy תצטרך מתאם minijack מיוחד).

פורסם

אני הייתי נשאר עם האודיג'י, למרות שה- 889 חדש יותר האודיג'י עדיין ברמה גבוהה יותר והוא גם לא לוקח כח עיבוד מהמעבד.

פורסם

בתור בעליו של Audigy 2 ZS אני מניח שאיכות הצליל האנלוגי שהוא יוציא עדיין יהיה עדיף על ה-Realtek המובנה (ופחות רגיש להפרעות), אבל אם הבנתי נכון, אתה מתחבר למגבר דיגיטלי, ופה זה כבר פחות משנה.

למרות שמעולם לא השתמשתי ביציאות הדיגיטליות, אם אני זוכר נכון, Creative במתכוון הכניסו הגבלות בסדרת ה-Audigy בתחום זה, על מנת לקדם את מכירות הכרטיסים היותר יקרים שלהם. אך ייתכן שמדובר רק על מגבלות בהקלטה, אל תתפוס אותי במילה.

היתרון הגדול שראיתי לAudigy על פני כל הכרטיסים המובנים היה בדרייברים, שאיפשרו לקפנג כל פיפס ופיפס בכרטיס ברמה שלא ראיתי באף דרייבר Realtek/Soundmax - הגברות לרמקולים ספציפיים, אפקטים, באס/טרבל וכו'. אבל גם כן - התעסקתי רק בתחום האנלוגי.

וקח גם בחשבון שCreative ידועה כחברה שלא ממש טורחת לעדכן ולפתח דרייברים למערכות הפעלה חדשות. אז ייתכן מאוד שמה שעבד נפלא אצלי על XP 32bit לא יעבוד בכלל על Win7 64bit.

בקיצור - תנסה את הAudigy, אבל תהיה מוכן לצרות.

פורסם

לפחות לפי קריאייטיב, קיימים דרייברים ל-Win 7 64bit

נסה אותם. אם תתאכזב, תמיד אתה יכול לחזור ל-Realtek שלך (שלדעתי יהיה קצת יותר טוב בחיבור דיגיטלי).

פורסם

מצטרף לqttp. מנסיון שלי האודיג'י עדיף באופן ניכר.

פורסם
  • מחבר

כן עכשיו שמתי לב אין יציאה אופטית לAUDIGY2

רק דיגטלית שאני מניח שהיא COAX

ויש לי כבל TOS

פורסם

כל כבל RCA פשוט יכול לצפקד ככבל COAX.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים